Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (42)

Městečko Záhad (2012) 

Ale je to rozhodně slabších 5*, protože první série mě moc neoslovila. Druhá je o dost lepší. Hlavní postavy jsem si ale oblíbil snad všechny, to považuju za úspěch. ()

Past na turisty (2012) (S01E01) 

Po pilotu zatím úplně nechápu, z čeho jsou všichni (i spousta lidí z mého okolí) tak hotoví. Zatím to vypadá na naprosto průměrný seriál z Disney produkce. Hlavní postavy ok, jen ta holka mi asi poleze chvílema na nervy. Na pilot zápletka ucházející, scénky jsou někdy trapné, někdy blbé, někdy ujdou, ale asi dvakrát jsem se pousmál, to není od komediálního seriálu moc.Když si vzpomenu třeba na Foster´s home for imaginary friends, tam se v nějakých epizodách furt tlemím jak debil. Jinak s tím seriálem mám jeden problém - vadí mi, když máte seriál o nějakém divném městečku, kde se dějí divné věci (Twin Peaks, haha), jenže komedie převládá nad mystikou, připadá mi to jako nevyužitý potenciál, ale to bych chtěl od seriálu pro děti moc. Jo a znělka je super, z těch záběrů stromů a rozcestníku jsem úplně hotový. Pilot má ode mě 3*, pokračovat budu, třeba si nakonec k tomu seriálu cestu najdu. A pokud ne, mám Wandera. ()

Příšera z jezera (2012) (S01E02) 

No žádný posun dopředu to teda není. Tahle epizoda je sice o maličko lepší než pilot, ale jinak je to pořád totéž, vlastně nebýt postavy Dippera, za nic to nestojí, Mabel je většinu času otravná. Uvidíme, třeba už příště ten kult tohohle seriálu pochopím. 3* ()

Lovci hlav (2012) (S01E03) 

Pravda, že ten závěr je trapný až běda (to s těmi policisty a kafem, proč sakra?), ale i tak se jedná o zatím nejlepší epizodu, jelikož to až na ten konec nebylo trapné a z Mabel se stala celkem sympatická postava. Možná se svítá na lepší časy a docela mě to začíná bavit, uvidíme, co bude dál. 4* ()

Přichází Gideon (2012) (S01E04) 

No dobře, minule jsem to asi přechválil, jelikož tohle je sotva na slabé 3*. Zápletka nic moc a jednou jsem se pousmál. Sice tam je minimum trapných vtipů, ale jinak to nefunguje. No, aspoň že ten konec značí něco zajímavého v ději. ()

Zavřený krám (2012) (S01E05) 

Zatím nejlepší díl, mělo to zajímavý příběh, těch trapných vtipů tam bylo minimum a pobavit se u toho dá, takže dobrý. Jestli takhle bude vypadat zbytek epizod, tak tenhle seriál asi budu mít rád. ()

Chlapák Dipper (2012) (S01E06) 

Děj fajn, akorát těch trapných vtipů dneska bylo až moc, pousmál jsem se sotva jednou... 3* ()

Dvojitý Dipper (2012) (S01E07) 

Začátek slabší, ale pak se to rozjede a je to celkem fajn. 4* ()

Potrhlý poklad (2012) (S01E08) 

Neurazilo, nenadchlo, moc nepobavilo, ale na druhou stranu zase nenudilo, i když se mi líbily ty konspirace ohledně prvních amerických prezidentů. Ale i tak to byl průměr. ()

Časoprostorový vepř (2012) (S01E09) 

Celkem dobrá epizoda, ani mě nenudila, akorát humorem to bylo slabší. Ale jinak dobrý, rozhodně lepší, než ta minulá epizoda. 4* ()

Virtuální bojovník (2012) (S01E10) 

Nápad zajímavý, ale jinak mě tahle epizoda moc neoslovila. 3* ()

Malý Dipper (2012) (S01E11) 

Námět sliboval mnoho, ale spíš jsem se teda nudil. A ten prcek mi strašně leze na nervy. Poslední dvě epizody co jsem viděl, tak nic moc, snad už to příště bude lepší. 3* ()

Dušlechtičky (2012) (S01E12) 

Tak po dvou špatných epizodách konečně přišla nějaká dobrá, která neměla hloupý příběh a dalo se u ní i u něčeho pobavit. Snad to tak půjde i nadále. 4* ()

Šéfová Mabel (2013) (S01E13) 

Asi zatím nejlepší díl Gravity Falls, jaký jsem viděl. Tenhle se fakt povedl a na rozdíl od ostatních mě i mnohem víc pobavil. 5* ()

Bezedná díra (2013) (S01E14) 

Zprvu jsem si myslel, že se celý díl bude odehrávat kdesi v nicotě se čtyřmi postavami a dost jsem se těšil na to, jak to tvůrci zmáknou. A ono pak hned přišlo vysvětlení - celou epizodu se budou vyprávět tři příběhy, které jsou navíc celkem průměrné. Celkem škoda. 3* ()

V hloubce (2013) (S01E15) 

Ale jo, šlo to, blbý to nebylo a nějaké ty vtipy tam byly. Rozhodně lepší, než minulý díl. 4* ()

Carpet Diem (2013) (S01E16) 

Celkem dobrá epizoda, pobavila mě, blbá nebyla, takže to je celkem v pohodě díl. 4* ()

Šílení kluci (2013) (S01E17) 

Poněkud slabá epizoda. Navíc mi zde lezli na nervy ty písničky. Já chápu, patřilo to sem, ale i tak... 3* ()

Země před prasátky (2013) (S01E18) 

Jedna z nejlepších epizod. Bylo to zábavné, příběh to mělo zajímavý a celkově to fungovalo přesně tak, jak bych si od takového seriálu přál. Oproti minulé nudné epizodě rozhodně zlepšení. 5* ()

V říši snů (2013) (S01E19) 

Tak nějakou záhadou se hodně povedly hned dvě epizody za sebou. Kdyby takhle vypadal celý seriál, hned bych ho měl radši. On je sice dobrý i tak, ale přece jenom, chybí mu něco, díky čemu bych si ho zamiloval. Tahle epizoda se ale povedla a rozhodně je jedna z nejlepších z 1.série. 5* ()

Reklama

Reklama