Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (457)

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Je to takovej slabší bráška Twistera. Sice mladší, takže vizuálně o kousek dál, ale v ostatních směrech zaostává a to hlavně nijakým obsazením. Přesto tu ale pár napínavých momentů nechybí a na vyplnění jednoho podzimního odpoledne je to v pohodě. 65%. ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Mám rád katastrofické filmy. Zväčša sú to filmy kde netreba riešiť dej či herecké výkony (a ani tento krát tomu nebolo inak). Twister bol dlho môj obľúbený katatrofák, Day after tomorrow ešte dnes patrí k mojim najobľúbenejším filmom (sám neviem prečo ale vždy si ho rád pozriem, možno pre rýchly a priamočiary dej), 2012 bola vyčančaná blbinka ktorá zabavila a ukázala silu moderných filmárskych technológií. Into the Storm, ale u mňa latku posunul o kus ďalej - mal určitú informačnú hodnotu. Už druhá scéna ma presvedcila, že som veľmi rád, že žijem na území kde nemáme podobnú búrkovú aktivitu. To čo dokáže tornádo (aj keď ukazané zväčša na US made drevených domčekoch) je extrémne a aj keď som tornádo naživo nevidel, zdalo sa to byť uveritelné (mohlo to byť mierne prikrášlené pre potreby filmu, ale to neuberá nič z nebezpečnosti tornád). Veľmi nerád by som bol keby mi na byt padol kamión alebo lietadlo. Teda tento snímok vnímam ako celkom podarený dokument o tornádach. Herecké výkony hodnotiť nebudem, neboli tam žiadne výrazné a efekty splnili svoj účel. Normálna kamera prekladaná zábermi v štýle found footage bola celkom dobre zvladnutá a nijako to neprekážalo. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Nikoho, opravdu nikoho v katastrofickém filmu nezajímá, jak se má pětiletá dcera 300 mil jižně, kterou jsem už tři měsíce neviděl. Nebýt takových vycpávek dějového vákua, hodnotil bych *****. Film sice bez 3D, ale ATMOS měl taky něco do sebe. ()

Schmitke69 

všechny recenze uživatele

Herci od začátku nudí, dialogy průhledné a předvídatelné, příběh nepřekvapí ničím... Na druhou stranu vizuálně slušně zvládnuto a zvuk (shlédnuto v Dolby Atmos) nadchnul. Celkově si myslím že nový Twister mohl dopadnout i hůř, takže jestli se chceš pobavit a odpočinout, tak zvol Dolby Atmos vybavené kino a dopadne to dobře... 60% ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Tento film držia nad hladinou iba vizuálne efekty, ktoré si ma podmanili ... Škoda, že celý snénar stojí na prijebanom konaní postáv. Takto sa filmy netočia :) Hodnotenie: 60% ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Neznášam tieto rostrasené kamery, ktoré skáču hore dole. Je to všetko rozmazané, rozmikané a celé ma to iba vytáča. Toto by som dal zakázať. Len z toho bolia oči. Inak film ušiel. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Konečně velmi slušný remake Twisteru, i když se to ze začátku tak nezdá. Záběry na tornáda a jejich ničivou sílu jsou boží, a filmaři odvedli skvělou práci, včetně počítačových filmařů. Naštěstí nezůstalo jen u handycam záběrů, a je tam i dost doplňujících záběrů z ptačí perspektivy (možná to bylo myšleno tak, že někomu vzal kameru větřík). Ostatní aspekty filmu už tak dobré nejsou, například stupidní filozofické kecy studentíků a jejich natáčení časové kapsle, jakási snaha o rodinné drama, Obama-like ředitel školy apod.. to všechno si tvůrci mohli odpustit, a přidat třeba více vědeckých dialogů, či přidat záběry na meterologickou stanici. I tak jde ale o velice podařený katastrofický snímek, které já rád. ()

BradleyT odpad!

všechny recenze uživatele

Twister po dvacatedevate, ale tentokrat priserne natoceny, zahrany a jak by rekl pan prezident z*urveny. Fuj, nebrat ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude niečo podobné ako Twister,Twister sa vracia alebo Ničivé tornádo o lovcoch tornád a podobne. Však vďaka pokročilej technike a dobe, bolo toto hlavne po vizuálnej a efektívnej stránke omnoho lepšie, ba priam perfektne. Všetky scény, kde sa objavili na Tv tornáda si divák naozaj užije, vychutná a práve vďaka tomu si diváka film pripúta. To čo sa týka už dialógovej a dejovej stránky, zas tak skvelé nebolo a preto nám opäť vznikol priemerný film. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Film mile překvapil. Po dnes už starším Twisteru srovnatelný snímek, ale s mnohem větším množstvím efektů i tornád, včetně ještě většího megatornáda. Pastva pro oči i napínavé momenty. Jen ty kecy na konci u americké vlajky, kdy národ opět povstane si mohl režisér odpustit, ale to je u všech katastrofických amerických filmů z poslední doby. Je to jako jejich mantra, taková obdoba typicky ruského "...a jestli neumřeli, hodují tam ještě dnes". Ale jinak nemůžu příliš co vytknout. A jestli někdo chce filozofické rozhovory, manželské hádky, či vědecké rozpravy a nejde mu jen o podívanou u katastrofického filmu, tak ať jde do divadla třeba na Dostojevského. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne laciná přehlídka větrných vejvrtek. Všechno je vidět detailně, jak to jen jde. Vztahy dávaj smysl a nikdo se v nich extra nepatlá. Přestože se objeví i nějaká ta oběť, film se nesnaží o vyloženě krvavý orgie a nevydírá z diváka emoce za každou cenu. Možná by se dalo potenciálu filmu využít trochu líp, ale i tak si to nějakejch 70% zaslouží. ()

mata77 

všechny recenze uživatele

Neviem, kde presne sa stala chyba, ale odhadujem, že v momente, keď sa niekto rozhodol, že toto natočí. Efekty a ozvučenie absolútne dominovali nad dramatickou stránkou filmu. Hercom sa nechcelo, scenár ma striedavo uspával a nudil. Záverom: Autentické zábery tornád na youtube zavesené sú, takže nie je o čom... ()

TinoArts 

všechny recenze uživatele

Mám rád katastrofické filmy a ak je kvalitne spravený vizuál, často odpúšťam aj (vyslovene dementný) zvyšok filmu (ako napríkla v prípade 2012). Efekty teda parádne, scéna "v oku" tornáda uno tuto. Zvyšok ale ultimátne hlúpy. Scenár vznikol asi za 25 minút v krčme pri pive, a cestou domou z tejto kalby zrejme zohnali aj hercov. Ako televízny film by to bolo vynikajúce, ako návšteva kina asi obrovské sklamanie. Ak ale vypnete mozog (a to úplne), nie je to zlé. 60% ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Začalo to dost nešťastně jako nesourodá patlanina různých home videí a já se slzou v oku dojatě vzpomínal na starý dobrý, stokrát omletý Twister. Co má tohle sakra být? Jenže po 30 minutách přiskotačilo tornádo. A pak druhé. Třetí. Spousta tornád. Z jedničky se přeřadilo rovnou na pětku, ze Škody 105 S se stalo Lamborghini Gallardo a frčelo to takovým způsobem, že Twister zůstal zapomenut. Jo, to byla jízda. A to trikové zpracování. Bez chyby. Nezbytný patetický závěr to zase srazil, ale co. Ta hodinka uprostřed tornáda vše ostatní hravě přebila. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Óóó, chrochtám blahem. Neočekával jsem tak intenzívní podívanou. Atmosféra postupně graduje a divák si skutečně připadá jako v tornádu. Snímek má drive a nebývalý tah na branku. Dalším plusem jsou neokoukané sympatické tváře a odpovídající hudební doprovod. Je zde sice překročena tenká hranice patetického sentimentu, ale ne o moc a dokonalé a geniální ztvárnění a ukázání tornáda to více než nahrazuje. Vizuál je precizní. Atmosféra tohoto katastrofického filmu mě spoutala a vtáhla do děje. Neměl jsem ani sílu ani chuť odejít na toaletu či pro kávu a jen s otevřenými ústy sledoval tu smršť. Maximální spokojenost = maximální počet hvězd (a to s klidným svědomím a bez uzardění). ()

theFtip 

všechny recenze uživatele

Režie nic moc, jedno klišé za druhým ale triky jsou super. Mám z toho smíšené pocity... Řekl bych takový lepší průměr. ()

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama