Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Recenze uživatele Marigold k tomuto seriálu (1)

Broadchurch (2013) 

Jako detektivka malinko fail, protože to používá typický "zbabělý model svícnu", nakupí to motivy odvádějící pozornost a vraha uhodnete jen tehdy, pokud zapojíte do hry zkušenosti s podobnou žánrovou taktikou. Což se mi moc nechtělo dělat, protože jsem doufal, že právě tomuto manévru se tvůrci vyhnou. Výstavba figur, úroveň epizodních linií a pojetí hlavních postav je totiž na vyšší úrovni, stejně jak zpracování, které využívá sytých barevných i světelných kontrastů, ponurých polodetailů na postavy v sychravé krajině i nesymetrické rámování. Ano, Wallander a severská detektivka tanou na mysli, i díky tomu modelu detektivní zápletky a zatajeného motivu. Broadchurch je nejlepší v tom, v čem zůstává svůj - skvěle vykreslená komunita, rozčeřená hladina až příliš poklidných životů, nejednoznačná práce s motivem incestu a především znamenité postavy detektivů, které ctí severský model asociála, ale zajímavě ho překládají do poněkud sentimentálnějších ostrovních not. Tennantův krysí obličej je přesný match, stejně jako tuctová tvář Olivie Colman. Nakonec docházím k nezvratnému dojmu, že Broadchurch jako drama funguje dokonce o něco lépe než Zločin (především se tolik nehledá a nabízí zajímavější perspektivy v psychologické a sociální rovině - média, komunita), ale jako detektivka zvládl pochytit jeho nešvar v osmi částech. Ta uhýbavost zamrzí, i když je jasně daná formátem. Stejně jsem v tom městečku ale citově nastěhovaný až po uši. [85%] ()

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama