Reklama

Reklama

Lucy je typická „blbá" blondýna, co se vždycky zamiluje do toho největšího ksindla v okolí. Ten poslední ji právě zapletl do obchodu s drogami, který řídí všehoschopný pan Jang (Choi Min Sik z kultovního Oldboye). Než se stačí pořádně rozkoukat, má v břiše zašitý balíček obsahující extrémně silnou syntetickou drogu, který má propašovat do Evropy, pokud chce přežít. Nešťastná náhoda nebo spíš brutalita strážců, kteří ji mají hlídat před odletem, zapříčiní, že se zásilka roztrhne a její obsah se začne vstřebávat do Lucyiina těla. Že se jedná o opravdu výjimečný „matroš", zjistí záhy, když bleskurychle zlikviduje všechny hlídače a uteče na svobodu. Ve všech směrech je najednou mnohem silnější, mnohem víc vnímá, rychleji uvažuje, dokonce si osvojuje nadlidské dovednosti. Může za to právě ta neznámá substance, která výrazně zvýšila procento využití její mozkové kapacity. Toto číslo navíc stále roste a Lucy si uvědomuje, že z daru by se mohla stát smrtelná hrozba. Vyhledá proto profesora Normana (Morgan Freeman), největšího odborníka na lidský mozek, aby jí zkusil pomoci. V patách má však Janga a jeho zabijáky, kteří nechtějí o svou kurýrku za žádnou cenu přijít. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 551)

Radko 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že nejako nevyzradím z deja, keď na záverečnú výzvu filmu: "Tak. A teraz už viete, čo máte robiť." dám odpoveď vlastnú kontextu a obsahu filmu: "Áno, samozrejme. Užívať tú správnu drogu.". Avšak táto priama a jednoznačná odpoveď je len reakciou na všetko, čo bolo vo filme predvedené. Pretože všetky tie úvahy vizionárov LSD a psychológov či biológov posthalucinogénneho veku ako Timothy Leary, Terence Mc Kenna, Robert Anton Wilson, James Lovelock boli poňaté ako obrovský zábavný park, kde má svoje miesto Jurský park, vedecké sympózium, zlostní šikmookí gangstri, Eifelovka aj transmutačné kreácie v gigerovskom vizuálnom strihu. Jazda strašidelným zámkom tak strieda planetárium aby vzápätí po jeho absolvovaní divák vstúpil do Veľkého autodrómu ponaháňať sa ulicami Paríža. Končí to v Alchymistickom dóme, kde sa odohrá premena, po ktorej väčšina tak baží: omámiť sa vydizajnovanou syntetikou, za pomoci ktorej sa premenia na chladne racionálne automaty každodennosti. Plné informácií, no bez akýchkoľvek emócií. Esteticko - etická krása prázdneho obalu. Pred vizualizáciou nie som ľahostajný a napriek primitívnosti mnohých atrakcií, ani moje srdce neostane chladné pri návšteve tak dvoch-troch z množstva ponúknutých zábav Prátra či Tivoli. Neostalo chladné pri tomto emočne inak studenom filme. 55,55%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle už teda ne. Tohle už je totální a absolutní zhovadilost. Možná, že nápad by nebyl až tak špatnej, ale způsob prezentace je. Kdyby šlo třeba o variaci na Terminátora tak prosím, ale jako úvaha, že člověk by mohl provádět všechny tyhle srance, kdyby našel přístup ke svýmu mozku, no to prostě néééé! A právě tím, jak je to strašně MIMO mě to nebavilo snad ani minutu a pak to prostě najednou skončí stejně nijace, jako to celou dobu probíhalo. U Bessona se zatím dalo spolehnout aspoň na to, že u těch jeho dementních výpotků se člověk jednoduše pobaví, ale tady dosáhl takový úrovně kravinnosti, že i ta zábava vzala za svý. Chumůs prosím. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak velkou část mého mozku Lucy zaměstnala, ale při naběhnutí titulků toho ve mně příliš nezůstalo. A to nikdy není dobrá vizitka. Několik hravých oživení ano, spousta tlachání jakbysmet. Přitom to mohla být zábava. Lucy naneštěstí klame diváka. Nepotřebuju akci za každou cenu, ale tady to ani na nic jiného nemá. Takže Besson měl v akčním thrilleru začít, ve stejném žánru to měl i doklepat do konce. Naivka s tváří Scarlett Johansson se sotva rozkouká a díky vykutálenému hošanovi se ocitá v mafiánském prostředí, kde jí do břicha zašívají pytlík extrémně silné syntetické drogy. Pár nakopnutí, rychlé vstřebání a ti, kteří si z ní udělali kopačák, poznají, co nově dokáže. Odposlouchá čínštinu, hází lidi ke stropu, silou vůle mění barvu svých vlasů. Jak kapacita jejího mozku roste, tím rozpačitěji se divák cítí. Solidní akci by pohledal, naopak hypnotické koláže buněk budí dojem, že na chvíli na režisérské stoličce zaskočil Terrence Malick. Jenže ten „ve svém žánru“ aspoň umí. Nebavilo, zklamalo. Povrchní zážitek!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Když pominu fakt, že je tento film založen na již několikrát vyvráceném předpokladu o tom, že využíváme jen 10 % naší mozkové kapacity, tak mě tenhle film překvapil. Lucy není přelomovým filmem, který by vám měl rozšířit obzory, co se týče lidského vědění nebo mozku, ne, na tento film musíte jít jako na snímek od Luca Bessona, který má rád akci a který prostě natočil efektivní akční film, který zabalil do nějaké "myšlenky". A mně se například ten závěr, když dosáhla 100 %, líbil a přišlo mi to opravdu efektivní a hlavně pasující na tento film. A navíc, Scarlett Johanson je více než přesvědčivá v obou polohách (hereckých, vy úchyláci :-)) - jak v té "blbé blondýně" tak v "zastřelím vše, i to, co se nehýbe, jen tak pro jistotu". Takže za mě spokojených 70 %, protože jsem šel do kina na akční film se Scarlett Johansson v hlavní roli a to jsem taky dostal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Scarlett Johansson alias Terminátor v chybe Matrixu. Spočiatku veľmi slušný snímok sa po hodine zmenil v absurditu, ktorú nezastavila ani maximálna snaha o odosobnenie sa či presviedčanie seba samého - IDE LEN O ZÁBAVU! Tak to nerieš a len čum! Bohužiaľ, nedalo sa, a so smutným skonštatovaním musím dodať, že ide len o ďalšiu "kok****u" pre žráčov pukancov a tortill. Netvrdím, že človek musí zakaždým sledovať snímok, ktorý zanecháva posolstvo ľudu, ale toto ma už unavuje. Navyše keď už chcel "Lucky" Luc Besson mudrovať, tak ľudia využívajú 3 až 5% svojho mozgu. Tí najlepší asi 6, a jediný Einstein okolo 8%. Kur*a tak keď niečo robím, tak si to aspoň naštudujem. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Začátek bez schopností velmi zábavný a také napínavý, část po jejich nabytí už méně, ale stále dobrá, nicméně čím blíže bylo ke konci, tím více mě Lucy přestávala zajímat. Tak alespoň že film rychle utekl, příliš jsem se při něm nenudil a k jeho sledování jsem snad nepotřeboval ani 5 % mozkové kapacity. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Byla mi naslibována fešná Skárlet SynJohana, které něco vjelo do podbřišku a ona z toho trojčí, strašlivácky philosophické přesahy a akce až po hrazdu. Dostal jsem paní, která vypadá jako značně použitá levnější štětule s blond melírem, breptot o užívání deseti procent mozkové kapacity od někoho, jenž užívá slabých sedm, a prapodivné kravení Korejčuků v Paříži. Ovšem na to, jaké zhůvěřilosti umí v posledních dekádách Luk Běsoň přenášet na plátno, jde vlastně o sympatické akční trdlování, které neponíží vkus ani tak vytříbenému znalci kinematografie, jakým jsem já. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Lucy je divoká jízda, které jasně vévodí půvabná Scarlett Johansson. Jakási poťouchlá nadsázka mi tentokrát pomohla nebrat střílečky vážně, pouze jsem čekala jaká bláznovst se vzápět vynoří. Nehledala jsem žádnou velkou hloubku a ani jí nenašla, ale film mi zrovna sedl do nálady. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

V mé hlavě se nejspíš místo zájmu sledovat tenhle Bessonův magnum opus konala jedna velká rozjuchaná párty, kde se kromě obligátního ohryzávání bílé hmoty a popíjení z krevního řečiště šňupalo něco mnohem lepšího a silnějšího, než měla Scarlett zašitého v podbřišku, protože jak jinak si vysvětlit aktivitu všech těch pobavených neuronů vyslat ke mně jasný signál, že Lucy je spíše zábava k popukání než že by bylo potřeba v ní hledat hlubší smysl. Luc by měl občas zapojit víc než jen 10% mozkové aktivity při psaní scénáře .. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Upoutávky v kině nebyly špatný a docela jsem se na tento film dost těšil, jenže co následovalo v tomhle díle překračuje možná dost meze a nechává se absolutně stáhnout mimo realitu. Byl jsem velmi zklamán po zhlédnutí. I když od začátku se to vyvíjelo celkem slibně a Freeman tomu dával svými vstupy dost naději, ale bohužel to nestačilo. ( Hodnocení: 3/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Lobotomie v podání Luca Bessona. Aneb jedna velká debilita, které to přes polovinu prochází jen proto, že si je Besson oné stupidity vědom a neváhá si z ní udělat srandu. Jenže s přibývajícími minutami už scénář vykazuje takovou úroveň dementnosti, že i Transcendence vedle něho vypadá skoro jak oscarové dílo. A to se odpoustit prostě nedá. Ještě, že díky Bessonovi to aspoň rychle uteče a je občas na co koukat. Scarlett už ale příště v podobných rolí opravdu nee. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní film. Je to sice něco trošku jinýho než jsem čekal, ale nakonec hodně v pohodě. Ta ústřední myšlenka se mi líbí a i když po pravdě evoluční teorii nijak extra nežeru, tak tady se mi líbí jak je to téma pojatý. Hlavně žádný hlubokomyslný sračky nebo složitá psychologie, ale všechno je jasně a polopaticky vysvětleno i pro člověka jako já, který by byl neskonale šťastný, kdyby se někdy dostal aspoň na těch 10% využití mozkový kapacity. Pravda čekal jsem, že to bude trochu akčnější a, že hlavní hrdinka bude protivníky ničit nějakou těžkou fyzickou silou, ale pak mi došlo, že by to bylo vlastně to typicky primitivní využití těch super schopností. Zatím co ona je něco víc bez prdele všechno ví, všechno zná a všude byla, takže protivníky zničí právě tím dokonalým myšlením. Takže akční to zas až tak moc není, ale to mi nepřekáželo. Navíc se furt něco děje, takže ten film mi opravdu svižně utekl a nedal mi možnost abych se nudil. Jinak Besson dokazuje, že je stále zručným řemeslníkem a pořád umí. Spousta lidí tu kritizuje ten konec jako nedotaženej. Já si naopak myslím, že tak jak to skončilo, tak to dává mnohem větší prostor k zamyšlení a taky šanci na pokračování kterýmu bych se vůbec nebránil.80% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Rad sledujem relaciu Cestovanie cervou dierou s Morganom Freemanom na Discovery channel....toto je ultra nadupana akcna verzia... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to dokument? Je to thriller? Je to akce na drogách? Pche - ani jedno a zároveň všechno. Je to prostě Besson, který si o sobě nemyslí že je blázen, ale hračička génius (ano, vím, co si ostatní myslí, páč můj chorý mozek právě jede na 40% výkonu!). A tak nostalgicky režíruje další neohroženou hrdinku na její epické výpravě za spásou vesmíru. Jupí. V tomhle filmu je možné naprosto cokoliv. Ale naprosto! Ani Neo se nechytá. S narůstající stopáží je ovšem tato zábavná flexibilita spíše záporem, zapomnělo se totiž na umění šlápnout ve vhodné chvíli na brzdu. Tak nad tím raději moc nepřemýšlejte a koukejte si to užít, protože nuda s Lucy nehrozí. P.S. Další důkaz toho, že si Luc umí mistrovsky ošéfovat soundtrack. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďalší zásek Luca Bessona tentokrát i režijný, ktorý opäť len dokazuje, že to tento tvorca s ctižiadosťou už dávno vzdal a tak Lucy je žánrovkou na nerozoznanie od akčných štekov ktoré produkuje ako na bežiacom páse. Ja tieto jednohubky mám rád a i keď sa žiadne akčné inferno nekoná, kvalitnejšie režijné vedenie je jasne poznať a herecké obsadenie je tiež z tých lukratívnejších. Scarlett Johansonn a jej výber filmov od Iron Mana 2 žeriem jeden za druhým. Táto žena sa mi páči čím ďalej tým viac. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Jedna plus jedna nikdy nebolo dva..." Po všetkých tých Bessonových akčných jednohubkách prišlo konečne niečo, čo má niečo viac. Trochu som váhal, či do toho ísť, až som náhodne videl zopár ukážok, kde sa mihli kórejský herci na čele so známym Min-sik Choiom, ktorý sa poriadne zviditeľnil vo filmoch ako New world alebo I saw the Devil. Aj Morgen Freeman je stále veľkým lákadlom. Jeho prednášky by som vedel počúvať celý deň...Hlavne prvá polovica filmu je úžasne nabitá adrenalínom i zvedavosťou z toho, čo bude nasledovať. V druhej polovici sa to začalo pretavovať v divoké sci-fi, čo je asi najväčším problémom filmu, ale i tak som si to užil. Nečakajte veľké ani umelecké dielo, iba film, ktorý dobre odsýpa. Ak sa vám páčil Všemocný , tak je tu veľká podobnosť...80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Každý kto očakával od Bessona seriózny film musel byť tak naivný až mi je ho ľúto.Besson kráča v stopách svojich producentských počinov ( ktoré až na 2-3 výnimky z duše nenávidím) a prináša čisté B -čko. Rozdiel oproti všetkým shitovým Taxíkom, Kuriérom alebo Wasabi? Je to super zábavné. Bessonovi sa podarilo natočiť najlepší debilný film tohto roku ( Transformeri sú už bohužiaľ opozeraní, Fast and Furious nebolo), svoj najlepší fil za posledných 15 rokov a okrem Taken svoj najlepší producentský počin.A Scarlett tá rola perfektne sedí. 7/10 a tie prekvapivé supertržby tomu prajem. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak nám Luc Besson konečně pořádně zmagořil a vytvořil něco, co je tak krásně jetě ujeté a plné hrozně bizarních momentů (naprosto geniální prostřihy, kdy se v průběhu dialogu "Lucy, stačí když to odneseš tady do těch dveří" prostříhává na lovící lvici a pod.) u kterých snad zamrzí jen to, že jich v celém filmu není víc (pozn. do diáře, zkontaktovat se s nějakým francouzským dealerem a propašovat příště k Bessonovi na plac víc houbiček). Děj je sice hrozná konina, ale upřímně, co do háje konina není?! Odmítám si tu hrát na někoho, kdo Lucy odhodí jako smysluprostou blbost a pak si tu v klidu adorovat v mnohém pitomější Marvelovky, například. Proč? Protože můřu zcela v poklidu adorovat obé a to nejen z důvodu že obě mají ultrasympatickou Scarlett Johansson na palubě, ale hlavně z důvodu zábavnosti. Béčko s hrdě vztyčenou hlavou, které nesklouzává k malodramatičnu ani zkratkovité tuposti, které mě nutí myslet na to, jak skvěle by fungoval středověký preqel s dialogy typu "Ty jsi čarodějnice!" "nejsem! Jen svůj mozek využívám na 46,6 procenta!" ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je až trošku zvláštní co vše dnešní divák Bessonovi neodpustí. Schválně se podívejte na Pátý Element a pak na tohle. Oba jsou to maximálně svérázné filmy. Přiznám tedy že Lucy je o něco slabší. Úvod bych se nebál zahrnout do Lucova soukromého best of. Neskutečné vsazení diváka přímo do děje, spousta zajímavých postaviček a libových dialogů v krajně nevěrohodných situacích. Poté přecejen přichází na řadu co asi každý očekává a to rozvinutí schopností naší blbé blondýny. Scarlett rozhodně nezklame, snad jen Morgana Freemana by už měli nechat trošku u ledu. 70% ()

Související novinky

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

Scarlett Johansson v Ghost in the Shell

06.01.2015

Když se v rozmezí čtvrt roku objevíte ve dvou akčních filmech, které vydělají 714 a 458 milionů dolarů, nabídky na další výbušné role se k vám jen pohrnou. A přesně to je případ Scarlett Johansson,… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama