Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Alex126 

všechny recenze uživatele

Můžeme říci, že tento seriál slibuje něco na pomezí Argo a politického seriálu House of Cards. Osobně kinematografii této kategorie miluji a první díl jsem sledoval s obrovským napětím. Seriál má obrovský potenciál a množství cest, kterými se může vydat. Uvidíme. Pilotní díl: 90% ( Odhad do budoucna: 85% ) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.řada: ** Fantastický rozjezd se hned po pár dílech utopil v telenovelovém patosu. Několik překvapivých momentů (osvobozování rukojmí) a obří hromada nudných keců a zbytečných scén (cokoli ohledně dětí hlavních představitelů) dělá ze seriálu nekoukatelnou opičárnu. Co doslova ničí dojem je casting. Rozdíly věku (herců) mezi rodiči a dětmi jsou 10-15 let. Vypadá to komicky.  2.řada: *** Telenovelové manýry zůstaly, ale přibylo akce s dynamického děje. Hodne zoufalé bylo amatérské CGI (ty běžící vojáčky z ptačí perspektivy vidím i teď). Co potěšilo jsou zvraty v ději, které drží pozornost. Nicméně pecka za kterou e tu na CSFD prezentuje to pořad není. 3.řada: * Tak tohle už bylo hodně fuj. Prakticky vše co budilo v předchozích řadách pozornost (a získávalo plusové body) je tady pryč. Naprosto nic koukatelného nezůstalo. Deset epizod nikdy nekončícího žvanění a trapná dramata a navíc: BEZ KONCE! ()

Reklama

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Od opulentních prvních dílů k intrikánskému dramatu. Pěkně natočeno. Největší king je Jamal. Závěr docela překvapil. Hodnocení druhé série: Bassam na poušti, ve vesnici, s novou komunitou. Bojuje proti místní verzi Islámského státu. Jamal neklidný. Solidní bojové scény a intriky. Nejpřekvapivějším momentem Jamalovo nečekané setkání se synem Ramim, který měl být v autě. A také ten konec. Jamale, drž se! Hodnocení třetí série: Trošku se vše mění na ukecanou telenovelu. Bez Jamala to už není ono. I na nějaké homo románky dojde. Ženy tu mají nějak moc rovnoprávné postavení. Pár jistících helfajrů by neuškodilo. Synáček si jen tak pobíhá po městě. Korunu všemu nasazuje ufňukaná Daliyah. I přes vše uvedené se jedná o hodně dobrý seriál. Ještě jedna série by se hodila. Ale bohužel nebude. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot vyrve v Yatesově (poslední Potterové) režii oči z důlků, a připlácne je na celičkou strhující hoďku k rozpálené obrazovce. Drajv jako prase v (ne)překvapivé "konkurenci" pro Homeland a hnedle zkraje plus trochu předčasně zatím seriálová pecka léta 2014. 1. sezóna: Atmosféru plnou napětí spolehlivě zabily nezajímavé politické kecy, roztažené v každé epizodě na půl hodiny. Promarněná šance. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Mám v profilu, že seriály hodnotím až na konci. Výjimka potvrzuje pravidlo. Viděl jsem pět dílů. BLBOST! Telenovela a po Homelandu opět stejně hloupé téma. Ne ovšem pro tvůrce. Musíme se s toho vyfilmovat, když nám to v životě nevyšlo a oni se nám tak odvděčili a jsou teď proti nám. Nevím samozřejmě jak to skončí a je mi to jedno, ale dovedu si představit, jak hodný doktor pomáhá budovat nové pořádky v zemi, kde to otec a bratr pokazili. Děkuji nechci. A nebudu se 4 série nudit u TV a čekat na natahování děje jestli potlačit povstání nebo jít na mejdan, či odjet zpět domů. ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)
  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)

Reklama

Reklama