Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (961)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Teď budu trochu provokovat. Tmavý digibordel BvS a nelogičnost, které uráží vaše myšlení, nebo raději bezzubou zápletku, při je vrcholem občanské války zlomená nožka Cpt.? Tady je osudovost, vážnost, byť se zase zachraňuje svět a přibyl místy nadbytečný humor pro mladé, který však koresponduje právě s mladou generací X-Menů, která zkrátka chce hangouvat v mallu a říkat Auf wiedersehen před zasazením rány protivníkovi. Fassbender je skvělý, i kdyby hrál rezavý hřebík. I slabší repliky podává se shakespearovskou grácií, že to ani nemusí doprovázet destrukce Osvětimi nebo podobná, na efekt vymyšlená scéna. Atraktivní oproti BvS, kde se okatě upozorňovalo, že v místě bojiště nejsou lidé, je to, že zde se skutečně hroutí celá civilizace a Káhira se mění v prach. Chybí však záběry z ulic a domovů. Miliony umírají a režisér nad tím mávne rukou jako Mauglí nad půlkou sežehnutého pralesa. Odbýt to jednou scénou s generály je trestuhodné, nehledě na další následky, kdy se spoluviník vykoupí postavením domu a odchází s úsměvem pryč. Celkově to samozřejmě na předchozí díly nemá, ale je to solidní zábava na jedno kino-odpoledne a na zoufalé nářky to vskutku není. [Kino, 2D s titulky] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlasy mi z toho nevypadaly, ale kdybych si tenhle kousek mohl vymazat z paměti, udělám to hned. Fajn, že si Singer ve filmu, kde nefunguje vlastně vůbec nic, neodpustí vtípek na trojku. Jenže ta proti tomuhle maglajzu vypadá jako dílo poloboha. Největší okamžiky lítosti a bezmoci prožívám u postavy Erica, které Singer a spol. přichystali jednu z nejhorších přerodových scén, jaké kdy byly v komiksácích k vidění (Ptáci meets Polski Robin Hood). Casting nových ksichtů se musel konat pod heslem "najděte herce s nejmenším množstvím charismatu". Korunu tomu nasazuje "ryšavý klenot" filmu, nová Jean Grey, která připomíná šikanovanou Máňu ze střední. Oscara Isaaca člověka ani nemůže být líto, protože mu jeho maska dovoluje jednu grimasu (nasraný předkus). Co dál? Přefouklá stopáž, která odráží problém mnoha dalších blockbusterů – neobratně se tu hledají alibi pro závěrečnou bitku, v níž se postavy chovají podle záhadné mechaniky. Ne že by si člověk ty twisty nedokázal zpětně odůvodnit, ale ta řídká kejda před tím k tomu nedává žádné opodstatnění. Jsem rád, že si Wolverine zasloužil svůj lesní jogging, chtěl jsem běžet s ním a ty usoplené pejsky nechat daleko za sebou. Kdyby mě film alespoň odměnil vymazleným vizuálem, ale skoro všechno tu působí uměle. Pamatujete, jak druzí X-Meni budovali svět, na kterém záleželo? Postavy, které nesly příběhy a nebyly jen věšáky na super-schopnosti? Tady se už jenom efektně čaruje – prd se transformuje v ještě větší fialový prd. Pevně doufám, že Bryan s výstavbou svojí neforemné pyramidy už nadobro skončil. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

... A tímhle filmem na nějakou dobu zemřely velké, x-manovské série, kde je vážno vážnější, než nejveleváženější president a jeho mluvčáček a kde se řeší problémy velké, kdy se smrti lidstva a planety zabrání v poslední minutě. A je to dobře, protože už to začíná být nuda, což v kombinaci s bezpohlavností a padouchiální generičností antagonisty Apocalypseho (jak se tohle, kurník vrba, skloňuje po česky) tvoří nudný mašmyš, který nedokáže oživit ani Wolwerine, ani qvicksilver, ba ani obří vesmírná vydra s chapadlama, co by s nima oblézala všechny ženské postavy bez oděvů, by to nedokázala. Epiky již bylo příliš mnoho, vše se točí v kruzích a snad příště Foxové naservírují něco dějově komornějšího, kde se nebude řešit osud širého kosmíru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od roku 1997 nebol azda žiaden komiksový film tak blízko k Batman a Robin. Obrovská degradácia oproti predošlým dvom dielom, najmä v porovnaní s First Class je ten rozdiel neuveriteľný. V Apocalypse nie je nič z uveriteľnosti či už postáv alebo dobovej štylizácie. Je to len mizerná vyfabrikovaná fraška plná nechcene smiešnych wtf scén, otrasných dialógov a patetických kecov a to všetko v hroznej výprave (tá poľská chata!) a s ešte horšími CGI, ktoré by vyzerali mizerne i desať rokov dozadu. Rok 2016 je prekliatím komiksového filmu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V mojí hlavě jsem si vybudoval scénář, ve kterém byla Budoucí minulost nesoudržný mišmaš proto, aby mohl Singer vynulovat všechny ty dějové linie a zdvojené postavy a nabídnout v Apokalypse pořádnou podívanou. A trailery se mně líbily. Bohužel jsem se šeredně pletl a tvůrci jen opakují ty samé chyby a tu samou nijakost, nedefinovanost, nedostatečné interakce postav, tezovitost. Nevyrovnané efekty a hrdinů tolik, že by to přišlo přeplácané i lidem v DC. Pro mě nepochopitelné selhání vzhledem k tomu, že Singer by měl být velmi dobrý režisér. Proč ale najednou točí, jako by netušil, jak zařídit, aby jedna scéna navazoval na druhou? Nerozumím tomu. Jeho Supermana budu vždycky obhajovat, ale u Apokalypse se při dnešní komiksové konkurenci není o čem bavit. 2 a 1/2 ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • V severoamerických kinech film utržil 155,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 543,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama