Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (960)

lamps 

všechny recenze uživatele

Film bez charismatu. Nenudí ani nenaštve, ale vše, co se v něm odehrává, je v návaznosti na komornější psychologický nádech jeho předchůdců zkrátka podraz. Takhle velké příběhové klišé a absolutní inklinaci k digitálně přeplácanému Snyderovskému rukopisu od Singera nečekal snad nikdo a vyčpělé dějové nadstavby v podobě představování "nových" rekrutů škodí nejen pochybně sladěnému scénáři, který zcela pozbyl snahy o emocionalitu nebo vytvoření silných vazeb mezi aktéry, ale i samotným hvězdným hercům, kteří nemají moc prostoru a hlavně nemají moc co hrát - ano, i Fassbender, jehož projev je samozřejmě tradičně precizní, ale rozpolcenost jeho postavy, ještě nedávno hlavní hnací motor ságy, se už také jeví jako tématický přídavek s datem minimální trvanlivosti Budoucí minulost. A bojím se, že stejnou nálepku tímto vyfasovala i celá série.... Dívá se na to hezky, hudba je skvělá, Jennifer Lawrence film od filmu hezčí a potěší prostor pro humor zastoupený opět delikátním Quiksilverem, ale tohle zkrátka nejsou ti X-Meni, které máme rádi. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neztratil se v Hollywoodu scénář k Mumii IV? Pokud se sbíhaly jednotlivé dějové linie a postavy, šlo to, Fassbinder a McAvoy se neomrzí, ale když začal onen velký, dlouhý, nudný a megalomanský boj s Apokalypsou, vážně jsem bojoval se spánkem. Bryane, kde je originalita Supermana, který se vrací a Valkýry?? 50%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povážlivě dlouho mě kurzor myši kmitá nad hodnocením dvou hvězdiček. To se mě ještě nestalo u X-Menů! Fantastická First Class je dávno zapomenuta. Máme tady obrovské nafouknuté blockbusterové NIC, které si budu pamatovat opět hlavně díky Quicksilverově skvělé scéně s eskortováním školáků. Zbytek nabízí jen TRAPNÉHO záporáka, minimum Wolverina a zcela zbytečnou zápletku. Bryan Singer sérii pohřbil nevídaným stylem a diváka unudil. Mladé verze mutantů (Cyclops, Storm, Nightcrawler,...) na mě moc nefungují. Příště prosím méně postav, pořádného záporáka a hlavně notně zkrátit délku za předpokladu že sérii nebude mít na svědomí Vaughn ani netočit. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se neopovažoval dráždit tu masu X-menovského universa, je evidentní, že stvořitel Bryan Singer má tuhle látku hodně rád, pro mě ovšem krevní skupinu asi nikdy úplně představovat nebude. Užil jsem si rezignovaného a na vše naštvaného Logana, který nabídl nevyleštěný vizuál a nepřipitomělou destrukční jízdu, tady jsme ovšem zas a znovu použili kopírák v nezajímavém balení, které sice strhne náctileté oko a ucho, ale v podstatě nemá co nabídnout. Silné charaktery jsou pryč, přístup k postavám je mělký, mnohé (omladina s novými ksichty) vůbec nezaujmou, záporák zrovna tak, Magnetovo tápání nemá potřebné grády, ač je Michael Fassbender znovu skvělý. Aspoň Jennifer Lawrence je pořád sexy. Což se nedá říct o bezduché digitální destrukci. Za mě únava materiálu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak to říká Sophie Turner, shodneme se, že třetí díly jsou v trilogiích nejhorší. Apokalypsa to potvrzuje a bohužel Singerův postupný odchod z režisérské elity je až smutnou realitou. První třída v rukou před 5 lety přidala mladší dějovou linii do původního Singerova příběhu a Matthew Vaughn vše omladil a přidal dravost. Ta pokračovala i přes temnotu a časovo-příběhovou zamotanost v Budoucí minulosti. Bohužel Apokalypsa, jejichž trailery jsou tentokrát 100% věrné výsledku, je digitální balast, který se snaží gradovat příběhy mutantů a to se nedaří. Film i díky závěru působí jako vynucený další reboot/restart série, která ztratila svou hloubku. Navíc série měla kromě zajímavé motivace a psychologie postav také silné momenty hudební, které v tomto díle vysloveně chybí. Ale tady schází bohužel i celá motivace, která u Apokalypsy je jen o ničení... není to málo? /se spoilery/ Pomineme-li, že postavy jsou prázdné (navíc uteklo pár let od minulého dílu, a některé postavy jsou úplně jinde, než předtím, proč?) a děj je velice slabý, tak je film složen z vykradených scén z minulých dílů a takový Quicksilver, i proto, že je opravdu vtipný, si prostě zasloužil víc. Navíc se musím po letech omluvit Brettu Ratnerovi za můj dojem, že by Poslední vzdor byl v rukou Singera lepší film a finále s Dark Phoenix (které se mi jinak velice líbilo) mohlo být působivější. Po Apokalypse si to nemyslím. Tak jako Singer dokázal odpálit a zahodit budování zásadního charakteru jako je Jean/Dark Phoenix, snad nejde ani rozebírat. Je až smutné, jak zásadní a hybná, je pro mutantské universum dvojice Magnetu a Xavier, kteří neustále svými dialogy i vztahem i hereckým výkonem daleko převyšují všechny. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • Ve filmu (ve scéně z Východního Berlína) i česká píseň "Kdo jsem?" od Progres 2. (smirdik)
  • Natáčelo se od 27. dubna do 23. srpna 2015 a od 23. ledna do 27.února 2016 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama