Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (588)

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné to bolo. Vizuálne nádherné, veľmi dobre zrežírované ale bohužiaľ takto parádny námet si zaslúžil viac než telenovelovú kostru. Filmu síce chvíľu trvá pokiaľ sa úplne nakopne, pretože Blake Lively nedokáže svoju postavu predať na 100% ale s príchodom Harrisona Forda na scénu sa to omnoho zlepší. V drujej polovici je to už tá silná osudová romanca, ktorá dokáže dojať a potešiť aj napriek tomu, že trailery opäť raz vykecali príliš. Výborná žánrovka, ktorá síce nedosahuje peckovosti Notebooku alebo Legendy o vášni ale nejaké blbé P.S. I love you alebo Dear John strčí v pohode do vrecka. Stále však zamrzí, že takto skvelý nápad bol spracovaný ako klasická romantika s jasne danou cieľovkou a nemá vyššie ambície ( skôr než k Benjaminovi Buttonovi to má bližšie ku Time Traveller´s Wife). Veľmi silných 7/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný, hoci nie úplne nový námet. Podobnosť s Benjaminom Buttonom je zjavná, hoci príbehovo sa film berie trochu iným smerom. Mnoho dojímavých scén, takže za romantiku by som dal plný počet. Nižšie hodnotenie za dokonale uhádnuteľný záver, a to dokonca aj so záverečnou scénou. Ale inak bavilo. Herecky sa mi najviac pozdával Harrison Ford, ktorému šediny svedčia. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdybych býval teď o víkendu chytil v Jizeře kouzelnou rybku, padlo by první přání na to, aby byla Blake moje věčně mladá a druhým přáním bych zařídil, aby to nevadilo dalším. Trojku bych pak prodal a koupil za to Blake letenku. Nemůžu psát nic o filmu, protože pokaždé, když se usmála a já se jí podíval do očí zapomněl jsem, že sedím v kině a přede mnou je jenom plátno. Sice se časem budu muset smířit s tím, že spíš někdy sbalím to plátno než Blake, teda pokud nechytím kouzelnou rybku číslo dvě ovšem. Zážitek mi ale zůstane napořád, a to nejen z pohledu na Adaline, ale i díky vkusné romantice, vyvedenému humoru a - světe div se - dobrému Fordovi, přičemž nemám na mysli auto. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $42,629,776Tržby Celosvetovo $69,057,415Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,452,563Tržby za predaj DVD v USA $8,474,698║ Príjemný romantický film, kde krásne funguje obsadenie aj nádych romantiky rozvrstvený v rôznych etapách. Do toho prim hrá aj nostalgia daných etáp, nečakané prekvapenie. /80%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že keby sme na konci neskončili u už trošku scenáristických klišé, tak by som tento film ocenil maximálnym počtom bodov. Takto sa bude musieť uspokojiť so 4 hviezdami. Začína to sľubne, vysvetlenie prečo Adaline nestarne je kreatívne a vtipné, Blake Lively je veľmi sympatická a okrem toho aj veľmi pekná vo svojej role, chémia funguje, ostatné postavy sú taktiež veľmi sympatické a film nepôsobí pateticky, alebo že by chcel z nás emócie vytlačiť. Naopak si myslím, že idú veľmi prirodzene a chcete vedieť kam sa to všetko nakoniec posunie. Toto je niečo, čo narozdiel od filmov alá Twilight alebo Hacker´s Game veľmi dobre zvláda. Keby však posledných 20 minút filmu neskončilo v bežných klišé, o ktorých si myslíte, že prídu ale nechcete ich tam, myslím, že by sme tu mali veľmi kvalitnú romantickú drámu. Ale stále ide podľa mňa o veľmi dobrý film. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Dátum narodenia Adaline na falošných preukazoch totožnosti, ktoré vyzdvihne na začiatku filmu, sú v skutočnosti rovnaké ako narodeniny samotnej Blake Lively, 25. augusta, s rozdielom iba jedného roka (1986 vo filme, Lively sa narodila v roku 1987). (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama