Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 2

VOD (1)

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (376)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je zpátky a je to opět solidni, brutální, skvěle natočená krimi jízda, která po celých 90 minut napíná jak tanga pornoherečky. Po 7 letech slyšet opět skvělou hlavní znělku vyvolává husí kůži už jen z nostalgie a jako velký fanoušek Saw jsem si to celé opravdu užíval. Pasti mi sice tentokrát nepřišly tak vynalézavé a brutální jako v předešlých dílech, pořád se na to skvěle kouká a jde vidět, že fantazii a inovaci mají tvůrci pořád v kapse. Návrat Tobina Bella je perfektní, zaujmou i nové tváře detektivů i patologů a největší satisfakci přináší jako vždy samotný twist within twist závěr, který je opět velmi nepředvídatelný, šokující a dech beroucí. Bál jsem se, že to nepříjde, ale v posledních sekundách Saw nadělil opět nejbrutálnější Gore scénu roku, bez které bych se neobešel. Pro mě skvělý návrat a pevně věřím, že série bude pokračovat, jelikož se otevřely nové možnosti. Jediným záporem je, že JigSaw nezodpoví otázky z předešlého dílu, ale na to dost možná nezbyl čas. Spokojenost.80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fanoušek Nadace od Isaaca Asimova plesá blahem, předpověď všeho je totiž možná! Série Saw už po osmé na diváka vytahuje svou konstrukci třetího Newtonova zákona a zasazuje své hrdiny do světa předem připravených pozic. Pozornější Asimovův čtenář by si možná povšiml několika moc nesrovnalostí onoho zdánlivě puntičkářsky připraveného konstruktu založeného na etologii lidského jedince, nicméně na výsledek to v takto rozbujelé filmové sérii nemůže mít příliš velký vliv. V případě téhle mnohočetné monstrozity, jakou bezpochyby „pilkovaná“ je, se nelze vyhnout srovnání s podobnými rakovinnými počiny filmové historie. Za báječný příklad může posloužit třeba neverending story o mém milovaném Jasonu Voorheesovi. Ten už se vrátil dokonce dvanáctkrát, počítáme-li v to i kočkování s Freddym Kruegerem, a pokaždé to bylo především to samé. A nejinak je tomu i zde, osmý zářez prostě splývá se všemi ostatními v jeden obrovský nádor, který stravuje další a další tkáň jen za účelem svého bujení. Vzhledem k tomu, že se počítám k nemnoha zastáncům pokleslé recyklace a ždímání hadrů, byl jsem spokojen. Tři hvězdy by byly tak akorát, ale za nádherný exemplář rozvíjejícího se květnatce Archerova v závěru, přihazuji ještě jednu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nemám pocit Déjà vu, mám skôr pocit, že to všetko vlastne už ani nemuselo byť. Priznám sa, že séria SAW bola pre mňa v minulosti skvelou franšízou ( teda aspoň prvé dve - tri časti ) a keď sa ohlásilo ďalšie pokračovanie ( na počudovanie nejde o dnes tak moderný reboot ), bol som zároveň natešený, ale aj skeptický. Mal som počúvnuť tú pesimistickú stránku mojej mysle. Takže, dej je asi taký, jedna scéna mordu, za ňou vyšetrovanie, jedna scéna mordu, za ňou vyšetrovanie...atď atď atď. Nuda. Pointa? Poviem len to, že jedna podobná tu už v tejto kinosérii bola. Takže zase nuda. Comeback sa proste nevydaril. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn mixem režijní invence a násilí. Pak to šlo z kopce. Na dalších pokračováních bylo vidět, jak moc se na nich spěchalo, jak moc šlo zejména o komerční cíle. Nervní atmosféra byla pryč, neotřelé nápady zrovna tak. A o invenci jednotlivých úmrtí se snad ani nemá smysl bavit. Uběhlo hodně vody a po osmé se vracíme na scénu. John Kramer, který má být roky po smrti, chce přiznání, potom to možná bude méně bolet. Herci nejsou vůbec zlí, maskéři se znovu výborně vyřádili, ovšem samotné mordy jsou originální asi jako zábavné pořady na komerčních televizích. Ač některé jsou promyšlené, to bych jim zase křivdil. Samotný pokus o něco, co by mělo něčím chytrým překonat předešlé díly, nevychází. Je to překombinované a nikterak nápadité. Každopádně jsem se i díky atmosférické kameře nenudil. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Puzzlík se vrací a společně s Elyse z Insidious se přetahují, kdo z nich bude hrát ve více pokračováních, i když jejich postava už dávno prdí do hlíny. Tentokrát mu trvalo přes sedm let let, než se vydrápal z rakve, každopádně měl díky tomu dost času si uvědomit, co se v minulých dílech zesralo a třeba se i ponaučit. A jak to dopadlo? Vzhledem k tomu, že jsem čekala pecku, kterou ocením odpadem až jednou hvězdou, to dopadlo nad očekávání. Jako pyčo dobrý, je to nadprůjemnej zážitek co má do sračky skutečně daleko a ani osazenstvo mě nesralo. Puzzlík zde má roli vedlejší a je to mysteriózní asi jako zážitek po konzumaci měsíc prošlýho jogurtu, každopádně i přes všechno to netajemné tajemno to dokázalo být občas i celkem napínavý. Puzzlík je samo sebou už průhlednej jak sklo a průjemně chytrej orangutan pochopí vo co go nejdýl do půl hodiny (pokud u toho zachrápe), ale i když je to stále to samý MENU tak tentokrát jsem guláš dostala sic ne jako od maminky, ale zase ne ten ze čtvrtý cenový, kterej tomu bezďákovi přede mnou nesedl a tak ho nablil zpátky a číšník doufal, že si toho nevšimnu. Tenhle guláš je solidní a možná si ho za rok dám znova. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Když v čase 00:04:48 opakovaně udeří jeden z hráčů do zdi, zeď se pohne, čímž jde poznat, že je to kulisa. (Simex_)
  • Ôsmy Saw predpovedal už v roku 2010 horor Insidious. Bola v ňom použitá kresba postavičky klauna s tabuľou a číslicou 8 pod ňou. (WalterIK7)
  • Natáčanie filmu začalo v 26.9.2016 v Toronte v Kanade. Natáčalo sa do 15.11.2016. (Lucasion)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama