Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 6

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (376)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je zpátky a je to opět solidni, brutální, skvěle natočená krimi jízda, která po celých 90 minut napíná jak tanga pornoherečky. Po 7 letech slyšet opět skvělou hlavní znělku vyvolává husí kůži už jen z nostalgie a jako velký fanoušek Saw jsem si to celé opravdu užíval. Pasti mi sice tentokrát nepřišly tak vynalézavé a brutální jako v předešlých dílech, pořád se na to skvěle kouká a jde vidět, že fantazii a inovaci mají tvůrci pořád v kapse. Návrat Tobina Bella je perfektní, zaujmou i nové tváře detektivů i patologů a největší satisfakci přináší jako vždy samotný twist within twist závěr, který je opět velmi nepředvídatelný, šokující a dech beroucí. Bál jsem se, že to nepříjde, ale v posledních sekundách Saw nadělil opět nejbrutálnější Gore scénu roku, bez které bych se neobešel. Pro mě skvělý návrat a pevně věřím, že série bude pokračovat, jelikož se otevřely nové možnosti. Jediným záporem je, že JigSaw nezodpoví otázky z předešlého dílu, ale na to dost možná nezbyl čas. Spokojenost.80% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

„Si môjmu synovcovi predal napiču motorku. Teraz sa motorkou staneš ty sám.“ To si samozrejme len robím srandu, no sranda je asi jediná vec, na ktorú je dobré toto zúfalo nepotrebné a miestami až trápne nepozerateľné pokračovanie. Hociktorá z predchádzajúcich "Saw" častí je oproti tomuto hnoju vybrúseným filmovým klenotom a rok starý "Rings" tak získal zdatného súpera o najzbytočnejší hororový sequel vôbec. Btw., že si niečo takéto zarobilo 100 miliónov je pre mňa už len x-tým potvrdením žumpy, v akej sa moderný horor nenávratne ocitol. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem znalec série, nebyl jsem svědkem údajného pozvolného úpadku a vyčerpání Saw, možná i proto se mi osmý (Jig)Saw poměrně líbil. Ačkoliv mě v první hodině vyloženě iritovala detektivní zápletka, ke konci se to tak nějak hezky skloubilo dohromady a k mé plné spokojenosti jistě i dopomohl fakt, že to skončí za klidných 90 minut a lehce to uteče. Sice by mě mohl vyloženě popudit cliffhanger jako vrata, ale tak nějak mi to k podobně dojeným sériím sedí. A milovníci krve, neopodstatněného násilí a vyložených nechutností jistě budou i tentokrát spokojeni, resp už byli v kině. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Now, the game's simple. Best ones are. You want mercy? Play by the rules. Musím říct, že za mě těch sedm let je znát. Zatímco já se považuji za fanouška celé série, tak musím říct, že Saw 6 a Saw Final Chapter přitlačili na pilu tak moc, že už to bylo za hranicí únosnosti. Strašně moc bych si přál, aby se celá série vrátila do počátků, kdy krev ještě netekla hektolitry a hravě si film poradil bez kyseliny a trhání kůže. Jigsaw naštěstí vzali jiný tvůrci trošku jinak a je kladen důraz víc na detektivní zápletku. První juhů! Dokonce tvůrci přišli s tím jak oživit Johna Kramera (Tobin Bell). Druhé juhů! Příběh má díkybohu i zajímavý a nečekaný twist na konci! Třetí juchů! A já se dokonce parádně bavil. Čtvrté a poslední juhů! Jigsaw rozehrál zajímavou hru a když pominu kyselinu, tak to naštěstí nepřepískl jako v posledních dílech hlavní řady. Za mě rozhodně solidní pokračování, které staví na pevných základech a pokouší se opět o mrazivou hru plnou hádanek. A to se mu daří až do posledního puzzlíku. Skvělý návrat do série. (80 %) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|85%| Viděno v kině. Po 7 letech se nám vrací smrtelně nebezpečné hry. Žít nebo zemřít, vyber si. Celá tahle sága je mou naprostou srdcovkou. Saw 1-6 – každý díl má svoje. Pouze finální, sedmý film nesoucí název Saw 3D mi přišel nejslabší, ale furt to tu nadprůměrnou kvalitu mělo, tudíž slabší 4*. Od tohoto pokračování, pokřtěném názvem Jigsaw jsem očekával minimum. Především za to mohl trailer, který působil, že to bude ještě slabší než Saw 3D. Bál jsem se pastí, myslel jsem, že to bude takové zbytečně naoko brutální bez pořádné zápletky. No, mýlil jsem se. Samotný snímek je naprosto jiný než má slabá očekávání. Jsem opravdu spokojen. Film má zajímavou a novou hereckou sestavu. Nechyběl ani Tobin Bell, který si tu krátce zahrál a propůjčil kazetám ve hrách opět svůj hlas. Rozhodně zde nebudu kritizovat skutečnost, že se tu neobjevili herci, které ztvárnili postavy detektiva Hoffmana nebo Dr.Gordona. V dalších dílech už možná budou, minimálně zmínky – v to věřím. Takže, hereckou sestavu jsem pochválil. Dále, zajímavě natočené pasti – mohli být ještě o něco lepší, ale vydařili se. Dokonce i v jedné scéně bylo pořádné napětí. Myslím v té, kdy je řetězy stahovali ke stropu. Brutalita se tentokrát držela trochu při zdi. Trošku mě to zklamalo, ale ne moc! Od Saw vždy očekávám pořádnou brutalitu, abych přivíral oči. No, snad se to napraví příště. Jinak má film spád a i po detektivní linii to není špatné, i když je to v tomto případě scénářem postavené dost průměrně, ale pro potřeby snímku to funguje bez nějakých děr. Na co jsem se nejvíc těšil, bylo finální rozuzlení. A ono to kurva dopadlo fantasticky. Má to 2 šokující pointa. Ta první mi přišla naprosto neuvěřitelná, ale fantastická. Málem jsem spadl ze sedačky, tak mi bušilo srdce, ale nebudu spoilerovat !!! Ta druhá už byla méně šokující (rovněž skvělá), která tu první dostatečně vysvětlila, takže logika stranou naštěstí najde. Trochu si člověk ke konci musel namáhat mozeček, ale po odchodu z kina jsem si vše dával dohromady a rozumného výsledku jsem se dopracoval na 100%. Hudba od Ch.Clousera je perfektní. Máme tu známé soundtracky z předchozích filmů, i pár nových a finální hudba ke konečnému rozuzlení ve mně vyvolala ohromnou nostalgii. Dyt já na této sérii vyrůstal, posílal jsem tátu do videopůjčovny, aby mu vydali, tuším tehdy DVD Saw 2 a 3. ;) Jsem rád, že si režiséři pohráli i se střihem scén. V jedné chvíli tu máme průběh děsivé hry, poté se to přepne do jiných scén a pak se to opět vrátí. Tím si hezky pohráli s napětím. No, nedá se to moc kritizovat, plný počet zatím nedám, ale je možné, že to časem po více shlédnutí změním. Ale jak říkám, ta brutalita mohla být větší, ale to není samozřejmě nejpodstatnější. Těším se na další díly! Snad budou vznikat co nejčastěji. PS: Tobin Bell je i po letech v 75 naprosto skvělý, prostě, on byl, je a vždy bude JIGSAW !!! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (14)

  • Toto je druhý film Saw, na jehož konci nikdo neřekl „Game Over“, přičemž prvním filmem je Saw 5 (2008). (ČSFD)
  • Natáčanie filmu začalo v 26.9.2016 v Toronte v Kanade. Natáčalo sa do 15.11.2016. (Lucasion)
  • Když v čase 00:04:48 opakovaně udeří jeden z hráčů do zdi, zeď se pohne, čímž jde poznat, že je to kulisa. (Simex_)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama