Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

R.L. Stine by si zasloužil určitě víc filmů, respektive jeho příběhy na úkor neskutečně a občas nepochopitelně protěžovaného Kinga.Husí kůže je příjemný oddych na jeden večer, ve kterém se bohužel víc hraje na stránku dobrodružného rodinného fantasy, než na tu hororovou, která vlastně nezafunguje ve filmu možná ani jednou, jelikož děsivou loutku dabuje samotný Black a zjištění, že Black už ani není vlastně moc vtipný.Pokud půjdete do Husí kůže s očekáváním hororu narazíte těžce a pokud budete čekat komedii, narazíte ještě tvrději, jelikož jsou ve filmu všeho všudy pouhé tři dobré vtipy a zbytek je alee díky bohu poměrně svižná akční fantasy nálož, takže se aspoň nestihnete moc nudit.Vypíchnout musim jednu neskutečnou scénáristickou debilitu, protože to už mi hlava nebere, jak je vůbec možné, že se taková věc dá prostě evidentně natočit a všem je to jedno včetně producentů, herců, nebo samotného režiséra a to když hlavní hrdinové přijdou do Stinova domu a klíč ke všem těm šííleným a oživlým monstrům leží na stole...před knihovnou vystavený jako kozy Pamely Anderson v Pobřežní hlídce.....to vám prostě hlava nebere.59%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená rodinná zábava, která dá v některých ohledech vzpomenout na klasiky 80. a 90. let, jako Jumanji nebo Záhrobní komando. Jen z toho nebude klasika a v divákovi to moc emocí nezanechá. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo naservíruje takovou sestavu monster, skvělý humor a novou platonickou lásku v podobě mladé izraelky Odey Rush, tak potom nelze hodnotit nízko. To prostě nejde! Thumbs up :-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Husí kůže je nenáročná rodinná podívaná, která je svižná, pěkně odsýpá, obsahuje několik účelně humorných scén a má líbivý vizuál, ze kterého člověka nebolí oči. Herecké obsazení je vesměs sympatické, i když je fakt, že Blacka zrovna dvakrát nemusím, ale role spisovatelského pošuka mu kupodivu celkem sedla. Vedle toho snímek obsahuje i jeden inteligentně podaný příběhový twist, který mě osobně mile překvapil. Zkrátka přiměřeně hororová fantasy jednohubka s (v jistém slova smyslu) charismatickým hlavním antagonistou, která se perfektně hodí na volný večer k odreagování. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice povedený nápad a jeho skvělé zrealizování. Je to taková teenagerská, dobrodružná, fantasy komedie. Má to vše co to má mít, tedy skvělý začátek a seznámení se s postavami, šokující odhalení s vytvořením hlavní zápletky, a velice hezký konec. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Neurážlivá a zároveň také neděsivá hororová povídačka pro odrostlejší děti. Armáda příšer je až příliš velká, valí se na hlavní hrdiny jak lavina, takže není čas a prostor se jich bát nebo jim vymýšlet speciální konce. Spláchnou je všechny najednou. Ve snímku je pár odkazů na jiné filmy, například Jack Black si bůhví proč musel připomenut svého neúspěšného Gullivera. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdybych na tohle šel do kina s domněním, že se bude jednat o „klasickou“ hororovou komedii, odcházel bych zřejmě hodně zklamán. Pokud bych tam tedy nešel s dítětem. Tento film je totiž opravdu určen hlavně pro menší publikum a nálepka „rodinný film“ je zcela oprávněná. Naštěstí jsem si tentokrát dopředu zjistil, o co v něm půjde, takže se žádné nemilé překvapení nekonalo. Spíš jsem od toho nečekal vůbec nic. Jack Black mi sice není neznámý, ale jelikož moc nesleduji přiblblé americké komedie, ani jsem nikterak nepostřehl jeho kariérní úpadek. Ničím extra ovšem mezi svými mladšími kolegy nevyčníval. Stejně jako zbytek osazenstva podal obyčejný průměrný výkon. Milovníci podobných fantasy dobrodružných komedií si snad přišli na své, ale já byl hlavně zvědavý na hororovou stránku děje. Ta zde byla zastoupena rozmanitými postavami (filmovými monstry), z nichž někteří byli po vizuální stránce docela povedení. Hlavně se mi líbil ten pudl. Vlkodlak v trenkách či vražední trpaslíci byli spíš k smíchu, ale tak coby se taky v podobné komedii dalo čekat. On celkově ten příběh zas až tak špatný nebyl, tedy hlavně z pohledu dětského diváka. Dobro proti zlu, trocha romantiky a hlavně neohrožení dětští hrdinové. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale vlastně ani nevím, zda Husí kůži potřebuji ještě vidět znovu. V mých očích jde o obyčejný průměr, který mi brzy vyšumí z hlavy. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trpaslíci super a sakra, je radost vidět ve filmu po roce 2000 zombíky, co neutíkají, ale postaru se atmosféricky a děsivě plouží. Povedeně humorné, skvělé závěrečné titulky. 3,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ přesně můžu, dobří herci a skvěle efekty plus super příběh dokáže udělat skvělý rodinný film, obrovská spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Byť nejsem kategorie, na kterou Goosebumps cílí, bavil jsem se dobře. Mělo to tak nějak všechno, co by člověk od rodinného fantasy chtěl, takže tu byl vtip, solidní efekty, trocha fungující romantiky a samozřejmě i dobrý nápad, ačkoliv oživlé knižní postavy nejsou ve světě filmu či literatury novinkou. A nemělo by se zapomínat ani na herce, kteří mě docela překvapili. Teď nemám na mysli Jack Blacka, ale především Odeyu Rush a Dylana Minnettea, kteří nejenže vystřihli ukázkově neprotivné teenagery, ale společně jim to ladilo i v dalších ohledech. Upřímně řečeno moc jsem nečekal a o to víc jsem byl na konci spokojenější. 80% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

V porovnání s Jumanji by tohle vodneslo minimálně natrhlou prdel, srovnávat nebudu, i když si o to film sám říká. Mě to bavilo, první půlka rozhodně lepší, hodně povedené 3D tomu u mě přidává. Klidně bych si k tomu s děckama sedl znova. 6/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Moderní Jumanji. To je první, co mě napadá a není to myšleno jinak zle. Naopak. Goosebumps jsem si užil od začátku do konce. Nenáročné, zábavné, má to tempo. Všechno tak akorát abyste se bavili. Já bych tedy volil osobně jiné kandidáty na teenage dobrodružné filmy, ale i tak jsem si tohle užil. Jack Black do těchto rolí se hodí a Dylan je sympaťák, kterého jsem už v několika rolích viděl. Vlastně nemám moc co vytýkat. Jak jsem řekl, všechno je akorát tak na místě, abyste se bavili. To stačí, protože za pár měsíců si na to možná už vůbec nevzpomenu. (69 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica výborná. Zvyšok drží na tak tenkých motúzikoch, že sa niektoré nutne museli pretrhnúť. Finále je tak zvláštny sentimentálny guláš, ktorý predzvesť skvelého dobrodružstva pre decká úplne pochoval. Postavy sympatické až na Blacka. Ten prehráva aj v tých normálnych scénach. Kupodivu nefungujú ani wtf vtipy - inak moje obľúbené. Jediné veľké plus je ústredná dvojica. V zásade taká vykrádačka ale bez duše. Noc v Múzeu mala aspoň nejaký vtip( hovorím o prvej časti), toto je len flák plný rôznych motívov. Dalo sa to využiť aj lepšie. Takto zbytočnosť na ktorú sa vyhodili peniaze bez toho, aby to malo potenciál niečo divákovi sprostredkovať. Až na tú nudu a predvídateľnosť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacalo to tak nadejne. Ako roztomily detsky hororovy film s osemdesiatkovou atmosferou. Lenze po slusnom uvode v ktorom sa zoznamime so sympatickymi postavami sa to zmeni v sled priemernych akcnych scen v ktorych sa hlavne postavy zacnu spravat, cim dalej, tym viac debilnejsie. A Jack Black je prekvapivo neskutocne otravny. Nechapem kam sa podel humor, ale uplne tu absentoval. Vysledok je pre mna sklamanim. Priemerne akcne sceny s nevtipnymi postavami mi k zabave nestacili. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je supr. Má to vtip (dvojice policajtů vyloženě rozesmála), hlavní dvojka má chemii ( popelnicová scéna) a je to trošičku tajemné. Pak to žánrově přeskočí na rodinný barevný digifest, který bych si asi užil víc, stejně jako svého času Jumanji, být tak o 15 let mladší. Pro dospělého diváka toho film přináší poněkud málo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dával som tomu veľké nádeje. Že sa raz opäť dostanem do atmosféry rodinných hororov rokov 80. a 90. lenže ono to tak trochu tým strojom času zamrzlo v roku...2015. Tvorcovia mali nápad urobiť presne to, čo som čakal, ale nejaká cudzia entita vypustená z nejakej knižky im v tom zabránila. Žeby nejaký démonický investori? Málokto sa dnes ( v dobe naddimenzovanej hrabivosti ) pokúša riskovať. A práve vo filmovom svete mi je to dvakrát ľúto. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hororová monstra uniklá z knížek terorizující malé městečko ... Pro milovníka všeho béčkového je to příjemná zábava. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jemenuji se Rob Letterman a natočil jsem mnohem lepší a zábavnější Jumanji. To by si asi Letterman přál říkat na počkání, bohužel kvality ocení asi jen ta cílovka, což jsou děcka. Sakra, a jak ten Jack Black pěkně zestárnul. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Po letech Jack Black opět v docela zajímavé roli. Goosebumps není třeskutě zvrácená komedie pro teenagery, ale spíš opravdu v zajetém vzorci á la Jumanji. Což samozřejmě není vůbec špatné, ale ta linka s plesem a vůbec vztah mezi Hannou a Zachem mi přišla ujetá a mnohem víc by se mi tam líbila (stejně jakov Jumanji), kdyby to byli sourozenci. Nebo kámoši od dětství - i to bych zvládla, ale tajemná sexy holka odvedle? Jinak Goosebumps jede hlavně na triky, které se podle mého povedly. Jedno z nejlepších stvoření je pro mě bezesporu loutka pana Slappyho, která mi evokovala některé filmy Jamese Wana, a pak všichni ti veselí trpaslíčci. Obecne se dá říct, že Goosebumps zcela naplnila to, co slibuje filmový plakát k tomuhle filmu a krátká synopse. Jsem spokojená. ()

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama