Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasticky rozjetý příběh Marvel světa od Netflixu. Kéž by takto vypadal každý superhrdinský projekt- děj nepřeplácaný postavami, CGI, podivnými rozhodnutími,... (netvrdím, že tomu je vždy špatně, ale ne vždy se to povede) Naopak seriál Daredevil se oproti většině Marvel projektům liší především v postavách. A to tak, že tu jsou hlavní protagonisté se skutečnými city, uvěřitelnými rozhodnutími a životem, který je nejreálnější, jak jen může. Konečně tu máme hlavního hrdinu o kterého se bojíme v každém souboji. Seriál velmi vynikal choreografií, jelikož souboje byli i přes to, že byli většinou ve tmě fantastické. Máme tu hlavního záporáka s city a nápadem, kterého chápeme, i když jsou jeho rozhodnutí, řekněme, rapidnější a brutálnější. Výjimkou hlavních postav tu stojí za zmínku i postava Jamese Wesleyho, kterou jsem si velice oblíbil. Charlie Cox ztvárnil Matta Murdocka na jedničku a jeho mimika slepce je velmi dobrá a představitelná. Seriál má výbornou hudbu a excelentní intro/první titulky, říkejte si tomu jak chcete. PS: Oblek v závěrečné epizodě vypadá parádně. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to troška v rozporuplnom kontraste: na jednej strane dosť detailné krvavosti a na druhej rodinný humor a žoviálne kamarátske ústredné trio, ktoré sa navzájom doberá ako keby vystupovalo v Matelkove. Takisto mi nie úplne perfektne sadla podozrivo vyľudnená newyorská štvrť, ktorá pôsobí značne nízkorozpočtovým dojmom. A ani toľko vychvaľovaná akcia v skutočnosti nie je nič fenomenálne, ak nerátame drobnosti (chodbová scéna, ale tá je v jednej z prvých častí a potom už do konca nič). Našťastie má prvá séria i množstvo plusov: sympatická hlavná trojka, pomerne dobrá atmosféra "štvrte, ktorú zničili Avengers, keď zachraňovali New York", sympatický Ben Urich a v neposlednom rade ak aj nie rovno najlepší, tak jednoznačne jeden z najlepších marvelovských zloduchov od prvého Iron Mana v pomerne monštruóznom podaní Vincenta D´Onofria. Druhá séria sa každopádne vydarila ešte o dosť viac. Ale už prvá je u mňa za slušných 70%. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí posledního dílu první série jsem přesvědčen, že se jedná o jeden z nejlepších komiksových seriálů vůbec. Daredevil je naprosto nepřekonatelný svou atmosférou. Divák opravdu nemá problém uvěřit, jak na tom Hell's Kitchen je. Vše podporují bezchybné herecké výkony. Obzvláštní poklonu zaslouží Vincent D'Onofrio, jehož Wilson Fisk je skutečně dokonalý. Ostatní herci jsou ale také takřka bezchybní. Pochvalu pak zaslouží skvěle zvládnutá choreografie soubojů (konec druhé epizody). Věřím, že menší útlum v poslední epizodě je způsoben kostýmem, který do druhé řady ještě upraví. 100 % ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku velice komorní záležitost, která s přibývajícím dějem nabírá na intenzitě. Hrdina, právník a katolík, záporák se skutečnými city, kterého chceme chápat a městská čtvrť, u které nevíme, jestli jsou v ní všichni opravdu opravdu tak zkorumpovaní a koupení. A do toho všeho ninjové. Drží to pohromadě a na závěrečný díl, ve kterém se nám hlavní postava ukáže tak, jak ji známe, bere dech. 90%. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Zbraň, kterou Nobu (Peter Shinkoda) používá v boji s Daredevilem (Charlie Cox), je Kyoketsu-shoge, ninja zbraň skládající se z čepele s dvojitým ostřím a další zakřivené čepele k ní připojené. Čepele jsou připevněny k dlouhému řetězu, který končí kovovým kroužkem. (Epistemolog)
  • Pistole, která se zasekne v úvodní scéně, je Heckler a Koch P30L. (Epistemolog)

Reklama

Reklama