Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do you believe in the Devil, Father?" Čakal som, že prvá séria Daredevila bude mať temnú atmosféru a nemýlil som sa, veľmi mi pripomínala Temného Rytiera (jediný rozdiel je v tom, že hlavný hrdina nemá zrak a nie je to bohatý playboy 😀). Myslel som si, že každý jeden diel bude plný akcie, ale dočkal som sa aj niekoľkých pomalších epizód, ktoré ma miestami dosť nudili a ani tá (väčšinou) hodinová stopáž tomu veľmi neprospievala... Ale na druhej strane, keď už sa tu aj nejaká tá akcia objavila, tak bola premakaná (podľa mňa je najlepšou scénou rozhodne bitka s Rusmi v úzkej chodbičke na konci druhej epizódy). Potom je tu ešte postava Wilsona Fiska (alias "Kingpin"), ktorý je tým najnesympatickejším záporákom, akého som v Marvel univerze zatiaľ videl, a to je dobre, pretože on ani iný byť nemohol. K tomu pridám ešte Daredevilove hlášky, pri čom niektoré z nich boli naozaj podarené, napríklad to, že namiesto filmov radšej počúva hudbu (keďže je slepý) alebo to, čo povedal Rusovi Vladimirovi: "That sounds pretty bad, but I don't speak asshole." V titulkoch to bolo perfektné, že vraj nehovorí debilsky 😂 (kto videl, ten pochopí). Charlie Cox jednoducho zahviezdil a každú jednu scénu si ukradol pre seba. Pre zhrnutie, z prvej série Daredevila nie som úplne unesený, ale celkový koncept a nápad (a tiež aj vynikajúca záverečná epizóda) sa mi v tomto prípade páčili a preto dávam 8,5 slepeckých paličiek z 10. Už teraz sa teším na druhú sériu, ale myslím si, že to je hlavne preto, lebo v nej príde na scénu Punisher, kvôli ktorému som vlastne začal celý tento seriál pozerať... "You were right... what you told me over the radio that night. Not everyone deserves a happy ending." ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantasticky rozjetý příběh Marvel světa od Netflixu. Kéž by takto vypadal každý superhrdinský projekt- děj nepřeplácaný postavami, CGI, podivnými rozhodnutími,... (netvrdím, že tomu je vždy špatně, ale ne vždy se to povede) Naopak seriál Daredevil se oproti většině Marvel projektům liší především v postavách. A to tak, že tu jsou hlavní protagonisté se skutečnými city, uvěřitelnými rozhodnutími a životem, který je nejreálnější, jak jen může. Konečně tu máme hlavního hrdinu o kterého se bojíme v každém souboji. Seriál velmi vynikal choreografií, jelikož souboje byli i přes to, že byli většinou ve tmě fantastické. Máme tu hlavního záporáka s city a nápadem, kterého chápeme, i když jsou jeho rozhodnutí, řekněme, rapidnější a brutálnější. Výjimkou hlavních postav tu stojí za zmínku i postava Jamese Wesleyho, kterou jsem si velice oblíbil. Charlie Cox ztvárnil Matta Murdocka na jedničku a jeho mimika slepce je velmi dobrá a představitelná. Seriál má výbornou hudbu a excelentní intro/první titulky, říkejte si tomu jak chcete. PS: Oblek v závěrečné epizodě vypadá parádně. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypečená seriálová komiksovka, do prasknutia natrieskaná udalosťami (nie zvratmi - UDALOSŤAMI!), s postavami, ktoré popri celej svojej civilnosti neprestávajú byť komiksovými postavami... a ako komiksové postavy ani v náznakoch nekĺžu do paródie či nevydarenej karikatúry. Nad šikovným castingom a adekvátnymi výkonmi sa potom ako obor čnie Vincent D'Onofrio v úlohe hlavného antagonistu, ktorý konečne prekonáva svoj výkon z Full Metal Jacket (nie žeby nebol vynikajúci počas celej svojej kariéry, ak mu to rola umožnila... a práve o to ide). Tlieskam a teším sa na to, čo ma vo svete Marvel-Netflix čaká ďalej. ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně temné, explicitní a s dostatečným nedostatkem dětinskosti. Vlastně nemám výhrady, až na obvyklý nešvar, že hlavní hrdina, takto borec až na půdu, střídavě zvládá pomlátit asi milion křupanů najednou, přičemž se vyhýbá kulkám, střídavě dostává na budku od kdekoho, kdo má ve scénáři jakous takous důležitost, takže nesmí jít k zemi po první dobře mířené pumelici. 4½. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Fiskův účetní je pojmenován jako Leland Owlsley. V původním komiksu se jednalo o skutečné jméno daredevilského superdarebáka známého jako Sova. (Epistemolog)
  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)
  • Kniha viděná za Benem Urichem (Vondie Curtis-Hall) v jeho domě je „The Power Brokers“ od Roberta Cara. Kniha vypráví o skutečném životě Roberta Mosese, často popisované jako inspirace pro postavu Wilsona Fiska (Vincent D'Onofrio). (Epistemolog)

Reklama

Reklama