Reklama

Reklama

Král Artuš: Legenda o meči

  • Velká Británie King Arthur: Legend of the Sword (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Novinka režiséra Guye Ritchieho velmi osobitě a nadčasově vypráví klasický příběh formou nové akční fantasy. Když je v Artušově dětství zavražděn jeho otec, zmocní se koruny Artušův strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, kdo ve skutečnosti je, vyrůstá v tvrdém prostředí městských uliček. Když se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene, obrátí se mu život vzhůru nohama a musí vzít na vědomí svůj skutečný původ. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 206)

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Legenda o Artušovi a la Guy Ritchie. Tak si to zhrňme..moji obľúbenci Eric Bana (škoda, že sa tak málo zdržal), Jude Law (ten môže hrať aj najväčšiu sviňu a aj tak ho proste žeriem) a do tretice Charlie Hunnam alias Jax zo Sons of Anarchy (len ten napomadovaný účes tu bol trošku od veci). Mega slony, mega hady a iné potvory vo filmoch ozaj nemusím, ale pri tých prehreškoch, čo tu boli po iných stránkách, je to už to najmenej. Celkovo to ale bola nadupaná jazda so skvelou kamerou a hudbou.. GR sa po dlhšom čas vrátil vo (svojom) veľkom štýle. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

VTF? Toto akože finančne prepadlo a je to Ritchieho najhorší film. Dobre nepoviem, že to nemá pár chybičiek krásy ale je to viac než perfektné a dalších 5 dielov malo toľko matrošu, že koniec. Skvelé obsadenie, efekty výborné, akcia skvelá najmä záverečná. Škoda preškoda, lebo keby to zožralo úspech určite by boli dalšie diely skvelé, myslím si to. Za silné 4*. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie umí točit skvěle, ale koukám že je to jeśtě větší megaloman než Michael Bay. Komu chce tím megalomanstvím imponova, amíkům, rusákům nebo číňanům? Už tam chyběli jen bombardéry a rakety. Kamera, děj, střih akce vśechno je paráda, ale ta nabubřelá výprava mi sakra mejde pod fousy. Legenda i magie se zaprodali cirkusu a ze starodáný Angle už nezbylo skoro vůbec nic. Tedle svět games kde je realita na steroidech vykloubená z kloubů mi připadá k smíchu stejně jako tepláky, nátělníky a kulichy co tam nosej. Žánrovej guláš v kterým nesmí chybět ani kung fu, Matrix, muti kulti, fantazy a aspoň pár maníků s kapucou. Už jsem jenom čekal, kdy zpoza rohu vyběhne transformer. A rytíři? Na ty zapomeňte. Musí vám stačit hipster král Artuš v boxerskejch botách. Aspoň, že čarodějka Àstrid Bergès-Frisbey byla fakt dobře vybraná. Výborně udělaná muzika. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé podání. Ne obsahem ale způsobem. Připadalo mi, že ty mini sekvence a jejich rychlé střihy přidaly na tempu. Ale také mne dost iritovaly. Děj jednou příliš prudký, pak zas příliš pomalý. Nevím proč mně snímek stále evokoval Robina Hooda. Excalibur pana Boormana je lepší. *** A PŮL ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, zjevně to museli zazdít opravdu v kampani (až se mi tomu nechce věřit). Nápadité, nabušené, první půl hodinu jsem vůbec nedutal. Pak se přeci jen malinko ošoupá ten styl a místy ukrutně zrychlený styl vyprávění jak pak na první signální trochu hraniční, ale za mě velká spokojenost. 8-9/10 ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Já mám v novodobé filmařině velký problém v tom, že přes velkolepé efekty člověk skoro nevidí příběh. A já miluji legendy, tu poetičnost, dospěláckou pohádkovost. Ale Artuš byl rozhodně ARTUŠ, to zase jo 😊 ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Měl jsem trochu obavy, ale zbytečně. Jedná se o více než solidní poctu legendě o Artušovi a navíc okořeněnou fungujícím humorem a skvělým hereckým vystoupením. Je bezesporu fajn dostat se z bordelu až k anglické koruně a já se skvěle bavil. Doporučuji shlédnout opakovaně, víc si pak vychutnáte jednotlivé scény a nadupané efekty - 85%. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Každá generace asi musí dostat nějakého Artuše. Guy to zkusil, mně to moc nesedlo, ale to je můj problém. Koneckonců, už jsem na podobné maglajzy starý dědek. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Po delší době velice pěkné fantasy, které celkem novým a zajímavým způsobem ukazuje, že film nemusí mít 3 hodiny, a že vedlejší děje lze snadno smrsknout na minimum. Film mě vázně potěšil, ikdyž na začátku byly větší kouzla než na konci. ()

Petra.Havelk 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená a moderně pojatá verze legendy o králi Artušovi od Guye Ritchieho, který tuhle„dark-fantasy“ pojal svým osobitým stylem, který nezklamal. Film je po technické a vizuální stránce velmi zajímavý, díky rychle sestříhaným záběrům, které na sebe navazují a různě přes sebe přeskakují. Velmi dobře zpracované stárnutí Artuše, které je zrychleně sestříhané a není zbytečně prodlužováno do půlky filmu. Dále dobře natočené dialogy mezi postavami, které se doplňují navzájem. Film je po celou dobu zajímavý, napínavý a zábavný. Na dobře sestříhaných scénách přispívá na kvalitě žánrově dobře vyladěná hudba od Daniela Pembertona, který už s Guyem pracoval na filmu The Man from U.N.C.L.E. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Podobne nadupaný soundtrack sme tu mali v roku 2015, kedy Tom Hardy bojoval v austrálskej púšti s gangom Immortana Joea, spomalená akcia zas pripomína Snyderove 300, dejovú osnovu poznáme z x ďalších (hrdinove backstory, jeho oboznamovanie sa s poslaním, rodinný príslušník je zloduch, kráľovská garda je banda idiotov...). Tu to ale stojí za to, pretože tu kráľuje Richie, čo vidieť v jeho preslávenom prestrihu scén a častom nadhľade, ktorý sme mohli vidieť (a milovať!) vo všetkých jeho gangsterkách. Toto je jedna z ďalších, iba sa odohráva v inom období, je to fantasy a snaží sa vysmievať všetkým jeho podobným fantasmagorickým sračkám. Miestami kolísavé, po technickej i príbehovej stránke, ale tá odľahčenosť, epická hudba, aká tu nebola roky, Hunnam ako Arthur a hlavne meno Guy Richie v kolónke s režisérmi, to všetko vylepšujú. U mňa 4*. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Veľmi svojská adaptácia známej britskej legendy, z ktorej mám ale zmiešané pocity. "Svojská adaptácia" je totiž z môjho pohľadu len synonymom pre ku.venie vlastnej histórie či mytológie. Ritchie má svoj originálny režijný štýl, ktorý pri niektorých filmom funguje výborne, inde sa však výsledok tvári všelijako. Mne osobne spracovanie ranne stredovekej legendy formou kombinácie novodobej britskej gangsterky a extrémnych fantasy prvkov nesadlo. Tí, ktorí bazírujú na čo najvernejšom spracovaní voči predlohe môžu byť teda trpko sklamaní. V rámci filmu mi nesedí ani rýchly strih, divné kostýmy a celková výprava. Skôr ako celok tak dokážu zaujať len niektoré scény, plus ma ešte výrazne zaujala hudobná zložka. Čo sa týka obsadenia, Hunnam je vcelku sympaťák a má aj nejakú tú charizmu, takže dokáže fungovať ako líder filmu. Taktiež Jude Law je ako záporná postava presvedčivý. Vedľajšie postavy sú tiež celkom dobre obsadené, hoci mám nutkanie posťažovať sa na multi-kultúrne prznenie v podobe obsadzovania hercov, ktorých rasová príslušnosť nemá v ranne stredovekom Angicku čo robiť, ale keď už si z toho Ritchie aj tak urobil svojskú adaptáciu, v tomto prípade to nemá zmysel. 60%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Škoda. Ten film měl potenciál, který se bohužel ztratil kvůli lítání stylu ze stylu a já měl nejednou pocit, že koukám každých deset minut na jiný film. Co se týče atmosféry, tak ta je přímo na výbornou. Guy Ritchie opět ukázal, že jako režisér umí držet tempo po celou dobu a nenudit. Jenže, kvůli změně stylů jsem měl pocit, že to snad ani nedokoukám a po hodině jsem to vypnul. Naštěstí zvědavost mě donutila a já jsem se vrátil a po konci jsem byl relativně spokojený a ani ten digibordel mi nevadil a to jsem na to pes, jenže, pravý potenciál by podle mně dostal film v druhém nebo spíše ve třetím díle, toho se ale nedočkáme, tak tedy jen za 70% s tím, že čím víc o filmu přemýšlím, tím lepší pocit z něho mám. ()

Související novinky

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Sherlock se znovu porve s Avatarem

Sherlock se znovu porve s Avatarem

08.05.2018

Možná už jste na to zapomněli, ale na konci roku 2009 šel proti Avatarovi do kin Sherlock Holmes. Modrásci skončili jako nejvýdělečnější film všech dob a dvojka dorazí 17. prosince 2020 (ano, po… (více)

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Reklama

Reklama