Reklama

Reklama

Dream

(amatérský film)
Trailer
Horor / Krátkometrážní
Česko, 2015, 16 min

Probudila se uvnitř zchátralého hotelu a teď hledá v bludišti ponurých chodeb cestu ven. Hrůzná stvoření obývající budovu ji ale nechtějí nechat odejít... Film je inspirovan a stylizován do hororů z z let 80-90 let. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ano, film je inspirován horory...což je nakonec asi největší problém. Fanoušek žánru tak není překvapen ani chvilku, ba ani při scéně porodu, kterou již viděl ve filmu Xtro (1983) a která bývá citována v literatuře jako jedna z nejzvrácenějších ve filmech sci-fi do té doby. Na druhou stranu oceňuji snahu o rozvíření stojatých vod českého hororu. Snad jen vysvětlující konec si mohli autoři odpustit. Divák není hlupák. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Solídna pochmúrna atmosféra, dobré lokácie. Ale... ak by sa bubáci neobjavovali tak často (alebo ak by mali lepšie masky), tak by nepôsobili tak smiešne, stopáž mala byť polovičná a záverečný vysvetľovací dialóg tam vôbec nemal byť. Ale celkovo to nie je zlé, vzhľadom na - na amatérsky film - štedrú stopáž som čakal väčšiu nudu. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto snímku jsem hodně navážkách. Jako celek to totiž v mých očích moc nefungovalo, přesto jsem tu místy narazil na opravdu vydařené pasáže. Hlavně do doby než hlavní hrdinka odejde z pokoje bylo vše OK (když už tvůrci museli používat tu angličtinu – taky si myslím, že to bylo zbytečné). Jenže pak přišly zdlouhavé pasáže a i to pobíhání bylo postupem času už otravné. Stejně jako chaotická kamera. Stopáž bych určitě zkrátil, závěr rovněž, víc si pohrál s kamerou, ale jinak se to dá přežít ve zdraví a hlavně se mi líbil výběr prostředí kde se natáčelo. Oceňuji tvůrčí oblibu osmdesátek, ale někdy je lepší ubrat plyn...45% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Parádní lokace, vizuál, atmosféra, a drsná scéna porodu, v těchto ohledech mi to celé připomnělo horor MRTVÁ JÁMA. Obstojná hudba, masky, hereččin výkon a zápletka - žádné bezradné ukončení, když už režiséra přestalo bavit vršení hororových scének, titulní sen představující většinu filmu neslouží jako výmluva pro absenci pointy, ale je nám důkladně vysvětlen. Snad jen s tou angličtinou si režisér naběhl - hrdinka ji dává, ostatní ale ne. Každopádně není pochyb, že se nám tu urodil nový hororový talent, který když v budoucnu zatlačí na scénář a herce, můžeme se těšit na výživné filmy. ()

Vojtino

všechny recenze uživatele

K obsahu nemám téměř co říct, takhle nějak by měl pořádný amatérský horor vypadat - děsivá hmatatelná atmosféra, dobří herci, výborné masky, fungující vysvětlení snového dění (!). K věcem okolo už pár připomínek mám. Nesmyslně zvolená angličtina sráží údernost zobrazovaného + hned v úvodu jsou v titulcích dvě gramatické chyby, dále laciný název filmu (proč??) a několikery titulky (proč??!!), které nám během patnáctiminutové stopáže sdělí jména tvůrců hned třikrát - na začátku jednou, na konci pro jistotu ještě dvakrát. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama