Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Recenze (647)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzestupná tendence. Spálená zem vypadá lépe a akce je prvotřídní. Raplové jsou jak přes kopírák ze Světové války Z, ale na film pro děcka jsou děsivý až až. Ball má režii pevně v rukou, ale občas mu příběh (mimochodem od knížky razantně odlišný) hodí klacek pod nohy. Herecky stále poměrně sympatické a vedlejší role si najaté "hvězdy" přímo užívají. Třetím dílem to příjemně zakončete a budu spokojen. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku o několik levelů víš než si pamatuju z prvního dílu. Postupně druhej Labyrint ztrácí tempo a zejména ve 3/4 slepě přešlapuje na místě a vyloženě nudí, načež vrcholí jak jinak než nočním finále se snad ještě větším cliffhangerem. Předlohu jsem samozřejmě nečetl a první díl jsem si nijak zvlášť nepochvaloval, ale bavil mě o něco málo více než třeba Divergence a jí podobné. Musím pochválit výpravu, která je jednoduše skvostná, zejména oproti Útěku, který se po většinu času odehrával na jednom místě. Obsazení je také povedené a dělají z filmu koukatelnou záležitost. Klady tedy převažují, ale stejně jsem byl zklamán, že se vlastně opět jde proti zombie nákaze, které zde řikají Erupce a zombíkům tak nějak podobně otřesně. Dál už se jede hezky po hollywoodsku..určitě bych o nějakých 10,15 minut zkrátil a finále je samozřejmě tak naivní jak se patří, ale tam už je fakt vidět, že se ani tvůrci nesnažili o nějaké inovace a klišé typu "záchrana na poslední chvíli" si užijeme dostatek, přesně jak máme my náročnější diváci "rádi." Ale což, nemůžu se u každého takového teen-blivajzu rozčilovat, že je dělán podle jednotného mustru, jen mě trošku zamrzelo, že po víceméně super první polovině to šlo zásadně dolů. Na trojku jsem zvědavý o něco málo více než na tento díl a snad už bude Wes Ball stoprocentní...70%...[3.10.2015_Cinestar_Hradec Králové] ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě jeden velký propadák. Dívat se na to dá, ale místy neuvěřitelně nudí a rozměr Spáleniště a celkově post-apo světa hodně nevyužitý. Hlavním problémem však je, že si Ball tvoří vlastní příběh. Což o to - to by problém sám o sobě nebyl. Třeba takový Forrest Gump je toho důkazem. Ale tady to zoufale nefunguje. Příběh daný filmem stojí na neustále omílaných žánrových young adult kliše a kriticky nevyužívá potenciálu knižní předlohy (jak už smyslem labyrintu, který tady jaksi mizí, lékem a dalšími věcmi). Celé to nakonec směřuje k revoluci a zabití Paigové. Opravdu zbytečné. S raply se dalo taky pracovat lépe, a kdyby jim dal přidán základní instinkt, řeč a lidské chování, mělo by to úplně jiný rozměr. Akce byla navíc nepřehledná a jediná zajímavá honička v nakloněném domě ve výsledku strašně zmatená. Takže celkově nic moc, ale stále to bylo lepší než Sedmý syn, a tak se Spáleniště nakonec zmůže na 2 hvězdy. Ještě nikdy jsem snad nebyl tak zklamaný... - - - - - - Po posledním díle snižuji na jednu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako prvá časť, akurát že tá mala podľa mňa väčšie čaro. Labyrint a s ním spojená záhada okolo monštier sídliacich v jeho útrobách je pre diváka väčším tajomstvom ako putovanie spustošenou krajinou. Musím uznať že nápad so zombie potešil, pričom sa takmer neustále niečo dialo, no mne osobne tieto nočné scény nikdy nič prevratného nepriniesli. Vždy mi to príde ako ideálna voľba na zakrývanie vizuálnych nedostatkov. Takže síce spokojnosť bez mimoriadneho frflania, ale mohlo to byt aj lepšie ;) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

http://www.csfd.cz/film/335996-labyrint-utek/komentare/ - Ale nezačlo. Dokonce se nám poztrácel i zbytek toho původního. Začátek je sice nadějný, neboť naši kamarádi poznávají jakéhosi ventilačního plaza, co je vyvede z omylů, a akce nabírá na obrátkách. Pak se však rozpočet i myšlenka dosti vyčerpaly na rozmáchle pojatých scénách a scenériích, obsahujících běh před hnusoidy v rozličných prostředích, běh před korporátníky v těchže, běh do roklinky etc. Závěrečné drama v dunách je jasným příkladem toho, kam vede extrémní zchudnutí, co se tvůrčích sil či dolarů týče. Strašnej šit. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

V rámci "young adoult" se jedná bezesporu o to lepší. Divák sice nesmí moc přemýšlet o tom, jak vlastně celý svět funguje a že to ve skutečnosti nedává moc smysl, režisér Wes Ball však především svou šikovností dokázal všechny dějové nedostatky zakrýt. Díky výborně natočeným scénám, rychlému tempu, parádní hudbě, sympatických a dobře zahraných postav se nudit nestihnete. Řemeslné kvality tady jasně převyšují kvality příběhové (ten ve své podstatě nenabízí prakticky nic), ale to ještě neznamená, že se nemůžete bavit. Navíc zde není čas na romantiku a nemusíte se dívat, jak si vypracovaní modelové sundávají trička, to je něco, co se v tomto žánru vždy cení. Na třetí díl jsem zvědavá, velká pochvala tvůrcům, že se rozhodli závěrečný díl nerozdělit na více části. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sakra, nabídněte někdo v Hollywoodu Ballovi hranou adaptaci Last of Us! A hned! Už tady se jí totiž tento čím dál schopnější rejža v některých scénách až nečekaně přibližuje a vlastně i tak trochu vykrádá. I přesto to ale funguje skvěle. Nečekanou jednohubku z jedničky tak díky svižnému pojetí, v němž se pořád něco děje a střídá se tu jeden povědomý ksicht za druhým, povýšil ještě na vyšší úroveň a servíruje špičkový teen popcorn, v něhož se divák prostě nenudí. Postavy jsou sympatické, příběh mě pořád zajímá a celé to vypadá asi třikrát dráž, než to ve skutečnosti stálo. Jen ta stopáž mohla být o závěrečných 20 minut kratší. Kdyby ale takhle vypadaly všechny young-adult adaptace, vůbec bych se nezlobil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

ZLOSIN je (ne) dobrý. Ten dvojsmysl jsem použil schválně, protože jestli z toho mám nějakej pocit co převládá, tak je to rozpolcenost. Takže ve zkratce, mám z pokračováním Labyrintu zhruba stejnej problém jako z pokračováním Divergence až na to, že tady to zmrdali ještě víc. To co bylo v jedničce jasně nalajnovaným příběhem o snaze dostat se z konkrétního místa přes konkrétní prostor konkrétním způsobem se ve dvojce mění ve zmatené a samoúčelné pobíhání po postapokalyptickém světě, který pravda nevypadá špatně, atmosféra jakž takž občas nějaký ten útok zombies, masky a efekty taky cajk, akce bohužel kapku nepřehledná, ale budiž nebyla nejhorší, tak kde je problém? V totální překombinovanosti děje a ano opět se k tomu dostáváme druhé díly jsou totiž neduhem všech podobných sérií, kdy díl první zaujme nějakým dobrým příběhem divák je zvědavý na pointu a chytne ho to a pak nastoupí dvojka, aby všechno rozmetala, protože je vlastně spojovacím prvkem mezi začátkem a koncem a tak jeden zvrat musí přebít jiný, aby připravil půdu pro finální zvrat. Takže je tedy ZLOSIN dobrý nebo DOBROSIN zlý? Jsem poněkud zmaten. Kašlu na to.45% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajnová dobrodružná sci-fi, se kterou mám jeden zásadní problém: končí totiž na začátku. V tom smyslu, že od příběhu přeci jen očekávám postupnou gradaci směrem ke strhujícímu finále, ne aby scénárista vyplýtval tu nejlepší akci v polovině stopáže, a pak se duplo na brzdu. Úvodní hodina nového Labyrintu je jedna velká akční scéna plná napínavých útěků odněkud někam, v té druhé už se pak ale jen mlátí prázdná sláma v podobě papírem šustících dialogů. Finiš šíleně nezáživnej s několika prvoplánovitými výbuchy namísto jakékoli katarze. Rozdíl mezi zábavou a nudou nebyl nikdy propastnější. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Miestami fakt dobre zrežírované, akčné scény majú dobrá drive, ale ten príbeh tak strašne nudný a nezaujímavý až hanba. Škoda, pretože jednotka sľubovala, že v rámci žánru sa budú diať veľké veci. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to vážení u mě nepůjde. Druhý díl se zpočátku profiloval jako sympatický útěk z vězení, který u mě vždy zařučeně zabere, ovšem jakmile se děcka dostanou ven, čeká na nás svět, ve kterém máme odboj, věčnou poušť a hlavně už vlastně ani není moc kam utíkat. Závěrečná akce se dvěma vrtulníkama, které zatnou tipec i poměrně solidně vyzbrojeným rebelům mě dala poměrně jasnou odpověď, že na třetí díl kouknu už jen z povinnosti. 40% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knihy, takže nemůžu porovnávat... Velmi solidní pokračování svěží a originální jedničky. Líbila se mi hlavně první polovina, ta je skvěle našlapaná, plná napětí a akce. V druhé polovině to ovšem začne trochu ztrácet (poté co se ke skupině přidá Jorge a Brenda). Možná to mohlo být o něco kratší, takhle to jelo pořád na stejný vlně a už to nebylo tak chytlavý jako na začátku. Herci jsou fajn, divák jim dokáže fandit a příběhově je to taky vcelku zajímavý. Jsem zvědavý, co si tvůrci připraví do posledního dílu, snad si to udrží nastavený tempo a kvalitu. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokračování teen scifáren vesměs nedopadá dobře. Zajimavá myšlenka vyprchá s prvním dílem a ostatní díly se jen vezou na slávě a nic dalšího nepřinášejí. Podobně jako u pokračování Divergence je podle mě tohle jen zbytečné natahování. Jinak opět jde o kvalitní zpracování, jen tomu chybí pořádná zápletka a lepší děj. Jen samé utíkání prostě nestačí. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V The Scorch Trials sa uteká z opevnenej citadely púšťou, čelí sa hordám hrdlorezov v podobe zombies aj obrím búrkam, aby sa potom rozhodlo, že sa do citadely zamieri naspäť. Znie to ako Šialený Max: Zbesilá cesta, je to ale nekonečná nuda, čo len mechanicky strieda úteky pred nemŕtvymi hajzlami s uplakaným dialógovým smutnením našich vyvolených. Svoje momenty to má, napríklad pri bizarnej postapokalyptickej rave party alebo niekoľkých dynamicky nasnímaných bitkách, všetko ale vo finále udusí stupidita generického scenára, ktorého niekto ukradol z pľacu Hunger Games. The Scorch Trials sú 131 minútové sklamanie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o chlp viac ako predošlý Útek. Zhorenisko pokračuje presne tam, kde skončil prvý film a začína takmer okamžite. Lepšie napísané, Scorch Trials už začína rozbehnutý. Úvod ma veľmi potešil, žiadne zbytočne zdržiavačky alebo nudné vysvetlovačky. Ide sa hneď do tuhého, postavy (ktoré už lepšie poznáme) vás hneď chytia, za skromnejší rozpočet sa podarila aj vizuálna stránka post-apokalyptického sveta, atmosféra sa opäť tiež našla a celé to prvú hodinu ešte bičovala akčná hudba Johna Pasana. Potom už prišiel utlm v podobe dlhého putovania v štýle Walking Dead. Prvá polovica bola skoro až vynikajúca, ale čím viac sa to v závere naťahovalo, tým viac strácal film svoju údernosť, ktorú si nádherne vybudoval, za prvú polovicu. Oblúbený soundtrack: Tired of Running. 70% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Středa, první podzimní den. CineStar na Černém mostu, sál číslo osm. Dva fleky jako kráva na plátnu, dvě krávy za mnou. Zima jako dobytek, jeden dobytek i za mnou vedle těch krav. "Jsem v kině, mami, přijdu po desátý" říká dobytek do telefonu v půlce filmu, zatímco dvě krávy už tou dobou mají probrány novinky v péči o beďary, o kosmetice, účesech a už taky díky nim vím, že Michal je debil a Honza zase děsně smrdí. Nepomáhá prosba, nepomáhá výhružka, nepomohlo by ani kdyby do sálu vjel bagr a zasypal je. Aby toho na Pepince nebylo málo, film stojí za hovno. Tlupa nezajímavejch puberťáků běhá sem a tam a já do psí díry ani po druhým dílu ještě pořád nevím, proč a co se k sakru na tý naší kouli stalo?!? Narvat do filmu zombíky je pecka, naprosto vynikající, originální a šokující nápad. Proč to ještě nikdo neudělal? No a když skončil ten dvouhodinovej kolotoč lidský imbecility a filmovýho zmaru, rozsvítilo se v sále a já v záplavě smetí po zvířatech, co se do kina choděj akorát nažrat a vyzvracet, našel na zemi lístek, kde bylo napsáno 209 korun. No ty vole tak řekne mně už konečně někdo, na jaký planetě já to vlastně žiju? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pokračování překvapivě kvalitního prvního dílu se zvrtlo jestě do lepšího pokračování. Postapokalyptický svět je zvládnut perfektně, vizuálně velká paráda. Do toho nakažení působí jako zombie a dodávají hororové prvky. Vše z Labyrintu se posune do otevřeného prostředí a dozvíme se další informace, přeci jen po prvním díle zůstalo pár otázek. Náběh na pokračování je jasný, jinak to být ani nemuže, takže se těším. Podruhé mile překvapen, ale do plné palby něco málo chybí .. 8/10 = 88% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

The 100 + Divergent + The Walking Dead = 2. díl Labyrintu. Netvrdím, že si úplně pamatuju do detailů knížku, ale jsem si jistá, že asi tak 90% bylo úplně jinak. Mám pocit, že to jediné, co má film společného s knížkou je to, že je druhý díl o dost horší. A hlavně se to vůbec nedá srovnat s prvním filmem, ten byl plný akce, měl nějaký cíl a gradovalo to k dobrému závěru. Tady to bylo jen nesmyslné běhání tam a zpátky. Kamera byla navíc úplně příšerná protože v té scéně v obchoďáku jsem vůbec nevěděla, která bije. Všichni se tam mlátili jak šílení a já nepoznala kdo se mlátí s kým. Celý příběh mi přišel jako smatlanina všemožných jiných filmů a ve výsledku to bylo dost o ničem. Doplácali se na konec, jen aby se rozhodli, že jdou zpátky. A to celé bylo ještě strašně dlouhé a přišlo mi, že ten film nemá konec. 3* Tak tohle se teda moc nepovedlo, alespoň na toho Dylana se dobře dívá. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vysekat z toho 30min otravných, do dáli zahleděných monologů o životě od mláďat, je z toho naprosto skvělá akční zombie řežba. ()

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama