Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

maddy 

všechny recenze uživatele

Bolo len otázkou času kedy sa aj populárny Netflix pustí do nejakej veľkolepejšej seriálovej tvorby a bude chcieť tiež svoj hit po vzore Hier o Tróny alebo Vikingov. Prvou lastovičkou sa stal populárne taliansky cestovateľ Marco Polo. Vyčlenilo sa tak niekoľko miliónov dolárov, zabezpečilo medzinárodné obsadenie, veľkolepá výprava, drahé kostými, kvalitné digitálne efekty a vznikol seriál ktorý oku vizuálne lahodí priam v každom zábere, ale zabúda sa na to hlavné a tým je príbeh. Dejovo je totiž pilot neskutočne prázdny a samotná postava Marca Pola je pre neho takmer nepodstatná. Po vzore iných populárnych historických seriálov sa Marco Polo snaží prvoplánovo udivovať a tak nechýba občasná akcia (kung-fu výcvik so slepým majstrom) a hlavne plno sexu s obnaženými Aziatkami. To všetko tu už však bolo a tak než sa začne v úvode seriálu skutočne niečo diať, tak divák je natoľko otupený, že to je už aj jedno. Chýba tomu napätie, atmosféra alebo silná postava ktorá by to tiahla. Kochať sa vizuálom síce je možné, ale to všetko tu už bolo. A v prípade Marca Pola zatiaľ tvorcovia nič iné neponúkli. Vidieť je na tom doslovne každý cent, ale zatiaľ to vyzerá tak, že fascinujúca výprava, pútavé lokality a nadpriemerné digitálne efekty pravdepodobne zhltli väčšinu rozpočtu a na scenáristu, ktorý by napísal aj zaujímavý príbeh veľa neostalo. Prúser to síce ani zďaleka nie je, ale pri takejto produkcii by som čakal, že si to Netflix vyladí do najmenšieho detailu. Takto ostane po skončení epizódy akurát pocit „bolo to fajn“, ale žeby sa mi chcelo pozerať aj na ďalšie epizódu, to veru vôbec nie a u toho asi aj ostanem. CELKOVO: 3* (6/10) ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem trochu váhal, ale pak jsem tomuto seriálu přišel na chuť a vlastně se mi dost zalíbil! Především postavy byly vskutku dobře napsané, až tedy na Marca Pola, což je s podivem, když seriál nese jeho jméno. Podle mne byl Marco rozhodně tím nejslabším článkem celé série, každá jiná postava byla prostě zajímavější - Jingim (druhá série), Hundred Eyes, Byamba, Khutulum, Jia Sidao, Kaidu, Lotus atd. Líbily se mi zvraty a vůbec Asie, Hedvábná stezka a dobře promyšlené intriky hlavního protagonisty Kublajchana a opravdu vydařené bojové sekvence. Navíc penězi se nešetřilo a na exteriérech a kostýmech je to krásně vidět. O to smutnější je, že takto dobře se rozebíhající seriál skončil po druhé sezóně s absolutně otevřeným koncem. Je pravda, že první série si zrovna místo na výsluní nedobyla, ale určitě bych ji nezatracoval. Myslím, že by si Marco Polo zasloužil ještě jednu poslední sérii, aby dokončila, co scenáristé započali. Nezbývá než doufat, ale šance jsou cca nula... ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Mělo by se to jmenovat Kublaj Chán. Vždycky, když se na začátku objeví ten nápis Marco Polo, řekla jsem si, kdo to ksakru vlastně je. Tím narážím na to, že postava Pola se jeví jako zbytečná a stejně tak je k ní přistupováno. Sledujeme vše co je teď v módě - pletichaření na nejvyšších místech, krev a spousta, spousta sexu a nahoty, ovšem jen té ženské, běda, aby chlap ukázal aspoň kousek zadku, zas takový odvaz Marco Polo není. Co příliš nesledujeme, je Marco Polo. Vždycky se tam objeví, udělá něco nedůležitýho nebo řekne něco o hovně, což jsou zřejmě důvody, proč je z něj Kublaj celej pryč, a pak zmizí. Ale to neva, protože ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Samotný Kublaj Benedicta Wonga je parádní a nezaostávají za ním ani další postavy jako císařovna Chabi Joan Chen nebo zloun Chin Han. Prostředí i doba je hodně atraktivní a má dost co nabídnout. Výprava, triky, hudba a úvodní titulky jsou bezchybný. Příběh už moc nepřekvapí, prostě stará známá věc - boj o moc, zrada, láska, syn co se cítí méněcenně, princezna co se cítí méněcenně, indiánský kastráti, prostě vše, co máme rádi. Někdy už se to ale trochu přehání - jako ten slepej kung-fu fighter. Jsem ochotná věřit, že může bejt dobrej, klidně i hodně dobrej, ale aby si slepej a sám nakráčel do paláce, kde nikdy nebyl a pokosil tam pár lidí, tak to teda ne. A s tou nahotou by to taky nemuseli přehánět, vyznívá to spíš samoúčelně, než odvazácky. Jsem na konci první série a hodlám pokračovat ve sledování, jenom doufám, že to zase nezruší bez zakončení, jak se tak často stává. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ač nese seriál jméno slavného cestovatele, hlavní postavou je jednoznačně Kublajchán, ba dokonce celá Mongolská říše. Do tohoto netradičního prostředí nás přivádí seriál z dílny Netflixu, který bych nenazval odpovědí na Hru o trůny, ale spíše příspěvkem do typu seriálů, který GoT pravděpodobně začal. Tvůrci bodují především exotickým prostředím, které ožívá díky nádherným kulisám, lokacím a kostýmům, a také zajímavými a uvěřitelnými postavami, jež jsou výborně herecky ztvárněny. Za pozornost stojí především Kublaj v podání Benedicta Wonga, císařovna Čabi Joan Cheng či Jia Sidao Chin Hana. Zdatně jim sekundují i titulní Marco Polo, taoistický badass mnich Sto očí nebo ministři Ahmad a Yusuf. Především tyto postavy jsou strůjci napínavých intrik a taktik, aktéry spletitých vztahů a účastníci skvělých bitek a bojů. Snad jen trocha scenáristického umu a nedostatek sebereflexe chybí k dokonalosti. Jinak dokonalou výpravu pak kazí jen bitva v posledním díle, kde se evidentně šetřilo. Celkově je ale Marco Polo důstojným příspěvkem do současné seriálové tvorby a na pokračování nezbývá než se těšit! ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80% ... Vydarený seriál. Nakoľko sa drží histórie to fakt neviem a radšej to ani rozoberať nebudem. Je to pútavé, herci rozmanitý, výprava kostýmy a kulisy fakt nádherné. Aj hudba a atmosféra výborné. Scenár neurazil. Na kvalitnejšie vizuálne efekty však už asi veľa peňazí neostalo (ale veľa ich tam nie je, takže to nebije až tak do očí). Možno by bolo lepšie keby hovorili tie postavy svojou rečou a dodali tak tomu punc vierohodnosti, no to by nesmeli točiť Američania. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)
  • Na nakrúcaní scén z Mongolska a Číny, boli v Súľovských skalách ľudia zhruba 20-tich národností z celého sveta, napríklad z Nového Zélandu, Austrálie, Kazachstanu, Číny a Mongolska. (YoZo8)

Reklama

Reklama