Reklama

Reklama

Marco Polo

(seriál)
  • USA Marco Polo
Trailer 2
USA, (2014–2016), 18 h 27 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

John Fusco

Hrají:

Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Chin Han, Remy Hii, Rick Yune, Joan Chen, Olivia Cheng, Andrew Ng, Amr Waked, Darwin Shaw, Claudia Kim, Ludi Lin, Ron Yuan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál Marco Polo je zasazen do světa chamtivosti, zrady, sexuálních intrik a rivality. Podle dobrodružství slavného cestovatele na dvoře Kublaj-chána. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co má vlastně Marco Polo vzor 2014 společného s Marcem Polem? Tohle je spíš sex, kung-fu a akční rokenrol... A proč tam jako všichni (Mongolové, Číňané, Italové...) mluví anglicky? Asi aby si všichni v tom Kublajchánem globalizovaném světě rozuměli. S nostalgií vzpomínám na báječný italský výpravný seriál... ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Ač nese seriál jméno slavného cestovatele, hlavní postavou je jednoznačně Kublajchán, ba dokonce celá Mongolská říše. Do tohoto netradičního prostředí nás přivádí seriál z dílny Netflixu, který bych nenazval odpovědí na Hru o trůny, ale spíše příspěvkem do typu seriálů, který GoT pravděpodobně začal. Tvůrci bodují především exotickým prostředím, které ožívá díky nádherným kulisám, lokacím a kostýmům, a také zajímavými a uvěřitelnými postavami, jež jsou výborně herecky ztvárněny. Za pozornost stojí především Kublaj v podání Benedicta Wonga, císařovna Čabi Joan Cheng či Jia Sidao Chin Hana. Zdatně jim sekundují i titulní Marco Polo, taoistický badass mnich Sto očí nebo ministři Ahmad a Yusuf. Především tyto postavy jsou strůjci napínavých intrik a taktik, aktéry spletitých vztahů a účastníci skvělých bitek a bojů. Snad jen trocha scenáristického umu a nedostatek sebereflexe chybí k dokonalosti. Jinak dokonalou výpravu pak kazí jen bitva v posledním díle, kde se evidentně šetřilo. Celkově je ale Marco Polo důstojným příspěvkem do současné seriálové tvorby a na pokračování nezbývá než se těšit! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál, až mě překvapuje relativně nízká sledovanost. Fanouškům Asie a bojového umění rozhodně Marca Pola doporučuji. Zajímala mě celá historie okolo Čingischána a tehdejší doby i samotný Marco Polo je velmi zajímavá postava, v historii vážená a je dobré o něm cokoliv vědět. Líbí se mi jeho vypočítavost, inteligence a férovost. Úžasný byl i slepý mnich, který se především staral o úžasné bojové sekvence či hlavní Kublajchán, který byl správně přísný a nekompromisní. Potěší i jistá dávka sexu a násilí, za což dávám opatrně palec nahoru. Rozpočet je vysoký, vizuálně je tedy seriál v pořádku, jediným mínusem pro mne byly občasné slabší pasáže, jinak spokojenost. První série sladých 80%, uvidíme jak si povede druhá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takto sa odflákne história. Z reálneho prínosu Marca Pola sa urobí ázijské porno, takže mladý divák čaká len na šikmooké kundy a osud mladého Benátčana ho už od prvej časti nezaujíma. S výpravnou verziou z roku 1982 som bol len priemerne spokojný, ale táto verzia jej nesiaha ani po členky. Kvalitný obraz, tématický zvuk, no dej otrasný. Bezuzdná nahota spojená s bojovým umením, to je absolútne mimo. A tam kde nie je ani to, tak je len nuda. ()

MatoFILM 

všechny recenze uživatele

Ohromne výpravné, do detailov vizuálne prepracované, technicky bezchybné. To je ale všetko. Marco Polo mal v sebe ohromný potenciál výpravnej udalosti od Netflixu s neokukaným prostredím, zaujímavými postavami atď.. O to viac je škoda, že tento potenciál ostal nevyužitý. Postavy nezaujímavé, ploché. Príbeh zbytočne naťahovaný, sterilný a popravde dosť nudný a pre diváka nezaujímavý. Dialogické varenie už dávno prevarenej vody začne byť po pár epizódach otravné... Marco Polo sa chcel podobať Game of Thrones možno Vikingom, no ostal niekde na polceste... ()

Galerie (424)

Zajímavosti (6)

  • Celkový rozpočet produkcie druhej série bol približne 60 miliónov eur, z čoho na Slovensku sa preinvestovali viac ako 2 milióny eur. (mh825)
  • Produkciu seriálu zabezpečoval vyše 300-členný medzinárodný štáb s britským režisérom Seanom Cameronom Guestom, ktorý spolupracoval aj na filmoch November Man (2014), Red 2 (2013) alebo Ghost Rider 2 (2011). (mh825)
  • Seriál sa od augusta 2015 natáčal aj na Slovensku, vo Vysokých Tatrách, Malej Fatre, Slovenskom raji a Súľovských skalách v Bytči. Ďalšia slovenská lokalita použitá v tretej časti druhej série je známy Tomášovský výhľad. (mh825)

Reklama

Reklama