Reklama

Reklama

Scream Queens - Season 1

(série)
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, 2015, 9 h 13 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Skyler Samuels, Lea Michele, Glen Powell, Diego Boneta, Abigail Breslin, Keke Palmer, Nasim Pedrad, Lucien Laviscount, Oliver Hudson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (9)

Astonko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto je asi najmúdrejší hlúpy seriál aký som kedy videl. Zámerná afektovanosť je tu vždy dotiahnutá do najmenšieho detailu a nedokåže to teda nebaviť. Táto satira je navyše podaná v neprekonateľných výkonoch hlavných herečiek a ťažko odhaliteľná pointa detektívnej časti príbehu je teda len čerešničkou na torte. 9.3/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: První čtyři díly jsem si říkala: Do háje, na co to sakra čumim? Nějaká parodie sebe sama? Sarkastická komedie pro lidi s IQ méně než 90 a nenáročným smyslem pro humor? Zesměšňování hororů devadesátých let smíchané s americkým teenage humorem 21. století? Ano, přátelé je to úplně všechno z toho co jsem vyjmenovala. Scream Queens je na první dojem seriál bez absolutního smyslu, logiky, přirozeného jednání postav. Je to prostě jen urážlivá, nekorektní, laciná, trapná zábava. Nehledejte tu žádné velké zápletky, detektivní příběh první třídy nebo snad prvoplánované dialogy. Tempo je tady prostě vražedné, Emma Roberts svými nadčasovými monology drtí všechny scénaristy jednou ranou a Murphy zabíjí třinácti díly této jízdy všechny retro slashery, které kdo kdy natočil. Murphy si tento seriál střihnul nejspíš proto, že chtěl ukázat, že si umí udělat i srandu, a to opravdu ve velkém. Scream Queens se mi výrazně zaryjí do paměti už jen kvůli tomu, jak šíleně absurdní byly jejich dilemata. V podstatě mi Murphyho tým vyrazil dech a já bych toho chtěla tolik napsat, ale tohle prostě nejde popsat jen tak pár větami. To se musí zažít a pochopit. To druhé bude ovšem pro velkou většinu publika těžké, pokud vůbec seriál dokoukají do konce. Já sama jsem přemýšlela, jestli tohle nevzdat. Ale tady platí, že trpělivost přináší růže. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně musím s údivem konstatovat, že jsem se dočkal opravdového překvapení. Ten seriál je totiž tak neuvěřitelně stupidní, až se člověk diví, jaká se v něm skrývá dokonalá satira a kritika současné společnosti. Ne, vážně, myslel jsem si, že se u mě sezóna přes dvě hvězdičky nedostane, ale je vidět, že není dobré soudit podle pár ukázek a řečí ostatních. Je pravdou, že s logikou byli tvůrci častokrát na štíru, ale kdo by ji tady vlastně vyžadoval. Pátrání po vrahovi překvapivě dobře fungovalo, použitý humor mi seděl, časté odkazy na filmy jsem vítal a herecké výkony byly až překvapivě dobré. Potěšila i vtipná vzpomínka na Carrie Fisher, konkrétně mě tvůrci pobavili i názvem spolku, který byl sice vtipný jen v češtině a slovenštině, ale o to je to lepší. ()

Belphegor 

všechny recenze uživatele

Scream Queens je příjemných překvapením, ale neužijete si to, pokud od toho neočekáváte úplnou blbost. To je přesně, co to je - blbost. První díly mě nadchly, tvářilo se to neotreně a příjemně přes čáru, v celé serii navíc najdeme několik odkazů na staré klasiky. V polovině se to začalo topit v překombinovanosti a ta hloupost hlavních představitelek mě přílišla dost na sílu. V podstatě to skáče mezi různými motivy a děním s velmi rozporuplnou logiku. Bohužel několik potencionálně dobrých postav, které by mohly být nositelem dobrých vtipů, zemře už v první třetině, takže se seriál připraví o své tažné koně a zřejmě proto v polovině tak tápe. Co mě ale dostává nejvíc, jsou morální hodnoty různých hrdinů. Občas nějaká postava začne nad něčím moralizovat, i když ještě v minulém díle chtěla spáchat vraždu, popřípadě už ji spáchala. Obecně mi přijde jednání postav hůř napsané. Co se týká odhalení, není to vyloženě překvapivé, ale stále to dopadne uspokojivě. Obsazení je celkem v pohodě, ale Glenn Powell si to v roli vymaštěnce dost užívá, mě se nejvíc líbila Chanel číslo 3 (Billie Lourd) a dokonce i Ariana Grande překvapila. Když vezmu v potaz, že to směřuje k tomu být hloupé, jako parodie na slasher filmy to je v závěru obstojný počin, jenž umí pobavit. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem, že nejvíc mě to bavilo, když jsem byla opilá, což asi mluví samo za sebe. Místy to je až tak triviální, až je to vlastně geniální. A ačkoli mě to bavilo, zasmála jsem se a rozhodně kouknu na druhou sérii, bylo tam těch nezáživných částí tolik, že jsem se musela občas i nutit se to dokoukat. Takže za 3*. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (2)

  • Během rozhovoru v autě hraje z rádia „Always“ od Bon Joviho a během Booneova (Nick Jonas) cvičení hraje „Sunglasses At Night“ od Corey Hart. (Duoscop)

Reklama

Reklama