Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (211)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti remakům, pokud si dokáží najít svou vlastní cestu k předloze. Toto však není ten případ, jelikož zdejší přístup prostoduché omalovánky „záběr od záběru, slovo od slova“ není remake, to je falzifikát. Sice po technické i herecké stránce více než nadstandardní až brilantní (a speciálně pak na naše poměry), ale stále jen kopie bez byť jen náznaku něčeho vlastního. To že u nás absentuje moderní interiérový design skandinávské školy, který originálu do značné míry propůjčoval ksicht, to jeden dokáže pochopit, jelikož kde nic není, ani smrt nebere (byť se tvůrci snažili, ne že ne; kupříkladu interiér vydavatelství Economia tyto parametry beze zbytku splňuje). Ovšem to, že se (zatím) zdá, že se nepříliš dobře popasovali s přeroubováním norských historických kostlivců (o kterých předloha ve výsledku je) na naše historická faux pas, tak to už je na pováženou. Pokud se jim to však přeci jen podaří, což ukáže finální duo „nesbøvských“ epizod, tak to je to jediné, co může Mamonu dodat aspoň náznak legitimity, proč ho vůbec točit a nepustit (si) prostě jen originál. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Při sledování Mamonu jsem zjistil, že s většinou těch mysteriózně působících detektivek (ať v televizi nebo v knížkách) mám zkrátka problém. Logika toho, že Dante zaimplementoval do své Božské komedie zbraň hromadnýho ničení nebo že si privatizační generace manažerů navzájem posílá biblický obrazy, mi prostě přijde moc přitažená za vlasy. Pokud tohle vynecháme, je Mamon vcelku dobrá detektivka s kvalitní výpravou a lookem (Michálkovi tohle jde), kulhající logikou (fakt reportér, kterej se nedávno dozvěděl, že jsou cílem mafiánů podnikatelský děti, nemá sebemenší obavy, když se dozví, že jeho synovce zrovna nejspíš unesli?) a hereckými výkony na semiamatérské úrovni. Ale rozhodně to není nuda. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pokud někoho, stejně jako mě, již dávno opustily iluze o úrovni českých seriálů, tady se odvážím tvrdit, že Mamon se na české poměry utrhl z řetězu. Kvalitní temné krimi se slušným výkonem Matěje Hádka a ještě lepším, pro mě naprosto neznámé Evy Leimbergerové. Poctivé čtyči hvězdičky za tyhle dva, dále za to, že mě fakt zajímalo jak to dopadne a taky za rozumný počet šesti dílů....ale do srovnání se severskou produkcí se raději pouštět nebudu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Báje a pověsti Divokého východu. 1) Říkal jsem si, jak tvůrci odvážně a neobvykle pochmurně zobrazili český divoký kapitalismus devadesátých let. Kdo asi s takovou myšlenkou přišel? Kdo napsal scénář? Vzpomínal jsem na italského bojovníka s mafií inspektora Cattaniho. Pak jsem se dočetl, že jde o norský projekt - Mammon a my příběh jen lokalizovali do Čech. Ta úleva! 2) 40letý Matěj Hádek (novinář Petr Vlček) působí přesvědčivě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Stopy jsou všude kolem, jenom je nevidíte." Již z názvu Mamon je patrné, že tady se vše bude točit kolem hromadění peněz. Mě tedy to tajemné propojení organizovaného zločinu s politiky, váženými podnikateli, státními zástupci, policisty, vrahy a Abrahámem hodně zaujalo a o to větší zklamání jsem zažil po skončení případu. Spousta věcí se totiž nevysvětlila, hromada lidí se chovala nelogicky a o padouchovi jsem nepochyboval od 4. dílu. Alespoň jsem se poučil, že prachy jsou zlo, takže jich nechci moc a proto jsem se rozhodl pro začátek zprivatizovat Rockefellerovy fondy. Snad s tím nějaký ten týden vyjdu. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru - vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů - zaštítila produkční společnost Bionaut. (Zdroj: HBO)
  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)
  • Rodina Daniela Vlčka (Michal Dlouhý) bydlí ve Vile Gradini v ulici Nad Kazankou 837/23 v Praze - Troji. Majitelem vily je Marek Dospiva, spolumajitel Penta Investments. (Matlas64)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama