Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (211)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

v porovnání s ostatní českou seriálovou produkcí je toto naprostý skvost... dojíždí hlavně na vlastní premisu veškerého dění, založeného na přísaze z vejšky.. to lze ještě kousnou vysvětlením, že hlavní záporák je psychopat... horší je to s obsazením, tedy výhradně, záporných rolí... Tam se mi nelíbil ani jeden přeživší, ať už šlo o toho žaluda lobbistu, tak i o konstruktéra a konatele všech odporností... napětí je vystavěné vcelku věrohodně a člověk se nenudí a občas se i přistihne, že se zatajeným dechem očekává věci příští... čtyři tedy hlavně prosto jak seriál v tuzemské konkurenci vyčnívá a vlastně žádnou konkurenci nemá... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Báje a pověsti Divokého východu. 1) Říkal jsem si, jak tvůrci odvážně a neobvykle pochmurně zobrazili český divoký kapitalismus devadesátých let. Kdo asi s takovou myšlenkou přišel? Kdo napsal scénář? Vzpomínal jsem na italského bojovníka s mafií inspektora Cattaniho. Pak jsem se dočetl, že jde o norský projekt - Mammon a my příběh jen lokalizovali do Čech. Ta úleva! 2) 40letý Matěj Hádek (novinář Petr Vlček) působí přesvědčivě. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami úchvtane natočené. Ale občas trochu príliš televízne rozvláčne (čiže nie príliš vidno rozdiel medzi ČT a HBO seriálom). Už tradične mi na podobne zvolenej téme vadilo to klasické česko-slovenské žasnutie novinárov nad nejakou kauzou, akoby doteraz ani len nepočuli o prepojení politiky s gaunermi... Korunu tomu dáva aj názov, ktorý chce hrozne ukázať, aký ma seriál presah. Nemá... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Jeden z těch velkých domácích projektů HBO Europe. Zdánlivě ideální kulturní adaptace látky, která našim podmínkách není tolik blízká, ale nakonec musím seznat, že právě ta transpozice do českého prostředí je největší problém celé mini série. Herecky je to samozřejmě skvělé, vždycky je fajn vidět v české tvorbě mix známých tváří s těmi neokoukanými. Formálně je to špička (tedy až na závěrečnou honičku), ale Češi prostě žijí jinými příběhy a v 90. letech se rodily jiné problémy. Ti dnešní pak nežijí prázdný život v katalogově uhlazených pokojíčcích. Nicméně při bilanci jiných seriálů HBO Europe (Terapie, Až po uši, Pustina) mi bude tato sympatická snaha o cosi jiného a nového chybět. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mám dost rád Matěje Hádka a Mamon jsem objevil už před nějakou dobou, musel jsem si ale počkat, než jej najdu v nějaké legální formě ke zhlédnutí. Až po nějaké době mi došlo, že patří do dílny HBO, tudíž bylo jasné, čemu se budu na této platformě věnovat. Počátek tohoto šestidílného politického thrilleru mě příliš nezaujal, aby mě konec bavil každičkou minutou. Pokud člověk příliš nesleduje všechny kauzy podobného ražení, které se u nás dějí, může být poměrně zmaten. Jakmile se ale do příběhu ponoří, lepší thriller ve formě minisérie na naší scéně jen tak nenajde. [viděno na HBO GO] ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Pátý díl "Kořeny" se natáčel v Praze a Nymburce. (M.B)
  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno