Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (211)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dokoukáno. Jde o nejlepší detektivní seriál vzniklý u nás? Ne, možná, nejspíš, kdoví. Chytá se to na světový průměr? Sněte dál. Mamon trpí jednou zásadní věcí a tou je nezkušenost s podobnými díly - akční thriller, detektivní minisérie, tohle tady prostě (zatím) nemáme v krvi. Evropská pobočka HBO si ale dala sakra práci s tím, aby mladým tvůrcům umožnila alespoň první pořádný trénink těchto nových žánrů. Více brzy zde. Mamon první řada - 6/10 EDIT: s odstupem zvedám na 7/10, hodně toho utkví v hlavě a člověk se nemůže zbavit pocitu, že by si dal více toho samého. Jenom té Stelly je pořád škoda. Teď jenom čekat, co u nás vymyslí Netflix za žánrovku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mám dost rád Matěje Hádka a Mamon jsem objevil už před nějakou dobou, musel jsem si ale počkat, než jej najdu v nějaké legální formě ke zhlédnutí. Až po nějaké době mi došlo, že patří do dílny HBO, tudíž bylo jasné, čemu se budu na této platformě věnovat. Počátek tohoto šestidílného politického thrilleru mě příliš nezaujal, aby mě konec bavil každičkou minutou. Pokud člověk příliš nesleduje všechny kauzy podobného ražení, které se u nás dějí, může být poměrně zmaten. Jakmile se ale do příběhu ponoří, lepší thriller ve formě minisérie na naší scéně jen tak nenajde. [viděno na HBO GO] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá a druhá časť boli z celého diela najlepšie. Náhle sa to začne až tak motať, že už to nevedia ani samotní tvorcovia rozmotať. Hádek je u všetkých úmrtí, ľudia zomierajú pre nejakú záhadu ako na páse. Práve Hádek ale bol pozitívom seriálu, v poslednom čase sa mi jeho výkony čoraz viac pozdávajú. Záverečná časť tiež celkom vyšla. Bolo to tak na 70%, ale nepovažujem to za výrazné nadpriemerné spracovanie, mohlo to byť aj podstatne lepšie. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Skvělá výprava, akce, střih, kamera. Výborně celistvé a sterilní. Nadprůměrné dialogy, jsou buhužel často vykoupeny, prapodivnými hereckými výkony. Ale hlavní i vedlejší charaktery jsou díky původní přdeloze, zajímavě dotažený takřka do mé spokojenosti. Problém s těmi malinkými chybkami, na straně dramturgie. Kterých člověk prostě všimne. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Kvalitní český seriál z produkce HBO, jehož předlohou byl norský Mammon. Kauzy, rodinné intriky, politika, novinařina, policie - to vše smícháno do nepříjemného koktejlu, který chutná sice trpce, ale nelze ho přestat pít. Vyzdvihuji především herecký výkon Matěje Hádka, který na českém poli začíná patřit k tomu lepšímu, co mohou česká brouzdaliště nabídnout. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Číslo občanského průkazu Samuela Plevy (Jiří Vyorálek) uvedené v policejní databázi je 147821337. To ale není možné, čísla občanských průkazů staršího vzoru začínala nejvýše čísly 113 a nové průkazy v rozměru platební karty mají na začátku vždy dvojku. (Martin_L)
  • V seriálu Petrovi a Danielovi rodiče (Vlčkovi) žijí v kostele Českobratrské církve evangelické v Nymburce. (Popinodan)
  • Rodina Daniela Vlčka (Michal Dlouhý) bydlí ve Vile Gradini v ulici Nad Kazankou 837/23 v Praze - Troji. Majitelem vily je Marek Dospiva, spolumajitel Penta Investments. (Matlas64)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama