Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aligátor opět řádí, tentokrát v Los Angeleské zátoce. Matka s dcerou ohlásí na policii zmizení otce a syna. Policie nejdříve odmítá na případu pracovat, až do chvíle, kdy se v Los Angeleské zátoce objeví část lidské končetiny. Stanete se svědky volného pokračování amerického fantastického thrilleru Aligátor. (Lucernafilm Video)

Recenze (76)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výrazně horší volné pokračování nevypadá po letech ve srovnání s pixelovými plazy až tak hrozně. Základní dějová linka je už jakýmsi klišé hororů 80. let. I zde v důsledku pokusů s růstovými hormony vyroste v kanalizaci obří aligátor, co začne ohrožovat obyvatele města. A pak je zde padouch Vincent Brown, co se snaží levně skoupit domy lidí okolo jezera, aby zde výhodně postavil nové domy, a tak na nich zbohatnul. Chystá se slavnost, na níž je třeba přesvědčit zbytek váhajících občanů. Ano, jako v Čelistech a podobných filmech je zde obří akce, aby měl aligátor dostatek potravy. Proti monstru stojí policie a lovci krokodýlů - Richard Lynch není výjimečně za padoucha, avšak nejvíc práce leží na bedrech detektiva Hodgese a jeho půvabné manželky (Dee Wallaceová), k nimž se přidají ještě kolega se starostovou dcerou. Opět kombinace živých plazů s mechanickými modely, co jsou mizerné, ale obětí v čelistech si divák užije dost. Scéna s dynamitem pobaví. Jistě, mohlo to být krvavější a šťavnatější, ale znám dost mnohem horších filmů. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám, tak jsem asi jediný, kdo se skvělě bavil. Druhý díl ALIGATORa se s tím vúbec nepáře a už od začátku jde nekompromisně na věc (takhle hladový nebyl snad ani Spielbergův žralok v JAWS). Prostě jde o další super americké béčko, na které se po totáči stály před kinem fronty. Bohužel už to dnešní zhýčkaný divák, který má volný přístup vpodstatě ke všemu (zvláště poté, co to x-krát opakovali na Nově), nedokáže ocenit. ()

Reklama

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu STRAŠNÉ! Myslím že aligátora mohli z tohohle filmu rovnou vyškrtnout,protože na obrazovce se buď místo něj vyskytuje dlouhé prkno,které jakoby požírá-no oni to vlastně ani nejsou herci,nebo jsou zde(trestuhodně) použity záběry z prvního dílu. Mutace byla opravdu děsivá. Aligátor je nesmrtelný. Přežije dynamit,granát,bodce,kulomet,prostě vše. A na konci náhle objeví zbraň která ho může zabít a mají vyhráno. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Ouvej. Všechno špatně. Nedokáži si vzpomenout, kdy naposledy jsem viděl tak scénáristicky bezradný a zoufale zrežírovaný film. Když už se přiblížil náznak "napětí", tak vydržel asi tři sekundy. Takhle bezradní nejsou ani hoši (a děvčata - v zájmu zachování korektnosti) z Asylumu, ti jsou ve své demenci alespoň zábavní. Film ve kterém aktuální scéna téměř vždy popírá tu nadcházející. Navíc ve filmu není nic nové, žádná invence, jen v mnohem horším je okopírovaný nevydařený první díl. Ke všemu se film snaží o kritický přesah, což je ve výsledku, díky finále, neskutečně trapné, lidé, kteří kritiku (konzumu - uboze napsaná postava Vinnieho Browna) nezvládají, by se o to veřejně pokoušet neměli. Odpady uděluji nerad, a když už, tak tuzemským šaškárnám, ale v případě druhého Aligátora nelze jinak. Strašlivý zážitek. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že sequel s názvom The Mutation prišiel až jedenásť rokov po prvom Aligátorovi a napriek značnému časovému odstupu nepriniesol žiaden technický progres, naopak využíval navlas rovnaké špeciálne efekty ako pôvodný film ho nemožno príliš chváliť. Také hlboké podhodnotenie ako má tu na csfd (15%, 54. najhorší film všetkých čas) si však určite nezaslúži. Animatronická maketa aligátora je celkom dobrá, škoda len, že zábery na ňu sú pravidelne striedané so zábermi skutočného krokodíla, z čoho zákonite vyplývajú vizuálne nezrovnalosti, čo sa týka fyzických parametrov obrieho plaza. Stále však ide o poctivú oldschoolovú ručnú prácu a slušnú zábavu béčkového razenia. Poznám desiatky iných animal hororov, ktoré sú na tom po kvalitatívnej stránke podstatne horšie než zaznávaný Aligátor 2. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu bylo použito několik scén z předchozího dílu. (Žralok)
  • Režisérom mal byť pôvodne producent Brandon Chase. (beso74)

Reklama

Reklama