Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Recenze (296)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ono to je asi naozaj tak, že je to taký absurdný prepadák až sa z toho stalo niečo úžasné....James Franco excelentný a vo filmu jednoznačne dominuje. Taká uletená absurdná komédia akú može napísať len obyčajný absurdný život. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych jenom podotknout, že rozhodně nemá cenu, abyste chodili na film o tom, jak vznikal The Room, aniž byste někdy viděli The Room. Ne že byste snad nerozuměli ději nebo by vás to nebavilo, ale prostě byste jen viděli normální film. Pokud se ovšem chcete doopravdy bavit a smát se snad úplně u všeho, udělejte si laskavost a podívejte se nejdřív na ten nejlepší nejhorší film všech dob. Oceníte pak tenhle film o filmu mnohem víc. (Nemáte zač!) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Bratři Francové jako dva velice si blízcí lidé i když si tolik cizí. Mám ráda Jamese i Davea - oba dva mají něco dosebe, ale když jsou spolu - tak to je bomba :) Ten film je dost "zajímavý". Po mnoha stránkách. Já to myslím v tom pozitivním směru, jelikož opravdu to někdy v životě chodí takto a né všechno je tak jednoduché a dokonalé a proto mám ráda syrovost a realitu, s jakoku je to natočeno. Nemám zkušenost s originálem, tudíž jsem vůbec nevěděla, co mě čeká a jak to bude vypadat :) Ale já jsem se bavila, byla jsem poměrně v napětí, jak to bude pokračovat dál a posledních 10 minut mě bavilo úplně nejvíc, protože vidět ty scény současně - s tím jsem se ještě nesetkala. Film je určitým způsobem šílenost, ale baví mě ta autentičnost :) a rozhodně odvaha do toho jít :) ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Na tento film, je nejlepší se podívat hned po tom, co dokoukáte film The Room, jinak nemá smysl se na tohle dívat. Bohužel u originálu, jsem si přečet zajímavosti k filmu, kde je dost dobře popsáno, co se dělo na place během natáčení. Vůbec jsem tedy, nebyl překvapený z toho, jak se Wiseau během natáčení choval a co se dělo po natočení filmu. Celkově mi tento film, přijde dost zbytečný. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

The Disaster Artist je pozoruhodný film. Stejně jako Ed Wood je toto pocta jednomu špatnému režisérovi, který upřímně miluje filmy, ale neumí je natáčet. A z mého pohledu je to opravdu zajímavý film. A možná samotná myšlenka a pointa je zajímavější, než to co nám film ve výsledku dá. James Franco je borec a obrovský dříč. Hraje teď v tolika filmech a seriálech a do toho je zapálený producent a režisér, že fakt nechápu, kde na to bere čas a sílu. A právě o to více, je mě tento projekt sympatičtější. Franco jako režisér je dobrý, ale má rezervy, jenže je srdcař a to srdce je zde vidět. A rozhodně musí mít slabost pro další srdcaře, jelikož by nikdy nenatočil tento film, i když samotné historky a zajímavosti o filmu The Room si o to vlastně říkají sami. James Franco jde do filmu na sto procent(jako herec a i režisér), a je to opravdu zajímavá podívaná o natáčení filmu. Franco přehrává a tlačí na pilu, je nesympatický a jeho akcent je hrozný, přesto podává jako Tommy skvělý výkon a já jsem mu to žral. Dave Franco je též velmi dobrý a svoje si přehledem odehraje, a vlastně krásně zahraje pravé přátelství mezi Tommym a Gregem. Z vedlejších herců mě potěšil Seth Rogen a Alison Brie, která je zde opravdu moc dobrá. Potěšili mě herci v cameo roličkách, jelikož je jich mnoho, a ne vždy jsem pořádně rozpoznal všechny slavné herce a herečky. Samotný film je ze začátku pomalejší a docela dost dlouho trvá, než se pořádně rozjede. Tím nechci říci, že je to nuda, jen prostě samotná příprava natáčení a průběh natáčení je mnohem zajímavější, než první setkání Tommyho a Grega. Film v těchto částech graduje a přináší pohled na natáčení filmů, jak ho spoustu z nás nezná. Problém je, že tento přístup nesedne každému, a ne každý to dokáže ocenit a bavit se u toho. Mě to sedlo a jsem rád, že jsem film viděl, ale na druhou stranu si nedovedu představit komu bych ho měl doporučit. The Disaster Artist je hodně dobrý film, ale čekal jsem že bude lepší a zábavnější. PS: The Room jsem neviděl, ale docela nad tím uvažuji. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

The Room je jeden z těch špatných filmů, které jsou tak špatné, že jsou vlastně velmi zábavné (od chvíle, co na toto zjištění přistoupíte). A The Disaster Artist ukazuje, jak asi vznikal. A je to neskutečně zábavné. Kmitající mezi dramatem a komedií, absurdní i '"touching". Je to prostě něco, co dokáže natočit a zahrát snad jen Franco (který byl jako Tommy naprosto fantastický). Co kdysi vzniklo z přátelství a snu dvou "herců" a ke slávě se vydalo opačným směrem (i přes všechno odhodlání... a investované miliony) nyní díky The Disaster Artist uzavřelo bizarní avšak fascinující, kruh. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Dvaja absolútne netalentovaní herci sa aj napriek svojmu handicapu rozhodnú preraziť v Hollywoode. Film je životnou biografiou Tommyho Wiseaua. Autora najhoršieho filmu na svete. Herecké obsadenie: Bratia Frankovci sa veľmi dobre popasovali s neľahkými rolami. Hlavne James to mal veľmi ťažké nakoľko Tommy mal reálne až autistické vystupovanie. Prevedenie: Aj napriek tomu že by som sa mal nudiť lebo sa tam stále striedalo iba niekoľko scén, film ma celkom slušne priklincoval do sedadla. Pocity: Nakoľko som "The Room" nevidel, k tomuto biografickému filmu som sa dostal iba náhodou. Tommy sa mi ale javí ako veľmi zaujímavá postavička Hollywoodskeho sveta a teda sa na tento film musím v dohľadnej dobe pozrieť. Pridaná hodnota: Film ťaží z jednej jedinej emócie a tomu je Súcit. Z tejto emócie sa dá vyťažiť veľa ale neviem či utiahne celý film. 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Primárně jde o to, že se zde díváme na film, který pojednává o jiném filmu a i tak je lepší než film původní. To je sen. Jak ten úžasný tak i ten zlý. Příběhově to opravdu začalo být zajímavé od části, kdy už postavy natáčeli film. Nicméně, to že Wiseau je tak trochu cvok jsem si uvědomil i s prvními pár minutami Pokoje. Ať už v rámci jeho hereckého výkonu nebo celkového pojetí filmu. I přesto se zde dokázal odvyprávět smysluplný, zajímavý a jednoduchý příběh. Chápu, že původce má své fanoušky, a po zhlédnutí tohoto filmu je i lehce chápu. Ale stále nejde o moc. Spíše skoro o nic. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Paródia alebo skôr film o filme, Tommyho Room som síce ešte nevidel ale ako filmový fanúšik sa dostanem aj k tomu. Disaster artist je skôr o Tommymu Wiseausovi. (Hádam to pišem dobre) ktorého Franco tak dobre zahral a vžil sa do svojej postavy. Niektore scénky ozaj pobavili a pre mňa sa jedná o celkom slušnú komédiu o filme ktorý je možno odpad a možno skvost. Taktiež hudba vybratá vo filme bola ozaj vydarená. 4* ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

ED WOOD pro nové století. Francovi se to celkem povedlo, jeho nesoudný magor rozesmává i dojímá a jeho přesnost v imitaci neumětelského škváru vyloženě baví. Konec konců s touto vizí se ztotožnil i samotný Tommy :-) 80% ()

moukey 

všechny recenze uživatele

Ukazování si prstem na retardovaný dítě je základ společnosti. Tommy Wiseau ale neni dítě. Je to postiženej gargoyl, co postrádá sebereflexi. Celej film je viditelně natočenej tak, aby z něj udělal ještě většího debila, než ve skutečnosti je, což prostě vůbec neni zapotřebí! James Franco si honí nad vlastníma fotkama a libuje si, jak si nadělal extra prachy a slávu na chudákovi, co by měl bejt zavřenej někde v ústavu (nebo zůstat v polsku). Je to celý jako Metrix - Legenda z Hroznové Lhoty akorát ve světovym formátu. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

The Room je klasika zbabrané filmařiny a Francův Disaster Artist z toho těží velmi spolehlivě a může tak díky němu být Tommy Wiseau konečný asociován také s nějakou kvalitní produkcí. Film samozřejmě rekonstruuje spoustu scén ze slavného filmu, ovšem jeho rozsah je mnohem větší a kromě samotného natáčení zkoumá především hlavní postavy a jejich motivaci a cestu k titulnímu filmu a jak natáčení jejich životy ovlivnilo. Ačkoliv většinu diváků budou ze začátku zajímat hlavně právě scény z produkce The Room, srdce filmu leží v postavách a jejich touze něco dokázat, což je obdivuhodné, neboť Franco a spol. se mohli vydat lacinější cestou, ale místo toho se rozhodli vzdát poctu snílkům, kteří jdou za svým snem za každou cenu a místo aby si z Tommyho dělali srandu, vzdávají mu hold a ve výsledku jde tak o velice milý film, který místo toho, aby shazoval, tak povzbuzuje, což je nečekané a nesmírně sympatické. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Toto nemělo chybu! Miluju Jamese Franca a Tommyho Wiseau za jeho podivínství taktéž! Hrozně jsem se bavila a jen idiot se může na toto koukat, aniž by předtím shlédl pointu - Pokoj! Ani Pokoj ani toto nejsou blbé filmy, je to jiná dimenze ryze charakteristické osobnosti, v Úžasném propadáku okořeněná o další kontroverzní a zábavnou bytost - Jamese Franca. Pokud je tento snímek podle skutečnosti, pak vidíme, jaký Tommy je. Anebo jaký chce být viděn. Pokoj byl tak blbý, až byl delikátní. Připomněl mi Let's Kill Ward's Wife, kde vidíte stejně "chabé" výkony, které jsou ve skutečnosti geniálními počiny. Proč? Hraje tam například Patrick Wilson. Je to idiot ve filmech, ve kterých běžně hraje? Ne - je dokonalý. Tak proč by měli být špatní herci v Pokoji? Třeba je to vše jen role. A co třeba This Must Be the Place s Seanem Pennem? Nebo Barry Munday? Pouze nerozumíte jiné verzi humoru. ()

Drnqonovic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně křečovitý film. Pravděpodobně to bude chyba Tommyho Wiseaua, kterého, podle všeho, James Franco ztvárnil naprosto dokonale (soudím na základě pár videích s ním). Vzhledem k tomu, že z plátna prakticky nesleze, jsem měl celou dobu veliký problém film nejenom dokoukat, ale nedejbože si ho i užít. Holt když je někdo kokot, film o něm výsledný dojem nenapraví. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu odvážnější sondu do tvůrčího procesu... Možná nejvtipnější scénu (Tommyho legendární nástup "Oh, Hi Mark!") jsme viděli už v traileru. Film jede tak nějak bez zaškobrtnutí a nenabídne nějakou silnější krizi. Nevěřím, že se na place neděla větší zvěrstva než nezaplacená klimoška a nedostatek vody. Oba Francové jsou ale bezvadní, takže 2* za ně a 1* za nostalgické hitovky. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skutočne mám rád týchto uletených, extravagantných týpkov, ktorí si za každých okolností robia veci po svojom. Naviac James Franco bol jednoznačná voľba a svoju rolu zvládol dokonale. Po vynikajúcom seriály The Deuce je to tento rok jeho ďalší excelentný výkon. Pomaly ale isto sa stáva jedným z mojich obľúbených hercov. Že si to rovnako ako Wiseau ešte aj sám zrežíroval je ďalšie veľké plus. Nie je to obzvlášť komediálne, zasmial som sa možno dva-trikrát... ale aj napriek tomu je to dostatočne kvallitný film po všetkých stránkach. Taká dobrá typická "amerika". 70 %!! ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Keď sa pri filme ako je Disaster Artist viackrát počas sledovania pristihnete pritom, ako sa sami seba pýtate: Prečo??? tak nie ste sami. Nerozumiem, prečo finálne prevedenie vyzerá, ako vyzerá. Podľa mňa je hlúposť natočiť seriózny film o tej prakticky najmenej serióznej osobe, ktorá sa kedy na poste režiséra vyskytla. A predsa len, aj pod taktovkou skvelého komika a za pomoci výborných hercov je samotný výsledok taký nijaký. Z mojej strany je to celkom veľké sklamanie - tešil som sa na poriadnu nálož nekorektného humoru, ako je u Rogena a Franca zvykom, no namiesto toho sa mi dostavil "srdcervúci príbeh" o chlapíkovi, ktorého nikto nedokázal úplne pochopiť. Časťami som začal nadobúdať pocit, že samotný Wiseau sedel celé natáčanie s klackom v ruke a bil každého, kto mu nevyhovel. Proste je to nevyužitý potenciál, ktorý mal priam intergalaktické vyhliadky, rovnako tak ako Tommy. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Francová filmová pecka ,ktorá zachytáva natáčanie jednoho z najhorších filmov v histórií Hollywoodu ,z ktorého sa postupom času stal menší kult. Pokiaľ ste fanúšikmi The Room tak vám filmová adaptácia knihy od blízkeho priateľa Tommyho Wisseaua (Greg Sestero) nesmie uniknúť. Ja som si film užil ako fanda Roomu som som veľmy spokojný. James Franco ako Tommy.....koho toto napadlo 😂 ? 87% - I did not hit her It's not true ,It's bullsh*t I did not hit her. I did naaht! .... Oh, Hai Mark! ()

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama