Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál dorazil na zásadní problém speciálů. Něco říct a přitom vlastně neříct vůbec nic. Díl s pořadovým číslem "0", lidé totiž rádi přehlížejí a přeskakují. Nějak jsem na ten prázdný obsah tvůrcům nedokázal naletět. Na jednu stranu musím poděkovat televizi ČT 2, která do svého hlavního vysílacího času tuhle zběsilost zařadila, a to celé bez reklam! Na druhou stranu by určitě udělala lépe, kdyby sáhla po původním znění. Dabing byl děsný a bohužel nebyl jedinou děsnou věcí. Tento počin si netroufám považovat za plnohodnotný díl seriálu. Spíše se jedná o experimentální upoutávku na 4. sérii, která přijde kdovíkdy. Hodinu a půl divák bloudí mezi Šerlokovými neurony. Co si budeme povídat. Tvůrci mají ve 4. sérií co napravovat. Tohle byla menší facka všem divákům, kteří se na tento díl velmi těšili. Stále je to však Sherlock, takže se zarazím o ošklivé 3 hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Atmoška je fajn a případ pro nečtenáře opět nepředvídatelný. Ale. Už několik epizod jsem se sám sebe zpětně ptal, kdy asi mě to nablýskané, vypulírované a do očí bijící anglické pozlátko začne po boku pánů Cumberbatche a Freemana nudit. A stalo se. Nevim přesně co, něco mi tam ale holt chybělo. Anebo naopak přebejvalo? Co amíci maj a angláni ne a naopak? Víte to někdo? Nebo to možná prostě jenom úplně nevodsejpalo a Davies trpí vzácným bruckheimerovským CSI syndromem. ()

Reklama

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

První hodina byla excelentní! Sherlock se vrátil ke svým kořenům a klubala se z toho atmosférická pecka. Po prvním přechodu v čase se z toho ale stala překombinovaná hloupůstka, která se snažila tvářit nesmírně důležitá pro kontext hlavní dějové linie (přítomnosti) z konce třetí série. Čekal bych tedy nějaký posun ale kde nic, tu nic.... Konečná pointa byla totiž naprosto zřejmá už před dvěma lety, kdy třetí série skončila. Kdyby se tvůrci nepokoušeli tvářit tak chytře a zůstali pouze u mírně hororového speciálu z viktoriánské doby, udělali by mnohem líp. Takhle z toho vyšlo jen nepříjemné zklamání. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Psychedelický blábol, kde jsou sice hezké lokace a kamera, ale případ(-y), jež se tady řeší, jsou o ničem, Moriarty figurkou choré mysli, a všechno to špičkování mezi Watsonem a Sherlockem je vážně už na jakési gay hraně, a ne přátelské. Navíc ta inspirace Počátkem je až příliš a zbytečně zjevná. Kam se to hrabe na první dvě série. Ona už i ta třetí stála za prd. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník suchého anglického humoru, s prvkami sarkazmu, nemôžem inak, iba vyjadriť potešenie, že som si konečne našiel čas (respektíve nebolo čo pozerať) a vzhliadol tento detektívny "televizák". Samotný príbeh je dostatočne mysteriózny, pričom drží diváka v napätí, k akému rozuzleniu že sa to spoločne spolu s hlavnými predstaviteľmi dopracuje. Titulok "Holmes" budí vždy záujem a zriedka kedy svojim pútavým obsahom skutočne sklame. Londýn, 19 storočie, tmavé uličky, hmla, kostýmy, svojské správanie oboch hrdinov mi bolo pochuti, takže táto pozícia v červených pozíciách je z môjho pohľadu plné zaslúžená. Jeden háčik to ale má, úplne klasicky tento snímok spracovaný nie je, takže tí čo očakávajú nalinajkovanú predlohu klasiky, budú zrejme mierne sklamaný. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)

Reklama

Reklama