Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 23. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 5. března 2016 v přímém přenosu na ČT1. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci celkem 42 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, uvedených do distribuce v roce 2015. Novinkou 23. ročníku Českého lva je udílení cen za televizní tvorbu, která je zastoupena ve třech kategoriích. Tvůrci mají možnost získat ocenění za Nejlepší televizní film nebo minisérii, Nejlepší dramatický televizní seriál a Nejlepší dokumentární televizní film nebo seriál. Nově byla zavedena zvláštní kategorie Mimořádný počin v oblasti audiovize. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Opakování minulého ročníku:Špatná Lucie Výborná+proč se to nemůže dělat jako na Oscarech co se týče předávání? Tahat tam vědce nedává smysl podobně jako na fotbalistu roku tahat operu. Člověk vyhraje Oscara a poté musí rychle říct všechny kterým děkuje než ho Výborná vyhodí a dá prostor zbytečným zpěváckým sólům. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Popeláři popelářům. A cenu za nejlepší svoz popelnic získává Béda Vonásek, který byl ve své kategorii nominován ještě se čtyřmi stejně vynikajícími kolegy, ale cenu může získat jen jeden. Máme zde letos i jednu speciální cenu: Cenu za nejmenší smrad v ulici. Tu z rukou bezdomovce s patnáct let propadlou občankou přichází převzít Bronislav Cimprle, v jehož rodině se popelařina dědí z generace na generaci. Letos máme i oblíbenou Cenu kritiků pro nejčistěji umyté ruce po dobře vykonané práci. Loňské vítězství neobhájí Otmar Kabanos, poté, co paradoxně zemřel na nemoc špinavých rukou. Cenu získává favorit Rudolf Utřinos. Lucie Výborná si v kontejneru nacvičila výborný scénář. Ten večer byla nervóznější a neklidnější než starý Brůna. Velice potěšil vítězný snímek "Z kundy mně lezou užovky". Neviděl jsem tento vskutku bravurní počin, který už jen z traileru vypadá fantasticky (blbě). Večer si opět zachoval svoji noblesní pokleslost v duchu všech popelářských tradic. Lev si zařval, Výborná koza zůstala celá, jen diváci páchali umělecké rituální sebevraždy, aby už nemuseli absolvovat další nočníky této nebetyčné pičoviny. Zdar Oskarům! 0% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v poslední době Zlaté glóby, Oscary i ceny Britské akademie, a když třeba Leonardo DiCaprio děkoval režisérovi Iňárritovi nebo své matce, která ho měla vozit denně několik hodin do jiné školy, aby ho vystavila lepším příležitostem, mělo to své kouzlo a hloubku. Tuzemští tvůrci melou s cenou v ruce uspávající proslovy, které místy skutečně jen potvrzují, že Čeští lvi jsou tak trochu setkáním bandy podivínů. Technické kategorie naprosto nudí, autoři slavnostního večera je nedokáží jakkoliv zatraktivnit. Na druhou stranu díky za to, že se ceremoniál odklonil od těch odstrašujících příkladů, které měl na starosti Vachler a spol. Vymizela ta hrůzná intermezza – pitomé zpěvy a rádoby umělecké scénky, letos je vystřídalo sympatické vokální uskupení Skety. Potěšil dvakrát přebírající Hádek (jeho zábavná taktika děkovné řeči se vydařila), medailonek Jiřího Schmitzera, ocenění filmařského řemesla u dramatických projektů pro televizi, kameraman Stanislav Milota, ceny pro Kobry a užovky a vlastně i solidní, ač hodně strojená moderátorka Lucie Výborná. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se bál toho, že se na podiu objeví superkrypl žíjící na této planetě pod označením Chris Rock a bude nám dvě hodiny vyčítat, že v českých filmech nehrají žádní černoši a že je utlačujeme a nechceme jim dát Lva, naštěstí toho magaora snad zavřeli v USA do kazajky a Lva uváděla Lucie, která narozdíl od černýho pitomce, nemá v hlavě botu a chápe, že když je filmová událost, měla by být řeš především o filmu. Lucie až na pár přebrebtů, praktitcky nic nekazila, na uvádění byla připravená a o žádný rádoby humor ano nefilmové téma se bohudík v zásadě nepokoušela. Dávám sice průměr, ale nemyslím ho zle,dá se to popsat jako "prostě přenos byl a nebyl zkaženej". Vítězům gratuluji, poraženým vzkazuji hlavu vzhůru, jde o hovno. Některé děkovačky byli dobré, předávající z jinho oboru beru stejně jako minule, na rozdíl od pseudocelebrit, takový lidi alespon něco umí a dokázali a mají právo mít někde prostor, je smutný že ho mají jen na filmové události, ale bohu dík za to.Jen se usmívám, že pokračuje trend, že si tady vybereme nej film, ale na Oscara posíláme jiný. Ještě jedna věc, see mě fňukání cs tvůrců, že slábne zájeme o cs filmy, o cs tůrce, no ale vážení milování, koukněte se do USA, snad každej tam se svými fans komunikuje přes nějakou sociální siť, setkání s fans, diskuze s fans. Do Prahy přijel podpořit svuj film i herec z Polska, sednul si na podium načal pivko a v uvolněné atmosféře kecal s diváky o všem, no jasně, že ho člověk začne mít blíž, začne se zajímat o jeho filmy. U nás, až na pár vyjímek, je to jen VIP premiera, VIP večírek a nebo rozhovor s kamarádem novinářem, který je jedno velký prázdný PR typu, "fanoušku kretene, mam novej flm vem prachy a jdi".Schválně se kouknětě za hranice jak se pracuje s fanouškem, až se budete ptát proč v Polsku chodí lidi do kina a mají svoje hvězdy. To jen na okraj je mě jasný že naše tvůrce zajímají jen prachy, VIP lidi a pláč, že cs filmy ztrací fanoušky a nemá peníze. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Oproti přenosu z minulého roku, byl letošní Český lev určitě vydařenější. Paní Výborná se chovala mnohem více sympaticky, večer byl zábavnější, ačkoli stále nechápu, proč mají filmové ceny předávat doktoři a vědci. Navíc jsem spokojená s výsledky - obzvlášť kvůli vítězství obou pánů Hádků, kteří si svoje ocenění stoprocentně zasloužili. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama