Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (624)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Za absolútne zásadný problém považujem fakt, že JE nie je paródiou na špionážne filmy (ale asi si myslí, že je), ale iba snahou využiť beanovskú postavu blbečka v špionážnom filme. Čiže vtipné nie je parodovanie dramaturgických schém, ale Englishova neschopnosť. Výsledkom je však trápnosť. Jediná skutočne vtipná scéna bola tá záverečná a práve vtedy mi prišlo ľúto, že film je iba tuctovým komerčným kalkulom. Nechýba scéna snímania masky z tváre, čo považujem za zúfalú tvorčiu impotenciu, až demenciu. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako komedie s Rowanem Atkinsonem OK, jako parodie na bondovky KO. Pár narážek na 007 tu najdete: Aston Martin, MI7 a hudbu - téměř absolutní výčet snahy parodovat už i tak sebeparodického agenta. Když už z Atkinsonových úst neuslyšíte ani "English, Johny English", pak je jasné, že ta pravá parodie se nekoná. Nicméně se můžete těšit na zhruba 4 výtečné komické kousky, pár klasických beanovských grimas, jednu fekální nechutnost a pár trapností. Ááááááá, málem bych zapomněl - výtečný, opravdu výtečný John Malkovich jako padouch od "frantíků". ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, William Davies .. Johnny English měl našlápnuto hodně ambiciózně. Škoda, že to nevyšlo, ,,Bean" je jako Agent Jejího Veličenstva velmi poutavý, přesvědčivý a zábavný i se všemi svými výstřelky. A když má za zády do tandemu i australskou kočku Natalii Imbruglia, je se zaručeně na co koukat. 70%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrná „popcornovka“ u které se člověk v některých situacích skutečně zasměje, jindy se však dočká jen trapných momentů. Naštěstí tu je Rowan Atkinson – chlapík, kterého „žeru“ už odmalička. Tenhle borec coby nešikovný agent MI 7 má sice do Jamese Bonda daleko, nicméně se dokáže ze všech „patálií“ vylízat s grácií. Natalie Imbruglia je (byla) opravdu kus pěkné ženské, nicméně zde skutečně hrál prim John Malkovich. Podobné komedie „parodie“ sice moc často nevyhledávám, ale lhal bych, kdybych tvrdil, že se na tento „skvost“ už nikdy nepodívám znova. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V mém slovníku, pane, slovo OMYL nikdy neexistovalo." Tak takový je ON. English. Johnny English. Nejlepší a zároveň jediný agent jejího veličenstva. ON se prostě nikdy nemýlí. Snad jen občas netrefí taneční krok, někdy vytáhne špatné cédéčko, výjimečně postřelí sekretářku nebo si splete mrakodrap, ale to je lidské. A poměrně vtipné. Agent English je prostě dle očekávání debilní, jeho Englishgirl umí rozkošné pukrle a já bych ochranu anglického trůnu nesvěřil nikomu jinému. Hlavně aby ten člověk nehlídal mou bezpečnost. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • V úvodních i závěrečných titulcích zazní píseň „Man For All Seasons“ od Robbieho Williamse. (SONY_)
  • Na scéne sushi baru, keď si Johnny English (Rowan Atkinson) a agentka Lorna Campbellová (Natalie Imbruglia) pripíjajú, Johnny povie v japončine vetu, ktorú do angličtiny a iných jazykov preložili ako: „Nech sa všetky vaše dcéry narodia s tromi zadočkami.“ V japončine v skutočnosti ale povedal: „Kimi no musumesan-tachi ni chiisai chinchin ga tsuitemasu you ni,“ čo doslova znamená: „Nech majú všetky vaše dcéry malé penisy.“ (Arsenal83)
  • Když Lorna Campbell (Natalie Imbruglia) leze po žebříku do hradu, můžeme si na jejích zádech všimnout tetování. Později, když při ceremoniálu bojuje s odstřelovačem, tak na zádech žádné tetování nemá. (SONY_)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama