Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenze (109)

zapalik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku průměrný seriál plný fórků, který se pak ale na konci výborně zvrtne. A první dva díly druhé řady jsou vyloženě famózní. Jsem fakt nadšenej, dlouho mě už nic tak neuchvátilo ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Opravdu pohodová záležitost, kterou si moc rádi pustíte k odpolední kávičce. A přestože první dvě řady značně převyšovaly ty následující dvě co do originality, vtipu a jednání postav, i ta druhá půlka byla moc fajn. Snad to poslední díl nepokope! :-) ()

lepik 

všechny recenze uživatele

Taková lacině vypadající trapárna. Plytké herecké výkony, slabé kulisy, prázdné dialogy atd. Velmi annoying Bell. ()

hamir0 

všechny recenze uživatele

Lehce komediální seroš s docela zajímavým námětem a s místy dost absurdním humorem. Čas od času překvapí fakt povedeným fórem, ale většinou je to jen lehký nadprůměr. Jako kulisa při pravidelném vylepšování osobního dobrostního skóre je to ale fajn. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se ze začátku úplně nebavil, díl od dílu mě to ale začalo bavit strašlivě. Good Place je snad nejkreativnější seriál všech dob. Tady scénáristé mohli dát fantazii obrovský prostor a ukázalo se, že ji mají velice pestrou. Navíc dali dohromady skvělou sestavu postav skvěle zahranými. Jedinečná je především D'Arcy Carden a její Janet v mnoha podobách. Opravdu silně doporučuji. 90% ()

SkupaCorba odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne neznesiteľný stupídny seriál plný debilných postáv! Polemizovanie o morálke a etike bolo trápne ba PC jak sviňa. Po polke prvej sezóny som to vzdal. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sitkom o posmrtným životě od scénáristů Parks and Recreation. Ze začátku se zdálo, že téma vydá maximálně na jednu sezónu, ale tvůrci nakonec vždy přišli s nějakým zvratem, kterej změnil mechaniku další sezóny. Každá další sezóna přišla s něčim trochu novým. (Ikdyž ve třetí sezóně už jsem chvílema měl pocit, že už se trochu vaří z vody. Některý epizody by možná bylo lepší vyhodit a příběh uzavřít už ve třetí sezóně.) Hlavní hereckej ansámbl až na výjimky dobrej. Ted Danson v roli architekta skvělej; možná bych řekl, že je to i jeho nejlepší výkon vůbec. Hlavní dvojka Cristen Bell a William Harper má chemii a obě jejich postavy, Eleanor a Chidi, jsou zajímavý a parádně zahraný. Jameela Jamil v roli Tahani v pohodě. Darcy Carden v roli chodící databáze Janet dostává prostor ukázat svoji hereckou mnohostrannost. Manny Jacinto do role Jasona bohužel obsazenej naprosto špatně. Herecky na to vůbec nemá. Je vidět, že scénáristi ani režie si s nim nevěděli moc rady a postupně z něho udělali infantilního prosťáčka. A zbytek ansámblu s nim interaguje dost nepřirozeně. Zejména romantický vztahy jeho postavy s postavama Janet a Tahani viditělně postrádaj chemii a uvěřitelnost. Postupně naštěstí dostávaj víc prostoru i herci velejších postav. Např. Marc Jackson v roli "šéfa" Shawna je super vtipnej. Bavila mě Tiya Sircar jako ambiciózní a věčně nespokojená Vicky. Maya Rudolph jako vesmírná soudkyně se zálibou v seriálech. Nebo Jason Mantzoukas jako špatně vytvořená umělá bytost Derek, a jeho absurdní humor. Celkově bych ocenil dobrou výpravu, kostýmy, a celkovou vizuální koncepci seriálu, jak v interiérech, tak venku; s povětšinou dobře zakomponovaným CGI. Nejlepší epizody: S02E05, S03E08, S04E13. ()

ONko 

všechny recenze uživatele

“Jeremy Bearimy, baby. We'll get through this and then you and I can chill out in the dot of the 'i' forever.” Velmi originalna pukancova komedia. Z nametu sa poriadne zmyka, tie twisty je velmi tazke niekomu, kto to nevidel vysvetlit. Hlavne postavy su prijemne. Najviac ma bavili veci ktore su povazovane za hriech v Bad Place. ()

VojtaMarek00 

všechny recenze uživatele

Good Place není láska na první pohled. Po pilotu jsem si spíš říkal wtf, než abych hořel nadšením. S přibylvajícími sériemi a stoupající absurditou všech story lines mi dochází, jak moc se zase Netflixu něco povedlo. Jo, jo, jo, tohle prostě jo. Good Place je pecka. ()

Hedy 

všechny recenze uživatele

Jsem zrůda s kamenným srdcem. Z romantických filmů mám žaludeční vředy a z Disney pohádek hemoroidy větší než kokosové ořechy. Vyžívám se v nekorektním humoru jako je South Park nebo It's Always Sunny in Philadelphia. Čím zkaženější, zlejší a nemorálnější charaktery tím lépe. Fandil jsem Walteru Whitovi v zabití malého cigoše a největší radost mi dělají hektolitry krve v Ash vs Evil Dead a úmrtí nevinných lidí v Misfits. Tak co to se mnou kurva je, že jsem při sledování tohoto seriálu seriálu hýkal smíchy jako postřelený osel, křenil se až mě bolely tváře když Janet udělala cokoliv a proč mi začala na konci seroše téct moč z očí a ne penisu. Zkrátka záhady na které nikdy nenajdu odpověď. Seriál je absolutně úžasný a já sál každý díl rychleji a urputněji než lajnu kokainu ze zadku té nejdražší prostitutky. Na rozdíl od ostatních úžasných seriálů které nechávají teplo v mém rozkroku tento zahrál mé srdce a ten scvrklý orgán se trochu zvětšil. Stejně tak jako můj penis když jsem viděl Janet a Eleanor se líbat. Největší seriálové překvapení které jsem kdy zažil. Plný počet. Skvostné dílo. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

The Good Place sice trpí "americkým seriálovým moralizováním" a tam kde by mohl přitlačit na pilu, se stále drží při zdi. Ale čert to vem, je to totiž nápaditá zábava. Hlavní postavy v čele s K. Bell jsou skvěle napsané. Líbí se mi také "barevnost prostředí" á la Pushing Daisies. Přechod z první série do druhé přináší novou zápletku a jsem zvědav, co přinese třetí série. Dávám --- == 79 % == --- . ()

DExUS 

všechny recenze uživatele

Wow, zo zaciatku (cca prve 3 epizody) to znelo ze vsetok vtip minuli tam a ze dalej to uz bude len nudne, ale použité vtipy a stále progresujúci dej mi nedovolil odtrhnúť oči. Výborne som sa zasmial a pobavil. Dúfam že 4tá séria už bude naozaj posledná, pretože síce je možné do tohto scenaru pridavat no mohlo by to len uškodit. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Prvé tri série som zhliadla naraz, na štvrtú som si musela počkať. Seriál ma hneď zaujal, no zo začiatku mi neprišiel ničím výnimočný. Až o málo neskôr som si uvedomila, ako originálna a milo šialená jazda The Good Place je a ako super to majú tvorcovia vymyslené. Pri sledovaní ma často napadal Dirk Gently (moja netflixovská srdcovka). Feeling je tu rovnako pohodový, plus The Good Place podobným štýlom balancuje na hranici šialenosti, rozkošnosti a scenáristickej peckovosti. Postavy sú tu sympaticky karikatúrne, farbičky živé, humor úsmevný a réžia energicky šliape na plyn, nepoznajúc hranice fantázie. Scenár má konštantne čo ponúknuť, či už sú to filozofické rozpravy, morálne ponaučenia, situačný humor, romantické linky, uspokojivé charakterové archy, alebo vypointované zápletky. Nehovoriac o tom, ako záver takmer každej epizódy núti diváka pustiť si ďalšiu a ďalšiu. Plus oceňujem, že tvorcovia sa rozhodli skončiť so cťou už po 4 sezónach. 85 % ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originální koncept, který je využit na 100%. Žádná silná morální ponaučení, chvílemi ba naopak. Sympatické postavy, které jsou dobře zahrány. Super momenty a plno skvělých nápadů, vtipů. Ale bohužel od 3 série to ztrácí lehkost a kouzlo. V celkovém součtu za svoji originální tvář ponechávám velmi slabé 4 hvězdičky. 7/10▐ Více u jednotlivých sériích..▐ ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom je tak trhlej, až je to dobrý. Občas se to může zdát se všemi těmi plot twisty až moc podivný, ale jako celek bych všechny 4 série hodnotil pozitivně. Je to sranda, není to dlouhý a některé myšlenky jsou fakt povedený. Rozhodně bych to jako oddechovku doporučil všem, kdo chtějí nenáročnou zábavu. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobré místo je více než dobrý seriál. I když jsou pozdější série slabší než ta první, pořád jsou nápadité (stát se tady může doslova úplně cokoliv). Největší předností jsou tu totiž sympatické a skvěle zahrané postavy (včetně těch vedlejších), takže i když se seriál začne odvíjet nečekaným směrem, pořád vám na nich záleží a chcete vědět, jak to s nimi bude dál. A přestože je to primárně prča, jsou tady i dojemné chvilky. ()

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama