Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 3
USA, (2022–2024), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (286)

Chen 

všechny recenze uživatele

Pro diváky, kteří neznají komiksovou předlohu to asi bude působit roztříštěně, ale i tak to ve finále dává dostatečný smysl, aby se jednotlivé dílky relativně dobře spojily v jeden funkční celek. Co se týče větší rozmanitosti v případě postav, kdy bylo u některých z nich změněno etnikum nebo pohlaví, na seriálu se podílel autor předlohy Neil Gaiman, který je znám tím, že se nebojí rázně odmítnout to, co se mu nelíbí, tím pádem s tím očividně souhlasil a už trochu otravné fňukání o tom, že se Netflix snaží o větší rozmanitost tak není úplně na místě. Speciálně ne v případě fantasy, ve které postavy pocházejí ze snového světa, reinkarnují se do různých podob. Plus je na místě zmínit, že i předloha má silný LGBTQ+ nádech. Jediné, co mi trochu vadilo byly nedoladěné triky, nicméně velké plus mají tvůrci za obsazení v čele s Tomem Sturridgem. ()

carly 

všechny recenze uživatele

S1: Komiksy som nečítala, nie je to pre mňa vhodné médium. A serial skončil na mojom watchliste kvôli Tomovi Sturridgovi. A on nesklamal. Tá zmes zraniteľnosti a moci a inakosti bola úžasná. Všeobecne sa mi casting veľmi páčil. Ten skok medzi získaním predmetov a ďalším príbehom ma trochu vyviedol z konceptu, lebo to pôsobilo, akoby začali skladať z ničoho nič novú skladačku, ale ukázalo sa, že je to stále ten istý obrázok. Tomu sa hovorí good storytelling. A vizuálne to bola fakt krása. Ja dúfam, že bude aj druhá séria, lebo ten koniec bol intriguing. A s týmito postavami si na čaj rada sadnem hocikedy. ()

Reklama

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Nooo, prvních pár epizod by šlo na rozjezd, jenže pak člověk zjistí, že rozjedem to skončilo a 70 % seriálu o ničem není, nijak se nepojí a třešínkou na dortu je agresivní cpaní gayů a lesbiček do každého vašeho tělního otvoru. NOPE, THANK YOU. Ani to neskutečné množství známých herců to opravdu nezachrání. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Za mě nečekaně blízké originálu, aniž by ho to otrocky kopírovalo. Přenesení do současnosti (a mimo DC univerzum) se povedlo až nečekaně dobře. Většina castingu za mě naprosto top (Sandman, Smrt, Touha, Korinťan, všichni na Cereal convention a v Nonstopu). Atmosféra ve velké většině dílů skvělá, vizuálně velmi fajn. Jestli bych měl hledat nějaké drobnosti, tak mě moc nebavila Lucienne a nezaujalo Peklo, ale to jsou maličkosti - upřímně jsem moc nedoufal, že by se to dalo dobře zfilmovat, ale přišlo mi, že Neil Gaiman v některých případech využil možnost upravit / vylepšit třicet let staré dílo směrem, který mu dnes dává smysl a za mě se mu to povedlo. Chci pokračování! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Problém výpravného seriálu je, že se nikam neposouvá. Vždy je to jen: mám úkol – vyřeším ho – jdu dál. Postava Sandmana je často upozaděná na úkor epizodních postav, moc jsem se s ním proto nesžila. Čemuž nepomohl ani jeho make-up, se kterým vypadal jak vyhozený člen kapely Cure. Otravné také bylo nové a nové přidávání postav a složitého zásvětí, což se neobešlo bez neustálého vysvětlování – a stejně jsem z toho měla zmatek. Ten se pro mě vystupňoval v dílech s Luciferem(ou), která mi vzhledem neskutečně připomínala Gabrielu Osvaldovou, když hrála archanděla Gabriela v Andělu Páně. SHRNUTÍ: Je to opravdu tak trochu pohádka na usnutí. 1. řada ()

Galerie (234)

Zajímavosti (9)

  • Každá epizoda má název podle dílu komiksové předlohy, s jedinou vyjímkou, a to této epizody, která měla původně název „24 hodin“. (spacemaster)
  • Sandman v pekle má oblek z podzimní kolekce roku 2011, který vytvořil britský návrhář Gareth Pugh. Jeho práce je popisovaná jako performativní umění a kostýmy z jeho dílny využila např. Lady Gaga, Kylie Minogue či Beyoncé. (TroiMae)
  • Přestože se v seriálu nevyskytují a není o nich zmínka, příběh se odehrává v komiksovém vesmíru DC, tedy ve stejném světě, kde existují postavy jako Superman a Batman. (spacemaster)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama