Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 1
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 1

Recenze (115)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepamatuji si, kdy bych epizody jedné sezóny ohodnotil od pěti hvězdiček až k odpadu. Šestá série American Horror Story byla v tomto ohledu unikátem. První díl mě potěšil a navnadil, následovalo lehké zklamání a od šestého dílu se vše totálně zhroutilo. Tvůrci se ve druhé polovině sezóny pokusili nahradit absenci atmosféry a napětí stále častějšími krvavými scénami, jenže těm chyběla jakákoli nápaditost, takže celek na mě působil jako vaření páně Babicovo: "Když nemáme atmosféru přidáme dva kbelíky krve, jeden kbelík vnitřností a divákovi se to jistě zalíbí." Sledovat tohle zoufalé snažení, byl opravdový horor a faktem zůstává, že šestá řada měla o pět dílů navíc, než aby se mi mohla líbit. Milosrdné 2*. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zřejmě nejinvenčnější dosavadní sezóna antologie, která zejména v první půli nepřestane udivovat objevnou hrou s televizním formátem (hraná rekonstrukce událostí vs. dokument), a v druhé překlene do podivné non-fikce, v níž se střetává například reality show, found footage nebo zpravodajství. Zajímavý, nicméně roztříštěný celek. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mi hodně připomínala Murder House, ale určitě nejsem sama až na to, že tohle bylo daleko více děsivější, což není zrovna nic pro mě, ale překonala jsem se. Vzhledem k tomu, že je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, tak jsem si řekla, že si nebudu zakrývat oči, jak je u mě při dívání se na horory zvykem. Sice jsem párkrát málem dostala infarkt a vážně jsem se bála, ale stálo to za to. Bylo to zajímavě udělané, co mi tam vážně hodně chybělo byla tradiční znělka AHS. Teď už jen zase čekat do další série. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejrozpačitější série AHS. Jak už jsem napsal ve svém delším komentáři, kde jsem rozebral postupně všechny série od 1. až po 5. Tak u 1.,2. a 5. jsem byl spokojený až nadšený, na rozdíl od 3. a 4., které mě vyloženě nudily a štvaly. Tady není můj názor tak ucelený jako u předešlých, tady je naprosto rozpolcený a o to víc mě celé Roanoke naštvalo. Může si za to vlastně Ryan Murphy sám, protože rozdělit sérii na 2 části bylo tady tak zbytečné až mi zůstává rozum stát. První ucelená linka od prvního do pátého dílů nám představila to, co jsme na prvních dvou řadách měli tak rádi. Bylo tu napětí, hororové brutální někdy až gore scény. Postavy byly zajímavé a dokumentaristické pojetí tomu dodalo patřičnou dávku originality a invence. Tudíž kdyby celá tato sezóna měla jen 5 dílů, tak budu naprosto spokojený a bude to pro mě jedna z nejlepších sérií vůbec. Jenže jsme dostali druhou navazující část taktéž po pěti dílech, které byly buď jen průměrné a nebo klesaly až k sebeparodii toho, na čem vlastně celé American Horror Story stojí. Postavy se najednou chovají jako totální idioti, moment překvapení je ten tam, hororové scény nefungují a celé režijní a scénáristické pojetí je tak mdlé a průměrné až se vám nechce věřit, že první půlka Roanoku se vám tak moc líbila. Nemám zdání, co si tvůrci mysleli nebo proč se nerozhodli pro ucelenou linku jako v předešlých sériích. Pořád je to však lehce nadprůměrně zpracovaná série a to po stránce výborného castingu, stylistického pojetí, výpravy a drsných hororových scén. Chabý scénář tomu však ubírá ten punc výjimečnosti a na poli televizních obrazovek výjimečného hororového seriálu. První půle 8/10, druhá 4/10 = celkově 6/10. ()

Knowho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke, která v době kdy jsem AHS začal sledovat, byla hodnocena jako nejhorší série patří mezi  moje hodně oblíbený. První půlka mě hodně bavila, protože je dělaná jako TV převyprávění opravdového příběhu a v druhé půlce se spolu s opravdovými postavami z TV seriálu a jejich herci vracíme na ono místo starého domu v Karolíně. Musím říct, že mě asi druhá půlka bavila mírně víc, ačkoliv měla mnohem slabší zakončení než ta první a hrozně se mi líbil styl ,,foud footage" podobně jako třeba v Blair Witch. Celkově je tohle asi nejvíc podhodnocená série, která si zaslouží mnohem víc. Nu což. 9,5/10 Mimochodem, Lana Banana potěšila. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)

Reklama

Reklama