Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že AHS je jak na horské dráze. Jedna série je skvělá, ta další zase nic moc, tahle série je něco mezi tím. Ze začátku jsem byla nadšená, líbil se mi kult ve formě klaunů, přišlo mi to aktuální a děsivé zároveň. Je fakt, že Sarah Paulson byla dost otravná s tím, jak neustále brečela a křičela, ale velmi se mi líbil růst její postavy, když se na konci stala tím bossem ona, kdo to měl všechno v hrsti. V polovině seriálu jsem začala být malinko zklamaná, protože se to začalo točit kolem chlapů a ženský z toho úplně vynechali. Ale konec se mi zase líbil, nicméně nepatří to mezi mé oblíbené série. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politicky angažovaná sedmá sezóna, která je v některých momentech trefným komentářem k současné Americe, jindy zase pojednává o tom, že každý „patříme“ do nějakého kultu. Murphyho tradičně žánrově nevyrovnané a přepálené dílo ale zejména v druhé půli táhne neskutečný herecký koncert psychopata Evana Peterse. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akože čo má toto s hororom? Hnusná lezbická LGBT propaganda, že aj ženy môžu vychovávať dieťa. A samozrejme protiTrampovská politika a všetci čo s Trumpom súhlasia sú fašisti, rasisti a antisemiti. Nechápem, načo bola dobrá táto séria. Keby to bolo kdekoľvek inde tak prosím, ale ako to pasuje do seriálu o horore a strachu? V prvých epizódach sme sa sem tam zľakli klaunov, ale to je tak všetko. Po 5.epizóde sa strach vytratil a bola to čisto politika. Nebudem sa diviť ak túto sériu mnoho ľudí ani nedopozeralo, pretože sa tešili na hororovú sériu a dostali prachsprostú politiku. Treba však poznamenať, že herci sú skutočne ako v každej sérií skvelí a aj túto sériu pozdvihli. Ide však o to, že sa to sem nehodí a po skvelej desivej 6.sérií prišli s týmto. Postava Evana Petersa mi bude chýbať, ale inak sklamanie. Hádam to všetko napraví nasledujúca séria. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sledovat Cult mimo USA musí být úplně jiný zážitek. Nenesu sice příliš dobře zpolitizování seriálu, ale chápu nutnost toto téma zpracovat. A díky možnostem AHS je ten souboj Hillary vs Trump mnohem vyrovnanější, pocity lidí za tou volbou mnohem skutečnější. Obecně téma matriarchát vs patriarchát AHS sedne, jen konkrétní nápady jsou poněkud vysilující. Opravdu muselo dojít na Warhola i Mansona? Na rozpad nejen tradiční rodiny, ale i té lesbické? A co Twisty? Byl jeho návrat užitečný? Velmi nesvá jsem z herectví Chaze Bono, který je s námi už od Roanoke. Fandím tedy zotavení USA po Trumpovi, ale v další sérii ocením návrat ke strašidelné fikci. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod několik přívlastků: jako první sezóna překvapivě úplně bez nadpřirozena (je to tedy stále horror?), takřka civilní (ve smyslu: mohlo by se stát i ve vašem městě), sevřené ("Kai-centrické" = tak jako život v sektě nedává příliš mnoho manévrovacího prostoru: v podstatě může řádový člen toliko a) následovat vůdce, tj. plně se poddat jeho vůli, nechat po sobě dupat, být bezejmenným článkem, b) pakliže je chytřejší, může se po jeho hřbetě vyvézt nahoru, o něčem rozhodovat, týt z výhod tohoto života, c) případně, a to je rozhodně ta nejlepší volba, se snažit vymanit z jeho zhoubného vlivu, jednoduše se vzepřít, tak i postavy této sezóny odvozují svůj charakter, své určení výhradně z toho, kterak se staví ke Kaiovi, titulárnímu mozku kultu), společensky relevantní, fakticky politické (napájející se z ovzduší soudobé Ameriky, snící její stinné stránky). ___ První půlka (resp. 3/4) lepší druhé (s vrcholem v epizodě sedm, revidující případ Zodiac), nevzpomínám si na lepší ilustraci machiavellismu (nebo trumpismu?): zkrátka vyděs, uklidni, rozděl a panuj! Závěr mě pak trošičku zklamal, přeci jen, je rozdíl mezi politickým a náboženským hnutím (hmm, to bych vzhledem k tématu mé bakalářské práce neměl říkat, ale co už), a mezi ďábelskosti a šílenstvím. ___ A teprve s touto řadou jsem si uvědomil další důvod, proč mám AHS tak moc rád: je to díky perfektnímu castingu. Nové angažmá, nová hvězda. Ať už je to Kathy Bates, Angela Basset, Emma Roberts nebo třeba i ta Lady Gaga, posily si mnohdy kradou celou sérii pro sebe. Co se týče Cultu, nemůžu nezmínit fantastický výkon Billie Lourd, další herečka, která se pro učinkování v AHS snad narodila. 80 % ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • Americký zločinec a vodca kultu Charles Manson, ktorému sa značná časť tejto série venuje, zomrel päť dní po premiére záverečnej epizódy. (Marceloo)
  • V čase 37:35, kdy se Kay (Evan Peters) chystá k holení, si natře vousy i s celou pusou. Avšak ihned na to následuje záběr z boku v čase 37:38, kde pusu ještě natřenou nemá a natírá si ji znovu. (Agressor69)

Reklama

Reklama