Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 657)

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Každy díl trilogie Pána prstenů je jedním z nejmistrovštějších filmových děl, co jsem kdy spatřil a ke kterému mám pouze jednu výtku. Ta zní: PROČ GANDALF TÉMĚŘ VŮBEC NEKOUZLÍ? V návratu krále se ohání holí a mečem a nedává to smysl - působí to nesmyslně! Kdyť je to nejmocnější lidský čaroděj středozemě.. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Ze všech tří dílů tento považuji za nejslabší, to ovšem neznamená, že by byl špatný. Vzhledem k tomu, že šlo o zakončení celé série, tak jsem čekala že bude více akčnější a dramatičtější. Spousta scén mi přišla zbytečná a hrozně natahovaná.....Pokud zhodnotit celou sérii, tak Peter Jackson stvořil nadčasové a božské dílo, které bude navždy patřit ke klenotům mojí filmotéky. A jestli nebudu vědět, jak prožít nádherných, já nevím skoro 9 hodin? , tak sáhnu po Pánovi prstenů - po jedné z nejkrásnějších filmových sérií. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Velké ukončení. Souboji, výpravou a digitálními efekty se zde nešetří. Ale, že by zrovna tenhle díl měl sbírat Oskary. Asi proto, že na předchozí se předtím nedostalo. No nevadí. Všechno, až na ubulenej konec je perfektní. Jenom jsem se za celou trilogii něják moc nedozvěděl nic o Sauronovi, ale hvězdičky za to ubírat by byla hloupost. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Na Návrat krále se slyší jako na snímek jenž získal 11 Oscarů a zaslouženě? Podle mě určitě v oblasti nejlepšího filmu, režie, vizuálu a scénáře. Peter Jackson je otec filmové Pána prstenů a jde vidět že do trilogie vložil vše. Známé postavy mě stále bavily i Frodo zesvětli a Elijah mi přestal vadit. Brilantní završení s Glumem a Frodem. Pán prstenů: Návrat krále je jeden z nejlepších filmů ve svém žánru všech dob. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Celkově celá trilogie Pána prstenů je jedna z nejpovedenějších, ale pro mě nejlépe zpracovaný je právě tento film. Báječné obsazení, napínavý děj, psychologické propracování postav, efekty - všechno na jedničku. K tomu všemu ještě hudba Howarda Shora naprosto skvěle doplňuje atmosféru filmu a mohla bych ji poslouchat pořád dokola. Jediné, co mi trochu vadilo byl kontrast mezi poněkud nudnější cestou Froda, Sama a Gluma a mnohem záživnějším životem ostatních členů společenstva. Každopádně patří mezi filmy, které nikdy nezklamou, ať už jsem ho viděla jednou nebo dvacetkrát, stále je to dobrá volba. ()

Faramir 

všechny recenze uživatele

Navážu na svůj komentář k Forrestovi Gumpovi ohledně nejdojemnější scény - a co tahle? "Když nemohu nést prsten pane Frodo, mohu nést Vás!!!" ()

Blacks 

všechny recenze uživatele

Společenstvo asi vždycky bude z mého pohledu nejlepší díl celé triologie (a mohl bych říct i hexalogie, neb nepředpokládám, že by ho poslední díl hobita předčil), ale Návrat krále mu bude určitě šlapat na paty. Dojemné okamžiky, které moc nemusím, nejsou moc rozvláčné (jako ve dvojce), atmosféra super, hudba super, Nazghulové super, Minas morgul i Minas tirith super a bitva o Minas Tirith, (do příjezdu Aragorna) asi nejlepší filmová bitva, co jsem kdy viděl! Příjezd army nemrtvých, která vypadá, jakoby sama mohla zlikvidovat Saurona s celou svojí armádou mi trochu kazí dojem. No a ani ten konec neni úplně k zahození ....jen jsem si vždy řikal - nedali by se orlové bývali přemluvit, aby Froda donesli až k Orodruině? :-) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Finále této skvělé fantasy série, jak má být. Temné a světlé, leč bitvami opředené pasáže, se střídaly a utvořily tak ideální zakončení, které si říkalo o všemožné varianty vyvrbení, pokud by tedy člověk již předem nevěděl, jak vše dopadne. Nemám co dodat, film jsem si užil podobně, jako předešlé díly. Celé to v mém osobním hodnocení nasadilo vysokou laťku jiným fantasy pokusům, které, mohu s jistotou říct, jen těžko dosáhnou podobné kvality. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování knihy, úžasný film. Nejlepší z filmů pána prstenů. Jedná se prostě o geniálně natočené zakončení této geniálně natočené trilogie. Reálně tohle je už teďkom tak moc legendární, zajímá mě jak tohle dílo budou lidé brát třeba za 100 let. Na konci vždy brečím, nevím jestli to je tím že se postavy loučí, a nebo protože je to tak dobrý film, až mne mrzí, že už to končí, ale řekl bych, že oboje dohromady :) ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

Asi to všichni ví, ale já to tak miluju! Jedno úchvatné a epické zakončení jedné velké fantasy ságy, která se tu za ty 3,5 nebo 4,5 hodiny vyvrcholí zaobalí a uzavře! Přes bitvu o mír ve středozemi. Zkáze zla a postavy co si šťastně až do smrti žít zasloužili. Pan Jackson a Tolkien jsou neskuteční frajéři, že to všechno dokázali a tohle je jejich životní dílo nebo diplomová práce filmařiny a literatury. Herci tu ze sebe předvádí nemožné kousky.. Kdo nikdy neměl rád Froda Pytlíka nepochopil Pána Prstenů. Kdo neměl nikdy rád Pána Prstenů povinně by se na to měl podívat ve všech verzí důkladně a znovu pomalu a napsat si o tom esej. A já? Já odjíždím poslední lodí ze Středozemě do zemi neumírajících. Nejlepší film může být jen jeden. A já si volím tenhle! 10/10! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Scéna, kdy Gandalf vjíždí do Minas Tirith, za skvělé (hodně slabé slovo) hudby Howarda Shoreho je jen jednou z mnoha nádherných scenérií celého filmu. Oproti knize je zde kladen větší důraz právě na obranu Minas Tirith, než na vlastní putování Froda a Sama (možná to extended verze DVD) doplní, ale každopádně to se dalo čekat. Je zde pár míst, která nejsou úplně perfektní, ale opět doufám, že dvd doplní (Faramir + Eowyn, stezky mrtvých, putování Froda + Sama Mordorem, Saruman...). Po vizuální stránce nemám filmu absolutně co vytknout, ale hudba ... hudba Howarda Shoreho je tak božská, že nevím zda se mi ještě někdy bude něco jiného líbit. Pokud nedostane Oscara Peter Jackson, tak to bude hloupé, ale pokud ho nedostane Howard, tak pak byli akademici asi na jiném filmu. Teď už jen čekat, zda se pustí stejná (podobná) grupa do Hobita... ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Ach ano, pamatuji si, jak jsem byl po Společenstvu naštvaný, že film přeskočil asi čtvrtku knihy (Frodova cesta do Roklinky tvoří polovinu knihy - Tom Bombadil a tak...) a z Arwen udělal kouzelnici, která dostala tolik prostoru na úkor svého otce a tak dále... Všechno jsem zapomněl do týdne a z Pána Prstenů se stal (pro mne) nejlepší film (vlastně tři), ale opravdu nejlepší film(y) co jsem kdy viděl... Nejradši bych si celou trilogii po každém shlédnutí vymazal z paměti a díval se na ni pořád dokola... Žádný jiný film (či více filmů) se mnou nedokázal udělat co Pán prstenů... Když se slzou v oku sleduji závěrečné titulky Společenstva (v prodloužené verzi i se seznamem díků členům Lord of the Rings fanklubu, který je opravdu, ale opravdu dlouhý) už popáté, napadne mě, že možná něco není v pořádku - buď se mnou nebo s tím filmem (trilogií)... ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Nejlepší bitva stříbrného plátna? To si pište, ta válečná vřava vás omráčí. A tady v téhle trilogii pokračování skutečně neztrácí na kvalitě, naopak, zrají. Je to delší, napínavější, srdceryvnější, přiběhovější, zkrátka nádherný konec nádherného epického veledíla. ()

BS 

všechny recenze uživatele

100. komentář :). Úžasné zakončení celé trilogie. Nemůžu hodnotit jinak než za 5. Celá část s Frodem a Samem je velmi silná, co se týče boje o Minas Tirith to je bez komentáře... ()

xerno 

všechny recenze uživatele

Doufám, že jste četli mé komentáře k předchozím dílům této trilogie, já totiž navazuji: http://www.csfd.cz/film/4711-pan-prstenu-spolecenstvo-prstenu-lord-of-the-rings-the-fellowship-of-the-ring-the/ a http://www.csfd.cz/film/4713-pan-prstenu-dve-veze-lord-of-the-rings-the-two-towers-the/ . K tomuhle dílu jsem měl jisté váhrady, nemám nic proti šťastným koncům, ale tohle ne. Na mě je to příliš dlouhé, a Hollywoodsky napínavé - zbytečně moc. To je hlavní důvod, proč dávám jen 4*. Já vím, a vy určitě taky, že opět vlastním jisté DVD9, a proto musím dát pochvalu hlavně dokumentům, ty se mi líbily u tohoto dílu nejvíc, avšak film ztrácí, ono je to vlastně celé takové zdlouhavé. Na příběhu se mi líbil Faramir, který si dobil svou pravdu, opravdu dobré. Jinak celkový dojem z trilogie je užasný, teda až na ten konec, Společenstvo prstenu a Dvě věže, to byly dokonalé příběhy, tady se taky příběh vyvíjel, ale příliš pomalu, mě to připadlo, že se to opakuje, prostě takový divný, no. Anglická mytologie, to je nádhera, akorát by to chtělo ještě trochu dotáhnout. Taky jsem zaslechl, že parodie k tomuto dílu vůbec nebyla natočena, ona to není škoda, ale bejt to na mě, snad bych něco splodil... ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Film, kvůli kterému musely vzniknout dva další :)... Jedná se ale o ucelený příběh a bez třetího dílu nelze celou trilogii hodnotit. Ocenil bych hlavně konec a finální snažení Frodovo u Hory Osudu... Bitva u Minas Tirith už sice není tak monstózní jako byla ve Dvou věžích u Helmova Žlebu, ale zase je tady spousta scén, které si zaslouží pozornost. Výjezd Gandalfa do plání je perfektní, akorát mi tam vadí Pipin, kterej je tam jen proto, aby se po příjezdu do města měl Faramir na co zeptat, no nevadí. Jinak rozšířená verze je samozřejmě vynikající a nabízí další pohled do lotr trilogie. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Vrchol ságy a vrchol filmařiny vůbec!!!Jako celek působi naprosto a neuveřitelně!!!Hluboká úcta všem,kdo tohle stvořili a nejvetší Jacksonovi,kterému se podařilo přesvědčit ty správné lidi,že by tohle bylo fakt dobrý biják!!!!No a on je to jeden z nejlepších filmů všech dob!!!!Jestli si myslíte,že nevydržíte sedět v kine 3 a půl hodiny,jděte na tenhle film a přesvědčte se o opaku.Jackson má velké Tolkienovské srdce(opakuji to znova) a převedl knihu na plátno tak,jak jsem si ani v nejlepších snech nedovedl představit.Ano,ve filmu toho dost chybí,ale to u přepisu takového díla ani jinak nejde,ale Jackson z knihy vytáhl Tolkiena se vší parádou a invencí sobě vlastní.A opravdu mistrovsky!Vše doplňuje geniální hudba Howarda Shorea a všichni opět hrají jak o život a tady vyzdvihuji zejména Elijaha Wooda,Seana Astina,Billyho Boyda,Iana McKellena a Andyho Serkise.A kdo tvrdí,že poslední film nepřináší nic nového,tak je opravdu mírně,ale opravdu mírně(vlastně spíš teda více) mimo.Každý díl trilogie je jiný a přináší něco nového a jiného.Tenhle film přinesl kromě 11 Oscarů nového hodně,jak v příběhu samotném,tak v chápání některých postav.To je jasný fakt.Takže královských 100% nejen pro"Návrat krále",ale i pro celou ságu.P.S.Doporučuji shlédnout rozšířené verze všech tří filmů-je to opravdu skvělý a nový zážitek a u"Návratu krále",kde je navíc 52 minut je to vlastně nutnost,protože je tam toho hodně,ale opravdu hodně navíc.Potom už se k původním kinoverzím nikdy nebudete chtít vracet..Takže pane Tolkiene,děkujeme.Bez Vás by tenhle geniální film nemohl vzniknout.Je to bezesporu jeden z nejkrásnějších fantasy filmů,(beru to totiž jako celek)který kdy spatřil filmové plátno.A který díl mám nejradši?Inu upřímně všechny tři(ovšem v TOPce bylo místo jen pro jednoho)!A doufám,že se mi někdy přestane zdát o ohnivém oku. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

To opravdu nikomu nepřijde divné, že Theoden má po celou dobu tohoto nechutně dlouhého eposu jeden a tentýž výraz - "Vidím lva"? Nudná a přeplácaná adaptace vynikající knihy. ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama