Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začíná to vypadat, že kempování v Austrálii je stejně nebezpečné, jako chytání bronzu na střeše velitelského centra IS v Rakká.. Dvě nelineární dějové osy (jakkoliv odhadnutelné) přidávají na napětí, oběti i kriminální živly jsou už od začátku exponovány tak, že není místo pro lhostejnost ani odpuštění, vyvrcholení si originálně pohrává s lidskou slabostí a goreprostý Damien Power jako bonus naservíruje několik opravdu drsných momentů (batole za zády Samanthy, celá scéna se střílením plechovek). Nevím, čím to je (snad odkaz trestanecké kolonie), ale Australané umějí natočit thrillery/horory prosté nadpřirozených prvků a přitom plné hmatatelného a velmi intenzivního zla.. P.S.: Nezmar Ollie byl snad vytvořen Skynetem. Chce se mi věřit, že to zvládl.. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Náročný hororový divák, kterému povrchní australské survivaly z dílny Grega McLeana nemají co nabídnout, může konečně zbystřit, jelikož Killing Ground zcela odmítá převládající subžánrové postupy. Nelineární narace se dvěmi časovými rovinami a jejich pozvolným prostorovým překrýváním výrazně napomohla rozvinout přítomné napětí. Režisér Damien Power se však prezentoval i jako znamenitý scénárista a obohacuje příběh o nevídanou míru psychologického realismu, kdy se zaměřuje na vnitřní pochody postav, jejich morálku či výčitky svědomí. Úvod naštěstí není uspěchán, takže se o postavách dozvíme dostatek informací na to, abychom si je oblíbili a záleželo nám na jejich osudu. Ze snímku vyzařuje opravdovost, divák je konfrontován s autentickou skutečností, což zásadně umocní jeho výsledný prožitek. Přítomné násilí překvapí svou syrovostí a sugestivností některých scén, jako například u implikovaného znásilnění. Během projekce hororu Killing Ground jsem pociťoval hluboké znepokojení, které si místy prorazilo cestu až do mých kostí. Jakožto zdejší hororový expert takovému intenzivnímu prožívání čelím opravdu málokdy, a proto snímku zcela po zásluze uděluji slabších pět hvězd a autoritativně ho označuji za jeden z nejlepších hororů roku 2016. ()

Reklama

Martin741

všechny recenze uživatele

Nazhaveny na australske horory som od roku 2005 - vtedy vysiel Wolf Creek od Grega McLeana. Fajny horor, tuto uz nie je ako reziser Greg McLean, ale akysi Damien Sila. Na Exploitation sceny som zvyknuty uz od Wrong Turn -ov, a ak zvitazi dobro nad zlom tak exploitation sceny vo filme vyzadujem. Tu nic take nie je, skor atmosfera sa bududje len pomaly, stiesnenych  a  drsnych scen je hodne. Ked uz stret turistov s degesmi, tak vrele odporucam Deliverance 1972 s Burtom Reynoldsom  : 51 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepříjemné, a to i přes to, že Killing Ground k násilí přistupuje doslova post coitum a úchylové se nedočkají žádných výhřezů. Gore festival by ale možná paradoxně Killing Ground spíš ublížil, takhle ta výpověď o lidské zvrácenosti možná vyznívá silněji než pokus o herecké ztvárnění "vzrušujícího" znásilnění de facto malé holky, která se ze strachu počůrá.. Ku škodě tohohle "decentního hnusu" se dá přičíst jen scenáristova bezradnost jak zápletku natáhnout na potřebnou stopáž, díky čemuž hlavní aktéři postupem času ztratili veškerou uvěřitelnost. A klišé se skrytou sílou slabšího pohlaví? Proč? Slušně odporná čtyřka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak sem už dokázal vyčíst z komentů,tak další z řady samolibejch rádoby hororovejch expertů Psychor,funguje jako rosnička,nebo jako Spáčilka.Hodně hvězd,nudnejch film,málo hvězd,a já se bavim.U tohodle lesního survivalu jsem měl pocit,že někdo chce rádoby smíchat několik různejch věcí dohromady.Trochu přeházet děj,trochu víc pátrat v povahách postav,pak trochu přitvrdit,ale nakonec to neni nic,co by stálo za víc času,než ty dva ,tři řádky komentáře.Vzpoměl sem si na jeden severskejch lesní horor,kde taky běhali po lese dementi a vybíjeli zbytek komparsu.Taky blbost,snad ještě větší.40%. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama