Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (85)

666teen 

všechny recenze uživatele

V lese nedaleko německého Buchenwaldelína se ztrácejí děti. Policie tápe a ráno opravdu dojde k vraždě. Policista Ulrich, svůj vlastní strýc, zoufale pátrá po svém synovi, který je ve skutečnosti nejspíš jeho otec. A na elektrickou sesli ve sklepě se vesele práší. Další děj věru vyprávět nedovedu. Autor vrací jej hned do minulosti, jiné minulosti a hned zase zpátky, takže jsem brzy nevěděl kde jsem. Ve zbývajících obrazech je jaderný odpad již utajen, uskladněn a kovář Jirsa umírá. Šílenství divákovo je tak jediným tragickým tónem v celém tak rozmarném příběhu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyvážená podívaná, které je třeba dát šanci na začátku (než se rozjede) a být hodně shovívavý když skončí (závěr spíš zklame)... celkem zásadní je také mít mapu (tedy pokud nemáte skvělou paměť na jména), která nevykecá klíčové momenty a zároveň pomáhá se orientovat v tom, na koho (a kdy) se zrovna díváme. Ten hektar postav v několika časových liniích dá celkem zabrat (i když snaha autorů situaci ulehčit i těm méně všímavým tady je... bradavice.... flek na hlavě... jizvy na tváři...). I když děj není čistě odhadnutelný, některé zápletky se dají odhadnout celkem dobře (př. kdo je "tajemný cizinec" nebo identita první mrtvolky, i když seriál s tím dělá drama na několik epizod). Jinak srovnání se Stranger Things bych zase tak úplně neviděl... takže žádnou paniku ;). ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spadla mi brada. Tahle pecka že je německej seroš? A jak je možný, že jsem o ní doteď nic neslyšel..? Já, milovník časových smyček jsem o této geniální věci neměl ani páru. Mám k ní po deseti hodinách snad jedinou výhradu: proč má junge Jonas světlý oči a middle age Jonas tmavý? U jiných postav si pohlídali i podobné detaily a u hlavního hrdiny jim to uteče. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre všetkých, ktorí dopozerali druhú sériu "Stranger Things" ostanú podľa mňa nadšení aj z nemeckého projektu "Dark". Je super, že Netflix otvára možnosti aj pre iné krajiny, než len USA a dostávame nečakaný seriál, ktorému prajem veľmi úspešnú budúcnosť. Nemyslím si, že to osloví každého a dokonca si myslím, že niektoré veci sú trošku komplikované pre bežného diváka, no rozhodne to nerobí z tohto seriálu fail. Myslím si, že naopak to ponúka veľmi zaujímavé možnosti, otvára na konci priestor na pokračovanie, ktoré určite chcem, aby bolo a najmä mám pocit, že tu máme veľmi dobré postavy, ktoré chcem sledovať od prvej časti až po poslednú. "Dark" som zhltol všetkých 10 dielov za 2 dni a môžem osobne povedať, že som nadšený. Človek sa v tom možno občas stráca a treba dávať veľký pozor na to, čo sa vlastne deje, kto je kto a podobne, ale keď si človek trošku zvykne, že tu nebudeme tráviť čas iba v roku 2019, myslím si, že sa postupne dopracujeme k tým skvelým momentom, ktoré chceme vidieť. Ako napríklad práca s kamerou. Vynikajúca, Hudba je na tom rovnako. Skvelá atmosféra. Možno trailer trošku zavádzal k niečomu viac hororovému, kým mám pocit, že je to viac zamaskovaná dráma, no je to rozhodne vynikajúca dráma, ktorú môžem len doporučiť. Skúste si to pozrieť, myslím si, že je tu dosť vecí, ktoré by vás mohli nadchnúť a ja sa teším na druhú sériu. A dúfam, že to ostane rovnako silné ako to bolo počas prvej. Ukončiť to teraz by bola podľa mňa chyba. Ale bohužiaľ my nemôžeme vedieť, aká bude budúcnosť. A nepocestujeme do roku 2050 na to, aby sme zistili, či sa podarilo mať "Dark" pokračovania a aké boli. Jediné čo nám ostáva je byť trpezliví a uvidíme čo sa udeje. Hodnotenie: A- ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemný jak hrad v Karpatech, cestování časem, všichni náladu na sebezabití, na druhou stranu sem tam dost zmatený příběh a spousta postav, jejichž jména si u všech doteď nepamatuji. Ale dlouho už jsem neviděl takhle atmosférickej seroš, kterej by mě uhranul, přestože do půlky série naprosto tápu, co a proč se děje. Aby toho nebylo málo, k druhý časový lince se přidá třetí, a to není vše. Poslední 3 díly většinu věcí osvětlí, takže se není čeho bát. Nesmím zapomenout na uhrančivou úvodní znělku a celkově super hudbu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama