Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (87)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný mystery sci-fi seriál dostál skutočne svojho názvu a pripravil vážne depresívnu záležitosť. Pripravil nám síce otrepanú hru s cestovaním v čase, časovými paradoxmi a kriminálnou zápletkou a vychádza z viacerých predobrazov, ale jeho mytológia je celkom slušne vymyslená a prepracovaná, či to ale skutočne tak je, sa asi dozvieme až v nasledujúcich sériách. Tvorcovia miestami ešte tápu, občas zbytočne dej naťahujú, asi by postačilo osem epizód. Všetkých odpovedí sme sa ešte nedočkali, osudy postáv sú "husto" otvorené, o čo ale v podstate ide, je jasné už od prvých epizód a s dávkovaním informácií sa pracuje našťastie s citom. Asi by to chcelo ešte zlepšiť v dialógoch, občas mi k vizuálu nesadla hudba, miestami sa tlačí na pílu, ale v celku som veľmi slušne s výsledkom spokojný a určite sa pustím do ďalších sérií. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Německá odpověď na Stranger Things? Tohle tvrzení slýchám pořád, ale nemůže to být vzdálenější od pravdy. Oba seriály mají společné snad jen to, že jsou mysteriózní a zaplatil je Netflix. A že je to mysteriózní tedy fest. Osobně z výsledku nejsem bezpodmínečně nadšený, hlavně kvůli několika dílům ze začátku, které si nedržely tak dobré tempo, dělal jsem dobrovolně velké pauzy a ačkoliv jsou všechny záhady zaštítěny líbivou atmosférickou hudbou a co se týče audiovizuálu, je se pořád na co koukat. Ovšem celá první série pro mě nadále zůstane malinko překombinovaná, hlavně tedy kvůli nabalování dalších a dalších záhad v posledních čtyřech dílech, kdy už jsem se poměrně ztrácel v komplexnosti dějových linií, které nejspíš velmi záměrně zůstaly nedořešeny. Nashle u druhé série, snad bude stát více na vlastních nohou. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhľadom k tomu, že seriál Dark bol vyrobený pre nemecký Netflix tak ma úroveň seriálu veľmi príjemne prekvapila. Prepojenie troch dimenzií troch rôznych rokov v 33 ročných odstupoch bolo rovnako dobre zamotané ako vzťahy medzi postavami. Najväčším plusom však bolo zobrazenie prostredia daných rokov a nakoľko nezaostali ani herci treba povedať, že Dark patrí do zoznamu lepších seriálov a prekonal aj Castle Rock. Po viacerých recenziach k seriálu si rozhodne pozriem aj Stranger things, nakoľko odporúčanie od filmového znalca som na daný seriál už dostal a samotný Dark zvýšil môj záujem, pretože ponúkol niečo nové. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem si neskutečně užila. O to víc jsem ráda, že jsem si seriál nechala v podstatě vnutit :D a nakonec jsem mu dala přednost před rozečtenou knihou. Protože tohle je pecka! **** Není to It ani Stranger Things, to by si měl uvědomit každý. A je to hlavně německá produkce. Takže je to úplně jiný. Nebudu lhát, první tři čtyři díly mi ty postavy byly ukradený. Nejde o to, že byly chladný a s věčně tajemným/naštvaným výrazem, ať se jednalo o jakoukoliv situaci, a já nevěděla, co si o nich myslet. Právě tenhle moment je pro mě totiž rozhodující. Zda mi budou ukradený až do konce nebo to byl tvůrčí záměr. Protože tam se dost charakterů během série razantně otočilo a ne během jednoho dílu (zdravím milovníky milovníky YA literatury!), takže jsem jim to uvěřila. Skvělé! :) ***** Možná jsem byla skeptická, že je toho na začátku moc. Možná jsem byla naštvaná, že za jednu zodpovězenou otázku jsou nahozené další tři. Ale konec to vynahradil. A já si celou první sérii užila. A vlastně i přes ty otázky každý jednotlivý díl. *****Teď trochu SPOILER. Nějak jsem nepochopila, proč nemělo žádný následek, že si současné já povídalo s budoucím já. Myslela jsem, že by to mělo být následky ve vesmíru. Ale nic, tady asi jedou podle jiných pravidel. ***** Takže chvíli pauza a potom druhá série. Mňam! :) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím naprosto boží. Chytlo mě to hned od začátku. Je pravda, že to můře být trochu zmatečné kvůli vysokému počtu postav (i teď ve druhé sérii se trochu ztrácíme), ale jinak super námět, který je skvěle zpracovaný. Miluju seriály, které v divákovi nutí vymýšlet si různé teorie a nakonec je to úplně jinak. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě můžeme slyšet skladbu „Keep the Streets Empty For Me“ od švédské písničkářky Fever Ray. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)

Reklama

Reklama