Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (86)

666teen 

všechny recenze uživatele

V lese nedaleko německého Buchenwaldelína se ztrácejí děti. Policie tápe a ráno opravdu dojde k vraždě. Policista Ulrich, svůj vlastní strýc, zoufale pátrá po svém synovi, který je ve skutečnosti nejspíš jeho otec. A na elektrickou sesli ve sklepě se vesele práší. Další děj věru vyprávět nedovedu. Autor vrací jej hned do minulosti, jiné minulosti a hned zase zpátky, takže jsem brzy nevěděl kde jsem. Ve zbývajících obrazech je jaderný odpad již utajen, uskladněn a kovář Jirsa umírá. Šílenství divákovo je tak jediným tragickým tónem v celém tak rozmarném příběhu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina první sezóny seriálu „Dark“ je pro mě jednoznačně zajímavou ukázkou toho, jak natočit seriál se skvělou atmosférou, při níž vás bude mrazit, druhá polovina je pak pro mě vydání se takovým směrem, který mně osobně tolik nesedí a asi bych byl raději, aby to celé bylo trošku jinak. Ale nedá se svítit, tvůrci si holt zvolili tuhle specifickou cestu, která bude sedět jiným. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnějšková podobnost se Stranger Things (odkazy na 80.leta, děti v ohrožení, elektrárna) německému Netflixu pomáhá ve vzbuzení zájmu. Ale zatímco Stranger Things jsem, hlavně kvůli hysterické Wynoně Ryder během první serie vzdal, Dark mě zaujal - funguje a směřuje totiž jinak a jinam. Mysteriozní atmosféra, působivá hudba (až na ty smyčce:)), vcelku zajímavé postavy a děj, který umožnuje ohýbat serii do různých směrů (bude z toho něco na způsob Kinga? bude z toho Twin Peaks? - no, to zas ne:)) jsou schopny připravit odpočinkový zážitek v sympaticky velké míře. První serie se navíc neustále zlepšuje a u osmého, devátého dílu graduje. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dark je brán jako německé Stranger Things. Jakoby ano, je zde spousta podobností, ale rozdílností natolik převažuje, že se to nedá nijak srovnávat. Už jenom tím, že Dark je v tomto ohledu mnohem sofistikovanější a zároveň to pro mě kvůli tomu činí problém. Neříkám, že nezvládám těžší příběhy, ale pokud se máte orientovat v několika časových liniích v jedné časové linii a poté tam přibudou další dvě a vlastně ke konci i čtvrtá, tak je toho docela dost. Možná i proto jsem se do seriálu nedokázal nijak ponořit více, už jenom protože jsem si na postavy nestačil nijak zvyknout, orientovat se plně v tom kdo je kdo a co víc seriál jsem vlastně nijak extra nepochopil. Ovšem, nejsem tak blbý, abych nechápal o co přibližně šlo, ale bylo toho na mě tolik, že se plně ztrácím a dělá mi to problém v tom hodnotit to, jestli se mi seriál nějak líbil nebo ne. Určitě se ze zvědavosti podívám na další sérii, protože podle mě je toho spousta, co dodělávat a dojíždět, ale jinak moc nevím. Hlavně tím, že toto dílo je i německé nastavuje to laťku někam jinam a má to kvůli tomu i jinou atmosféru. U Stranger Things šlo primárně o to, že děj byste pochopili aniž byste nechtěli, protože byl jednoduchý a zároveň poutavý. Dark byste mohli nepochopit, i kdyby jste se úmorně snažili, dělá ho to tím zajímavější a propracovanější, ale tím si nezíská každého. A to je asi největší škoda. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První série toho Německého seriálu, je téměř bez chyb, má ponurou a naprosto fantastickou atmosféru. Skvělou hudbu, která nemá obdoby. Výborný nápady, které jsou v cestování časem důležité. I přes spoustu kladů mám pocit chaosu, který mi v některých částech do sebe úplně nezapadá. Na druhou stranu není konec a teprve další série můžou vše vysvětlit. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)

Reklama

Reklama