Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (5)

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

TV film o macaté učitelce, který svůj malý komplex, který ji dává sežrat komplet okolí , začne řešit tím, že se přihlásí na kurz burlesky ... námět je teda hodně originální, nejvíce hvězd dám za odvahu hlavní představitelce Evě Hacurové, která šla skůží na trh doslova. Mírně erotické, lehce úsměvné, ale překvapivě víc psychologické a vážné dotýkajících se témat jako jinakost, sebevědomí a zakomplexovanost . Odvyprávěné poutavě a hrozně mne pobavilo účinkování Show Jana Krause. ()

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

Jedna noc, kdy se potká mladá holka, která právě odkopla kluka , a chlapík z lahůdek, kterému nasazuje parohy manželka. Zajímavá komorní záležitost, kde se mi ohromně vryla pod kůži atmosféra noční Prahy i s těmi osmdesátkovými popovými "nářezy". ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Tereza Brodská jako workoholička, která jede ve zběsilém tempu i doma až po jedné oslavě se jí objeví nechutné červené kruhy pod očima, s kterými tam běhá hodinu až jsem se zamyslel, zda autorky nemohly vymyslet něco méně odpuzujícího, protože se na to nedalo koukat. V polovině jsem pochopil zhruba směr a cíl - napravení hlavní hrdinky, záchrana rodiny, ale už to nějak nezachránilo určitou odpudivost. Dvě hvězdy za jinak perfektní herecký výkon Brodské a bavil mne i její manžel v podání Vasila Fridricha. ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Ondra Vetchý jako samotářský tulák, který přežívá v chatách tak nenápadně, aby to majitelé nepoznali. Přidá se k němu lupič z banky na útěku a týraná manželka, která s dítětem utíká před manželem. Za mne asi nejlepší díl z cyklu Jak si nepodělat , kterému vyšší hodnocení zabránil konec. Skvělá pohlcující ponurá, napínavá ( pár momentů skoro až hororových ) atmosféra vyprávěná poutavě ... ale jak říkám, posledních deset minut zazdilo většinu dobrého. ()

Reklama

Reklama