Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PoprockCZ k tomuto seriálu (4)

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

Tenhle díl byl slabší. Až moc strojené, plné klišé. Cením téma, ale tohle zpracování je moc na sílu. ()

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

To je tak blbý, až je to dobrý. Absurdní scénář, povídka o 8 postavách, které se neustále střetávají během jedné noci. Dialogy se povedly, dobré hlášky a perfektní výkony herců. Celé je to vlastně takové karikaturistické, zkratkovité, ale je to založeno na povídce, takže to splňuje účel. Škoda jen volného konce. *Poznámka: Líbilo se mi, jak hlavní hrdinka vše řešila jídlem. To je myslím dost časté a vystihující. :D ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Sice to je jen televizní film, ale scénář je napsán bravurně. Naprosto pravdivé, vystihuje to mnoho věcí v našem běžném českém životě. Povedené! *Poznámka: Možná může příběh někomu zdát přitažený, ale drsné je právě to, že ono to tak fakt v životě funguje. Stačí mít odvahu a činit, ne se jako hlavní hrdinka všeho bát a pokládat to za nereálné. Bylo by skvělé, kdyby ten film nejen vidělo, ale hlavně se z něj ponaučilo mnoho lidí v našem okolí - včetně nás samých. Asi nejdůležitější poselství toho celého je: "Povídejme si s lidmi na rovinu, vyjádřeme naše emoce, nehrajme si na spokojený život, když není... Hlavně se s lidmi bavme." ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Nic moc, přeskakováno. Dle mého soudu se to svou vážností a odtažitostí do série vlastně ani nehodí. Je to úpně jiný styl. Spojují to možná maximálně nepravděpodobně náhodná setkávání postav. ()

Reklama

Reklama