Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele tba4u k tomuto seriálu (2)

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

Tereza Kopáčková patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co dokáže ČT nabídnout. Je dobře, že dostala prostor k této minisérii. Výborný scénář, celkově řemeslně skvěle odvedený film, citlivá režie. Jestli v něčem Terezu Kopáčovou opravdu obdivuju, tak je to její až neskutečný cit pro estetiiku, kdy i erotická scéna ženy s velkou nadváhou nepůsobí odpudivě, a celkově i když XXXL hrdinku doslova svléká donaha, není to nikterak urážlivé či ponižující. A výkon Evy Hacurové...zrodila se hvězda. ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Série Jak si nepodělat život je za mě mimořádná. Česká televize to s vlastní tvorbou moc nepřehání, což je škoda, a vzhledem k jejímu rozpočtu trochu skandál, ale to je jiný příběh. Na druhé straně je skvělé, že dává vzniknout dílkům, jako je tahle minisérie. Tereza Kopáčová dokáže přimět hezkou ženskou, aby nabrala váhu a nechala si udělat kolem očí cirkus, a ještě hrála ženu, která si opanuje okolí, protože má pocit, že bez ní se Země zastaví...a přesto s touhle hrdinkou příběh prožíváte, fandíte jí...protože je to skvěle napsaný, protože skvělá Tereza Brodská...a protože je to celý díky tomu hodně uvěřitelný a uchopitelný. Filmové profese vás od příběhu neruší, protože jsou všechny skvěle odvedený. Obě dívky v rolích dcer jsou fantastický. Pro mě trochu slabší Vasil Fridrich, a trochu těžkopádné scény s psychoterapeutkou (Jitka Schneiderová), ale celkově film, který jsem slupnul jak malinu, a jsem rád, že vzniknul. ()

Reklama

Reklama