Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (3)

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

Náhoda spojení po stav je tedy trochu umělá, ale výborně se pak daří galerii soukromých úletů ve stylu Knoflíkářů nebo Samotářů. Včetně „sexy mumlání“, které skvostná Hana Seidlová coby barmanka ocení na Krobotově parohatém mimoňovi, ale hlavně díky dialogům s vyváženým dávkováním humoru a soucitu. Mladičká provokatérka s bathohem hledající pevný bod v životě je tedy v mnoha filmech. ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Pro Terezu Brodskou je to velmi vydařený návrat. Problém z psychosomatickou vyrážkou se stane impulsem pro výbuchy paniky, sebelitování, hysterických výbuchů. Brodská se záměrně stává odpudivou. K tomu dusná atmosféra ze strachu ze stárnutí. Je to tedy velmi ženské téma, ale mě se to líbilo. Závěrečné moudro, že peníze nejsou všechno mě trochu zklamalo. ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Stylizace je taková baladická. Nálada Londonovská. Filmová řemesla jako v celé serii vynikajicí. Mlčenlivý samotář Vetchého má svůj nezvyklý životní styl. Toulá se po lesích, přespává tajně v cizích chatách, kde uzme nejvýše pár sušenek či sáček rýže a vždy po sobě vše uklidí. Náhod jak se postavy setkaly je nějak moc. Navíc všichni jsou ztracenci. Je tu také problematický morální motiv o co je vlastně Vetchého postava „hodnější“ než ostatní když překračuje platný zákon. Vetchého postava si drží od všech citový odstup a chudáka mile bere za srdce když jeho svěřenci porušují jeho zákony. Finále je westernově laděné. Vidíme, že takovýto typ si nemá pouštět k tělu jiná, zranitelná stvoření, která rozleptají jeho ulitu. ()

Reklama

Reklama