Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele slunicko2 k tomuto seriálu (5)

Jak si nepodělat život (2019) 

Pěkné dramaturgicky dobře uchopené příběhy nabízejí příjemný divácký zážitek. Podrobnější komentář uvádím u jednotlivých částí. ()

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

Na komplexu méněcennosti je nejhorší, že jím netrpí ti, kdož by měli. 1) 25leté Evě Hacurové (učitelka - burleska) do optimální váhy chybí, řekl bych, podstatně víc, než zhubnout jen dvacet kilo, ale v dané souvislosti to nevadí. Ostatně herečka už před filmováním ve své snaze zhubnout shodila 9 kg. Tato navzdory své váze půvabná herečka "krev a mlíko" je jasnou ilustrací duchaplného citátu francouzského spisovatele Jeana Dutourda: Na komplexu méněcennosti je nejhorší, že jím netrpí ti, kdož by měli._____ Ovšem, musím připomenout, že si učitelku v roli burlesky opravdu představit neumím._____ 2) Ve filmu nechybí pěkní kluci: 39letý přitažlivý gay Daniel Bambas (trenér hurlesek), 30letý Jacob Erftemeijer (tělocvikář) i Filip Král (zakomplexovaný žák Štěpán Svoboda)._____ 3) Výstižný koment, který pěkně shrnuje i mé výhrady k dílu: Mallinali**. ()

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

Hořkosladké vyprávění Hřebejk umí... 1) Typově perfektně zvolení herci v čele s 68letým Miroslavem Krobotem._____ 2) Hezký vtipný scénář nadějného 31letého Tomáše Pavlíčka._____ 3) Skvělá atmosféra nočních Nuslí (pražská čtvrť)._____ 4) A z těch, kteří nechápou (honajz*, honajz2* a další), že v magické noční Praze (tedy jen Nuslích, ale i tak) se saláty neváží ani neplatí, revizoři se vyskytují na každém kilometru, rozmístění objektů se neváže na skutečnost, ale mění se podle potřeby tvůrců a o postavách nevíme (a nemusíme vědět) vůbec nic, z těch si nic nedělejte a vychutnejte si milý příběh, který, pravda, nepatří k highlightům doby, ale hezkých maličko přepálených 79 minut u něho strávíte. ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Pěkné. Dobře napsané i zahrané. Publiku poplatný konec mě moc neuspokojil, ale pěkně zaklenul celý příběh. ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Trochu těžkopádný, ale zajímavý žánrový mix s neurčitě prokleslenými postavami a nejasným mravním poselstvím. Ale hezky se na to kouká - na herectví 57letého Ondřeje Vetchého a na mládí 26letého Václava Švarce (Patrik). ()

Reklama

Reklama