Reklama

Reklama

Psychiatr - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2018, 7 h 47 min (Minutáž: 42–54 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Luke Evans, Dakota Fanning, Daniel Brühl, Ted Levine, Q'orianka Kilcher, Douglas Smith, Brian Geraghty, Robert Wisdom, Falk Hentschel, David Wilmot (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborne napísaná, zrežírovaná a obsadená detektívna historka z konca 19. storočia. Dôležitá je ako atmosféra, tak myšlienkový obsah a interakcia medzi postavami. Po konci desiatich epizód je nad čím premýšľať. Motivácie vraha, traumy z minulosti vo všeobecnosti a z detstva zvlášť, kde hrá vždy najväčšiu úlohu váš vzťah s rodičmi. A ako toto obdobie vplýva na váš ďalší vývoj. Plus ukážka kombinácie prácnej policajnej vyšetrovacej práce a využitia nového hráča na ihrisku, psychiatrie, pri profilovaní vraha. Bruhl, Evans a Fanning boli výborným kastingovým ťahom, i keď to tak na prvý pohľad nemuselo pôsobiť. Od maximálneho hodnotenia nechýbalo veľa. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat spoiler.____ Tak jsem to konečně dokoukala! Trvalo mi to nějaký ten měsíc, jenže když mi zabili Marry, kterou jsem si neskutečně oblíbila a fandila ji, ať už konečně zbalí doktora, tak jsem ztratila do seriálu veškerou chuŤ a to i přes to, že mi do konce zbývali jen dva díly! Jenže oni mi ji prostě zabili! Hajzli! Nakonec jsem ovšem sebrala zbytek chutě do dokoukání (a nebudu říkat, že za to nemůže Luke) a zjistila kdo je vrah. Což pro mě nebylo nějak velké Wow... Navíc mě celkem zklamal konec toho zrzavýho policajta (nevím jak se jmenuje)+ jsem u několika vedlejších postav vůbec nechápala proč dělají to co tam dělají, nebo proč tam vůbec jsou. Naštěstí mi už nezabili žádnou oblíbenou postavu. (PS myslíte, že ten kluk šel zase šlapat nebo se jej John ujal?) ()

Reklama

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľká seriálová chuťovka, ktorá divákovi dáva presne to, čo mu sľubuje - temný príbeh, komplikované postavy, vydarený feeling miesta a doby a kvalitný divácky zážitok. Precízna remeselná stránka v kombinácii so šikovným obsadením dokážu balancovať rozťahaný dej bez akýchkoľvek problémov a ja som každú epizódu hltala, zamrazená pod paplónom. Odporúčam, Alienista je vo svojej prvej štaci uspokojivá psychologická dobovka. Správne temná, surová a chladná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A KAŽDÉ ROZHODNUTÍ, KTERÉ UDĚLÁ, ODHALÍ PRAVÝ ASPEKT JEHO MYSLI…“   Takový „Dobrodružství kriminalistiky“. Pátrání po vrahovi chlapeckejch prostitutů je na jednu stranu zajímavý (super New York konce 19 století, děsivej zločinec, zkorumpovanost policie, postava J.P.Morgana…) a na druhou stranu tomu něco chybí. Postavy se v jednu chvíli přestanou někam posouvat – připadaj mi, že nemaj vyšetřování co nabídnout (což vydrží  asi až do konce) a že jde spíš jen o vztahy mezi nima a pomocí nich ukázat atmosféru tý doby. Ale vynahrazuje to ten zločinec… V posledních dílech to naštěstí chytne trochu grády, ale finále…. prostě odpovídá tomu, co jsem napsal. Dám 4*, ovšem další série už beze mě!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1994 napsal Caleb Carr, neznám. 2.) Věřím v „nagi“.   ///  Thx za titule „Umpalumpa3, gongis a KevSpa“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Plechy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší překvapení roku 2018. The Alienist vás na první pohled ohromí zasazením. Konec 19. století je zde zobrazen bravurně a vy si budete užívat každý záběr. Daniel Brühl je dalším tahounem tohoto seriál a troufnu si říct, že bez něj by byl seriál o polovinu méně zajímavý. Někomu může přijít tempo seriálu pomalé, ale podle mě to této sérii vůbec nevadí. Atmosféra na vás pomalu dolehne a na konci série se o postavy budete skutečně bát. ()

Galerie (332)

Reklama

Reklama