Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

winstonik 

všechny recenze uživatele

Tarantino vie, že jeho fanúšikovia už dávno zhltli pojem poctivá filmárčina aj s navijákom, takže k filmu nepotrebujú žiadnu myšlienku a nálepka poctivá filmárčina im stačí k tomu, aby sa o filme vedeli fundovane zhovárať v salónoch a mať pri tom pravdu. A tak je to aj s jeho najnovším kúskom. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Poezie na filmovém plátně. Kdo si chce užít krásné, láskyplné filmařské porno, musí toto vidět. Koncertní duo, dobové pecky a historia a la Quentin. Co více si přát. ()

šakal007 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v Hollywoodu je složitý film. Tarantino je ikona. Místy mi to přišlo nepřehledný, ale finále je skvělý. A celkově prostě zážitek. Díky, dávám 80 % ()

sahi 

všechny recenze uživatele

Nejsem filmový odborník, takže neocením to co tady ostatní vyzdvihují. Dvě hodiny jsem se vyloženě nudil, jediné scénky, které za to stály, byla farma a samozřejmě závěrečné finále. Uzilz jsem si všechny předchozí Quentinovy filmy, ale jenom kvůli tomu mu zde vzdávat hold nebudu. Protože dle mého názoru, se tento film nepovedl. Ale to je jen a pouze názor obyčejného diváka 🤷 ()

Comida 

všechny recenze uživatele

20. 8. 2019 Kino Soběslav: Asi můj nejočekávanější film roku. Díky recenzím jsem se připravil že příběh je tu trochu vedlejší věcí, poněvadž Once Upon a Time in Hollywood je spíše jedna velká zábavná exkurze do šedesátkového Hollywoodu, u které jsem se královsky bavil. Nádherná atmosféra, fungující humor, skvělé sympatické duo DiCaprio a Pitt připomínající dvojici Newman a Redford, úžasná hudba (holt to byly časy kdy snad nevznikali žádné braky) a plno výborných scén - začátek s pěkným hudebním podkladem, souboj s Brucem, Spahnův ranč (poprvé scéna působila krapet nudně), ukázky z fiktivních filmů či zábavné finále. Nebyla by to správná Tarantinovka kdyby tu nebyly propracované dialogy a kdyby se fanoušci Tarantinova krvavého řádění nedočkali. Jediným malým problémem této výborné filmařiny je délka snímku (v pár částech krapet utahanější). Ale i tak bych rád Tenkrát v Hollywoodu zařadil mezi jeden z nejlepších bijáků roku.Třeba druhá projekce bude lepší. Druhá projekce: 28. 8. 2019 Premiere Cinemas Teplice. Lepší a zábavnější, protože jsem věděl přesně co čekat a tak jsem si tuto pestrobarevnou retro jízdu více užil a ze čtyř musím změnit na pět. Na udělení Oscara za nejlepší film asi Akademie ani nepomyslí, ale aspoň tomu Leovy či Bradovy by tu nominaci za herecký výkon mohli udělit (hlavně Leo tu pěkně řádí). Třetí projekce: 15.9. 2019 CineStar Praha - Anděl. Tak do třetice všeho dobrého. Musím říct že čím víckrát ten film vidím, tím víc jej miluji, i přes prvotní pocit že se nejedná o nejdokonalejší a nejlepší Tarantinův snímek, ale prostě jako celek ho mám rád a pokaždé jsem si jej užil. Pro milovníky šedesátkové americké kultury jako dělané. 10/10. ()

Equilita 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa na tento dlho očakávaný skvost dostala do kina a ešte teraz, na druhý deň večer som z toho zvláštnym spôsobom stále trochu mimo a snažim sa nájsť tie správne slová. Pri ostatných Tarantinových filmoch som si zvykla na úplne epicky vyrozprávané a zahrané príbehy, ktoré mali aj hlavu, aj pätu a pôsobili komplexne. Tu som mala 2 hodiny trochu zmiešané pocity. Nie, že by sa mi to nepáčilo, alebo ma to nudilo, no bolo to trochu iné. Dejové línie Cliffa a Ricka, Sharon Tate a šialených hippisákov boli akoby odtrhnuté od seba a nedávalo mi to dokopy nejaký väčší zmysel. Stále som čakala, ako sa tieto línie prepoja. A Quentin zase nesklamal. Záverečná scéna bola úplne nečakaná šialenosť a myslím, že práve toto je najlepšia scéna, ktorú Tarantino vo svojej kariére natočil. Už sa teším, kedy budem mať možnosť pozrieť si to znova. Pripomenulo mi to film Od súmraku do úsvitu, keď si Salma Hayek v bare odtancovala svoje a potom sa to všetko zvrhlo. Čiže dojmy po filme boli skvelé, ale doplatila som na to, že som nemala naštudované niektoré fakty. Vtedy v Hollywoode je skutočná oslava 60. rokov a je to naozaj dokonalé a skvelo vystihnuté. Po zistení faktov a súvislostí mi to už všetko do seba krásne zapadlo a dalo zmysel. Leonardo a Brad pohromade v jednom filme je splnený sen a aj keď som si myslela, že primárnu úlohu bude mať Leo, Bradova postava Cliffa to celé ťahala. Nemôžem inak, ako 5* ()

will.i.am 

všechny recenze uživatele

Vsade same chvalne komentate a vysoke hodnotenia. Koniec koncov momentalnych 83% je dost vysoke cislo. Zasluzi si to tento film? Ja osobne som bol sklamany. Po poslednych vyslovene skvelych filmoch, s pribehom rozvyjajucimi sa postavami, zapletkou a zvratmi. Toto nemalo nic z toho. Proste sa to len vlieklo, tahalo. A po 3 hodinach pride finale ktore kazdy cakal ale asi si predstsvoval nieco ine. A zrazu dovi titulky. Nebyt skvelych hereckych vykonov bol by to odpad. Skoda Quentin, sklamal si ma. A mrzi ma, ze toto je posledny film... ()

IEO10 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Tarantino od Pulp Fiction. Člověk má po filmu chuť prožít 70. léta v Hollywoodu, dát si s Rickem Daltonem margaritu v županu a přitom kouřít Red Apple cigarety. 10/10 ()

Blutarg 

všechny recenze uživatele

150 minut čekání na poslední desetiminutovku.... Jedna hvězda za závěrečnou scénu, jinak to bylo docela vo houně ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

Cítím se tak trošku jako zrezlá konzerva psího žrádla, jíž právě prokousala díru do těla hodně nechutná krysa. Za zcela běžných okolností bychom tuhle plechovku otevřeli a vylili do misky našemu hladovému bojovému dobrmanovi,jak máme ve zvyku ne? Pro ten účel jsme si ji taky koupili v sámošce u místního mexikána ve slevě, a ne proto abychom ji dali (zcela logicky v zápalu duchovní evoluce) na zahradu jako ozdobu místo porcelánového trpaslíka dokud nezrezne a dobra psí ňamka se v ní zkazí. Lístek jsem si tedy za milión pesos koupil do místního kinoplácku na další Tarantinův film proto, abych si užil jeho vize na velkém plátně. Ne abych chodil po špičkách okolo velkých témat améru 60. Let , ale abych viděl velmi zblízka v HiRes na zkrvavené srdce všech filmových aktérů vystavené pěkně na podnose. Ok, ale beru ….je to podle všeho kvalitní hold starým dobám a starým filmovým hrdinům, jež si za pár desítek let nebude nikdo pamatovat. Scény s Mansonovic sebrankou a twist na konci má abych tak řekl tarantinovský nádech…. Doufám, že další filmek bude tímto prodchnut úplně celý, jak to máme my fanoušci drtivé většiny jeho filmů rádi. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se do kin vrátil Tarantino a přišel s peckou, která se alespoň z mého pohledu řadí mezi jeho nejlepší filmy. Quentin zde opět předvádí skvělou filmařinu, spolu s kterou perfektně vzdává hold zlaté éře Hollywoodu, jejíhož nezapomenutelného ducha přenesl na plátno pomocí fantastického vyobrazení tehdejší doby. Opravdu můžu říct, že ať už díky naprosto boží hudbě, kostýmům nebo skvělému vystavení dobových kulis jsem se na ty téměř tři hodiny naplno ocitl v šedesátých letech a plně jsem si to užíval. Ono obecně jde o snímek, který vás dokáže už během prvních minut naplno vtáhnout do děje a nepustí vás až do závěrečných titulků, díky čemuž jsem nestačil ani mrknout a tři hodiny byly kvapem pryč. Dokonce mi to uteklo i přes to, že z příběhového hlediska se toho vlastně až tak moc nestalo a nebýt jednoho delšího časového skoku, tak by se vše stačilo udát během pár dní. Dále chci velmi pochválit Quentina za to, jak si dokázal pohrávat s napětím a jak ho skvěle pomaličku budoval, protože díky tomu výborně zafungovalo finále, jenž bylo dost překvapivé a i když si Tarantino neodpustil svůj šílený a brutální styl akce (neříkám, že mi to vadilo), který trošičku rozbil vážnost a důležitost dané situace, tak mě dokázal tak strhnout, že ještě během titulků jsem byl dočista ohromen. Ještě na závěr v rychlosti chci ještě pochválit všechny herce. Všichni předváděli minimálně obstojné výkony a skvěle tím dotvářeli tu jedinečnou atmosféru. Navíc konkrétně dvojice DiCaprio Pitt hráli tak přesvědčivě a uvěřitelně, že se nebojím jejich výkony označit za jedny z nejlepších v jejich kariérách. Na mé straně je tedy u této tarantinovky ohromná spokojenost a určitě bude hlavním kandidátem na titul nejlepšího filmu roku 2019. 90% ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Finále neospravedlňuje totální nudu po zbytek filmu. A i to finále je jakože o ničem. Tohle už QT nemůže snad projít. I když, jak tak koukám na hodnocení... ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Hollywood. Má zmysel sa hnevať nad zámerom tvorby alebo presnej šablóny filmov mainstreamovej produkcie? Nie. A prečo? Hollywood zostane Hollywoodom, a s tým nič nespravíte. Ak nechcete znášať tie určené formuly a postupy, tak ich nepozerajte. Quentin vdýchol nový život Hollywoodu, tým, že aj natiahol svoju ruku do minulosti, a nakrúca filmy podobným štýlom, ako to robili tie najväčšie esá Hollywoodu. Prvým úspechom je herecké obsadenie, nepíšem, žeby pravý filmový fanúšik šiel do kolien z Brada Pitta (v každom filme čo hrá je monotónny a striedmy), práve tými kladmi sú Al Pacino, Dakota Fanning a Margot Robbie. Ďalším úspechom filmu je dostatočný priestor postáv v príbehu. Hneď od začiatku dostanete presný pocit toho, kto bude vo filme hádzať tie najlepšie kostky. Pri tomto filme Vás prevedie do starých čias, kedy sa dalo do určitej miery veriť produktom masovej kultúry (pre upresnenie masovej zábavy). Niekedy mávam pocit, že prečo sa Quentin nenarodil o 20- 30 rokov skoršie, aby mohol tvoriť naozaj v tej poslednej slávnej ére Hollywoodu. Margot Robbie sa týmto filmom párve stala nesmrteľnou. S týmito frázami a nálepkovaním treba zaobchádzať naozaj opatrne, no pri Margot Robbie si to nemôžem odpustiť. Pri nej je potrebné NAOZAJ spraviť výnimku. Ako mali hviezdne úlohy Audrey Herpburn (Raňajky u Tiffanyho), Kim Novak (Vertigo), Florence Pugh (Slnovrat) alebo Elizabeth Taylor (Cleopatra), tak Margot sa zapísala aj hraním Sharon Tate (dopočul som sa, že Sharon mala pôvodne hrať Jennifer Connely, to by bola poriadna strela do prázdna, neviem či by Quentin nedostal porážku kvôli hereckému výkonu Jennifer). Rád by som si vypočul reakciu Romana Polanského na tento film (úzko spojovaná osobnosť s týmto obdobím, túto hrá len druhé husle). Aj po tomto filme mám pocit, že Historky z podsvetia zostane tým najlepším filmom Quentina Tarantita, aj keď musíte sami uznať, že od 1994 ubehol Quentin poriadnu diaľku, jednak ako režisér a dramaturg. Po tomto filme sa nedivím Quentinovi prečo chce skončiť s kariérou, neviem si predstaviť s čím novým by prišiel na ďalšom filme. Problémom samotného filmu je jeho dramaturgická nesúrodosť, jednotlivé príbehy sú skvelé, bohužiaľ ako celok nepôsobí celistvo. Scény s Bradom Pittom vás pobavia, s Margot Robbie potešia, s Leonardom sklamú a unudia. Subjektívnym hodnotením: mierne sklamanie, napriek vynikajúcemu scenáru sa prevedenie filmu nepodarilo tak dobre, ako by ste čakali u Tarantina. /60%/ Tak či onak, o tomto filme sa bude ešte hovoriť to si buďte istí. Objektívne si zaslúži Tarantino 1+ navyše za obrovskú profesionalitu, kreativitu a návrat k starým dobrým koreňom filmárčiny. Ak toto je posledným filmom tohto pána, je to slušná rozlúčka, film bohužiaľ príde o velikána. Prajem krásny filmový zážitok. Videné v kine + na internete 3x. /85%/ ()

brabbik 

všechny recenze uživatele

Poctivý zásah do šedesátek s dávkou jiného pohledu na dobu hippies, kde jdou lidi se svou svobodou za hranici svobody druhého. Ruku v ruce si to šlape kritický náhled na vrchol herectví s úžasnou atmosférou bydlení a práce v Hollywoodu. Slušná dávka táhlosti s přepadovými šoky a precizností záběrů je dokonalá. Způsob ''vytočení infolinky'' v závěru filmu a jeho okolnosti byly opět úžasnou finální atmosférou, kde se člověk přesvědčil, kam tento film úrovní patří. Jen si říkám, zda nemá Quentin nějaký komplex na pánský rozkrok. Brad Pitt odehrál jednu ze svých vrcholných rolí a Leonardo rozhodně drží svůj standard bravurního herce. 90 % ()

qbic 

všechny recenze uživatele

Jako pilot seriálu luxusní, jako biják skvělý, jen už dva dny marně pátrám, co byl ten příběh. No prostě tam nebyl. Možná může pomoci si přečíst něco o vraždách v domě Polanski, to Vám přidá trochu napětí a vazeb navíc. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama