Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipné, zvláště tam, kde se to snaží o nějaké ty humory. Základní premisa pekla závislého na jednom opraváři a jednom brku poněkud pitomoučká. Zamilovanost holky z hospody do jelimana, co se chová jak dement, je uvěřitelná jako že se Zlatovláska zamiluje do zlého krále. Chlap pod pantoflem. A potom všechny ty zbytečné politické konotace - k čemu to je v pohádce? Je snad určena jen pro pražské intelektuální publikum, které tyhle miliony chvilek ocení? Jinak samé nelogičnosti - proč čert Bartoloměj nehledá toho, kdo ho okradl? Proč rychtář hned souhlasí s naprostými nesmysly, když na něj krejčík nic nemá? (Kromě nějakého cáru papíru bez důkazů.) Odkud čerti furt berou v hospodě pivo, kdo jim je tam vozí, když cesta je zavřená? Jednání postav tady prostě nedává smysl, mantinely jsou tady divně nastavené a peklo je tu za dementní organizaci typu jakéhokoliv státního úřadu. Jo, a ty písničky, to taky bylo peklo. A vůbec, chci čerty, co jsou zlí, jako v S čerty nejsou žerty, a ne že se budou chovat jako poblblí metrosexuálové. --- EDIT: Fakt v pohádce pro děti může říct čert slovo "bordel"? Hele, že to celé byla parodie na pohádky? --- EDIT 2: Btw, jak tu všichni vychvalují politické narážky. Za pět let tahle pohádka bude zcela nepochopitelná. Možná dřív. A co zbude? Filmařsky nijak povedené dílko. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Čertí Brko" je pre mňa v rámci našej Českej a Slovenskej produkcie medzi rozprávkami asi jedným z tých lepších filmov. Má dobrý nápad, má to podľa mňa dobré obsadenie. Ondřej Vetchý je pre mňa asi najlepší Lucifer, ktorého som kedy videl. Je to posledná herecká rola Mariána Geišberga a naša hlavná dvojka v podaní Jana Cinu a Judit Bárdos funguje podľa mňa dobre. Hudobné časti tam podľa mňa vôbec byť nemuseli a pôsobia viac nasilu a zbytočne. Budař ako zloduch filmu je podľa mňa tiež celkom okey a film v rámci možností vyzerá dosť dobre. Možno by to nemuselo miestami pôsobiť ako rozprávka, ktorá má vštiepiť niekomu aj politické názory, ale myslím si, že v dnešnej dobe sú to dobré názory, ktoré asi aj treba celkom vidieť a poznať. No rozhodne sú lepšie filmy, ktoré to dokážu povedať a nejdú na to touto cestou. Ale je pravda, že nemali by sme si nechať vziať naše dobro klamármi, ktorí nám sľubujú raj na zemi. Lebo koniec koncov, sami si ich volíme a sami im veríme. Som rád, že som rozprávku videl, na Vianoce si to nemám problém pozrieť znovu, no rozhodne môžem povedať, že už sme tu mali aj lepšie rozprávky. Hodnotenie: B ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne a ne. Čerti jsou tady utrápení šmudlové bez energie, Lucifer starostlivý tatík Moula. Kouzla a čáry zastupují různá udělátka, takže čerti padnou do průhledné pasti a nedokážou se z ní sami dostat. Milenecká dvojice je průměrná. Sem tam vtip to nezachrání, protože většina scén vyšumí bez pointy. Do pekel pohádku potápí ještě nezdolný český mor pěvecký - fakt příšerné songy. SHRNUTÍ: Když se z čerta stane byrokrat, neděsí ani nebaví, jen nudí. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Během vánoc, když dávali nové pohádky, se mi vždy povedlo odvést Alíkovu pozornost někam do prdele, třeba sem se svlíkla a začala běhat po bytě nebo vyhodila pojistky a lamentovala, že vypadnul proud, či sem mu prostě do protein šejku nastrouhala trochu rohypnolu a přidala výtažek z konopí. Ano je to tak, nesnáším nové české pohádky, jelikož až na pár výjimek to jsou strašlivý píčoviny a radši bych koukala po 28té v řadě na Tři oříšky pro Popelku než ty nový patvary. Jenže Alík se mnou ukázkově vymrdal (a to jinak než bych uvítala) a pohádky prachsprostě sosnul z netu. Takže když sem se večer přitulila na gauči a zeptala se na co se mrkneme, s úsměvem zmáčkl tlačítko play a naše chytrá TV na mě vyblafla Čertí brko. Vetchej Ondřej a Honza Čína, kterýho mám ráda asi jako lepru, no vomrdala bych se z toho. Bylo ale pozdě, vězela sem pevně v Alíkově náručí, takže svlíkat sem se nemohla a další možnosti už vůbec ne. Takže sem byla nucena sledovat jak Čína bude cumlat čertí brko. To se naštěstí nestalo a dokud nezačal zpívat, tak sem to i celkem dávala, pak mi začaly trnout zuby a měla sem chuť se brutálně zkouřit. Čína naštěstí přestal zpívat celkem rychle a tak sem byla schopná koukat dál a díky Judit Bárdos sem alespoň mohla myslet na prasárny. Každopádně po zhlédnutí pohádky až do konce musím uznat, že to nebyl tak strašlivej průser jako většina novodobých pohádek, ale na prdel sem si z toho rozhodně nesedla, stihla sem se u toho nudit a záporáci mě srali tím jak byli debilní. To, že Lucifer půjde za kokota a nechá se uvěznit s celou četou čertů, to radši nekomentuju. Takže pokud brko, tak rozhodně zelený a ne čertí. Na konec extrémní zajímavost hodná iluminátů - Před mým hodnocením tuto pohádku hodnotilo 5 555 lidí. To bude rozhodně nějaký děsně vážný znamení. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Super pohadka, která místy žánr pohádky i přesahuje. Ať už politickou satirou (nadmíru trefnou a vtipnou) nebo i vedlejší zápletkou o manželech, které rozdělí politika a manžel ženu dovede až k šibenici. To by se neztratilo ani v seriózním dramatu..D  A přesto to pohádka je..a to moc fajn a pobavil jsem se. Herecká sestava parádní (hlavně Budař, jeho padouch je luxusní..a ve druhé polovine mě zase  bavily společně scény mezi Vetchým a Koptou) a písnička o čertech je nářez roku. Ta závěrečná je zase moc roztomilá.  Nicméně jak to celé příjme konzervativní český divák je otázkou. Já dnes náhle procitl... A aktualizace 2022: Po letech určitě jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Budař 100 % rulez! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Producentem byla vedle České televize mj. i RTVS, což je Rozhlas a televize Slovenska. (jungewolf)
  • Pohádku Čertí brko viděl v rámci letošního festivalu Juniorfest i americký režisér John Stevenson a následně prohlásil: „Myslím, že ten film je skvělý. Je zábavný, okouzlující, zahraný s lehkostí, opravdu jsem si ho užil. Dobrý rodinný film je prostě jen dobrý film, který funguje stejně tak pro mladé jako starší diváky. A Čertí brko je nápaditá fantazie, u níž se může bavit každý.“ [Zdroj: Novinky.cz] (filmotrlo)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama