Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 078)

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Zakyslá veteránka (Linda Hamilton) zachraňuje kyselou jihoamerikánku (Natalia Reyes) ve spolupráci s kladnou (ale také hysterickou) Amazonkou z budoucnosti (Mackenzie Davis). Pitomý příběh samé klišé, kdy děj spočívá v tom, že pokropí toho zlého Terminátora natolik, že je na chvíli ztratí, ale za pět minut filmu už je zase najde. Jediná invence proti ostatním Teminátorům je, že se Terminátor umí nejenom roztéct, ale že se také může zdvojit do "kostráka" (slovensky "rebroš"). Kupodivu nejvěrohodněji tady vychází Arnold Schvarzenegger. Jakoby už pochopil, že není herec, tak neblbne, nekřiví hubu a nenapíníná svaly na krku, ale působí vcelku civilně - na rozdíl od tech fujtajblových neurotických výlevů tří hlavních hrdinek. ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele

Film jako takovej je fajn. Ikdyž je tu stokrát omletá zápletka, tak se to dá skousnout. Co se nedá jen tak bez povšimnutí přejít je ale neskutečná tlačenka něžného pohlaví aka dokažme světu, že ženy jsou stejně powerfull jako ti nechutní muži. Hlavní role - žena, hispánka, hlavní terminátor - žena, běloška, vedlejší role - žena. Chlapi tady jenom umíraj a nebo sou podržtašky. Bitky ujdou, nějaký jsou teda echt přehnaný, ale auta s padákama z letadla sme měli už ve Fast & Furious, takže vlastně co řešim. Jako podívaná asi dobrý, ale podruhý to vidět nemusim. Nostalgie v podobě Arnieho a Lindy je fajn, nějakej ten povedenej fórek taky proběhne. Z mě dvě hvězdy. ()

mAt3s1302 

všechny recenze uživatele

Na první dva díly to zdaleka nemá, trojka bez Sáry connorové byla slabší, pořád ale dobrej příběh, salvation bez Arnieho nic moc ale Bale je v tom dobrej, genisys s Emili Clarke, jako snaží se navázat na slávu jedničky ale úplně se asi nepovedlo, hlášky jsou ale dobrý. Tenhle poslední díl návrat staré známé tváře, trochu pozměněna budoucnost i minulost ale z těch tří ,,nových'' dílů byl asi nejlepší.70% ()

ZekiZeki 

všechny recenze uživatele

Po velice slabých dvou minulých dílech (Salvation a Genisys) opět kvalitativní vzestup, který řádím hned za první a druhý díl od Camerona a na úroveň třetího dílu od Mostowa. Docela fajn tečka za terminátoří sérií, která měla mít o díl až dva méně. Téma se vyčerpalo, už opravdu není co dál vyprávět. Doufám, že se čerstvé drby o tom, že Cameron rozepsal další díl, nepotvrdí. Soudě dle Avatara 2, ani on už tuhle sérii na terminátoří nohy nepostaví. I kdyby Arnieho v novém filmu kompletně omladili na verzi z roku ‘91. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Terminátoří pokusy o restart byly špatné. Tento film sice přímo navazuje na film z roku 1991, ale kvality nedosahuje. Je, dle mého názoru, i horší než Terminator Salvation, který nám přinesl budoucnost Terminatorů a lidí po jaderné válce. Bohužel kvalitou je až na pátém místě, a tak bych docela rád, kdyby se buďto za režii vrátil sám Cameron nebo už se producenti nesnažili o návrat do známých vod temné budoucnosti. 60 % ()

jardy29 

všechny recenze uživatele

Film je dobré pokračování. S hereckým obsazením nemám problém. O čem Terminátor je určitě vím, a nepotřebují aby někdo jako Drozdo57 rozdával rady kdo se k tomu může vyjadřovat. Vy to nerozhodujete. ()

Ubi123 

všechny recenze uživatele

Po nevýraznom traileri obrovské prekvapenie. Jeden z najlepších akčných filmov poslednej doby, ktorý nám predostrel dovolím si povedať nádherný príbeh Sarah Connorovej a jej budúcej nástupníčky Dani. Veľká spokojnosť, hudba fajn, efekty fajn a krásny zážitok z filmu, kde na konci môže padnúť jedna slzička. Uvidíme, či sa týmto dielom odštartuje nová éra alebo ostaneme pri dokončení príbehu T2, samozrejme ak by príbeh pokračoval tak si myslím, že sa máme na čo tešiť. Silné 4*. ()

Oup 

všechny recenze uživatele

Trošku moc emancipované na moje pomery, preto jedna hviezda menej. Inak dobrý terminator movie. Story dáva zmysel, osud Johna ma milo prekvapil, atmosféra, hlavne tá atmosféra, vážne je to jak staré terminator filmy. Nový robot ma vkusne nastavené schopnosti. ()

Inhoofer 

všechny recenze uživatele

Nejlepším dílem celé série je a bude 2ka, pak 1ka, pak 3ka, pak zatracovaná 5ka a nakonec průser všech průserů, Salvation. Tahle věc s restartem a pěkný název "Temný osud" je sice príma, ale film má na můj vkus až moc věcí co mi vadili. Především se Arnold ojeví až moc pozdě a je spíš do počtu a trochu šašek, celý film jede na zcela ženských hrdinkách, z nichž ta nejhlavnější, spasitelka budoucnosti je nezajímavá až nudná. Linda je jednoznačně nejlepší a nejzajímavější postavou, jen zcela nechápu POZOR SPOILER, Že smrt syna tak nějak přejde a pohoda jazz. Nepochopil jsem pár věcí, jako jak z jiné budoucnosti mohli znát souřadnice T800 z jine budoucnosti co se teď bezúčelně potuluje v minulosti,... jinak ale celý film celkem jede, bavil jsem se ale stačí to max na 3 hvězdy. Když bych pominul v Genisys Courtnye, který už zvládl zničit i Die Hard, je Dark Fate alespoň pro mě srovnatelný. Kdyby odtučnili a vrátili Furlonga, bylo by to rozhodně víc EPIC! ()

stando76 

všechny recenze uživatele

Som ročník 1976. Terminátora 1 som videl na VHS s jednohlasným dabingom a bol som nadšený. Terminátora 2 sme pozerali viacerí kamaráti spolu na VHS v maďarčine (asi nahrávka z kina v hroznej kvalite) a bol to môj najlepší filmový zážitok,ktorí si navždy zapamätám.Pri všetkých ďalších pokračovaniach sa u mňa dostavil akurát smútok a rozčarovanie.V trojke mi vadil predstaviteľ Johna Connora,ale príbeh bol dobrý. Salvation, Genisys a Dark Fate sú nepodarky čo sa týka deja,vývoja príbehu,doslova pohŕdanie fanúšikmi série.V prvých piatich minútach tohto filmu sa stane niečo,s čím sa nezmierim nikdy. Po prečítaní niektorých komentárov znižujem hodnotenie. Bol som na to v kine so synmi(12 a 16) a to sklamanie bolo vidno aj na nich.Takže nechápem,pre akú kategóriu divákov bol tento film natočený. Cameron asi zošalel. ()

JC_Gucci 

všechny recenze uživatele

I přes snahu zabrnkat na nostalgickou notu prvních dvou Terminátorů je koukání na tohle spíše cvičením v udržení pozornosti, než zábavou. Děje se toho čím dál víc najednou a je to čím dál absurdnější, až přijde moment, kdy vám začne být všechno jedno. Začnete se nad vším uchechtávat, obracet oči v sloup a modlít se, aby už konečně byl konec. ()

Yuri_Boyka 

všechny recenze uživatele

Od T2 určite najlepší Terminátor. Arnold bol úžasný a bude mi v jeho ikonickej role chýbať. Čo by som asi Dark Fate vytkol bol záporák, ktorý nebol práve najpresvedčivejší. Nebolo to spôsobené jeho hereckým výkonom (zahral to dosť dobre), ale skôr jeho vzhľadom. Skrátka mohli zvoliť niekoho hrozivejšie vyzerajúceho. Miestami tiež pokrivkávalo CGI a tu je veľmi zreteľne vidieť ako nikdy nebude mať na praktické efekty (teda aspoň nie v dohľadnej budúcnosti). Po ostatným stránkach bol film super. Nadviazanie na najlepšiu časť série sa vydarilo, podobne ako pred rokom Halloweenu. ()

lex85 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době měl toto být Terminátor který se alespon vyrovná druhému dílu, alespoň takto se o tomto filmu hovořilo. Děj mel navazovat přímo na druhý díl a obsazení Lindy Hamilton a Arnolda dávalo jasně najevo že tento film bude mít velké ambice a pokud se nestane neco zásadního tak bude mít úspěcha na druhý díl opravdu naváže. Bohužel se toho stalo hodně co celý film degraduje a ještě více toho co jde naprosto proti celému světu terminátora který tady byl dodnes, všechny detaily ať už drobné nebo ty velké tady neplatí a místo toho se Tim Miller snaží příjít s něčím novým. To se mu to vůbec nedaří, pokud tuto sérii neznáte a toto je první terminátor na jakého jdete do kina tak vaše zklamání nebude tak velké, asi vám vše nebude dávat smyl ale nic zásadního se nestane. Ale pokud znáte jí znáte a máte rádi především první dva filmy které jsou naprostý klenot 80 a 90 let filmů tohoto druhu tak budete naprosto zmatení a v mém případě i znechuceni :( Uvedu jen pá příkladu a pokud jste nešli do kina tak další text obsahuje spoilery: Jako jedna z nejhorších části celého filmu je postava Grace, jako opravdu je nutné takovouto postu dávat do filmu? Plus toto osazení. Jedná se asi o nejhorší obsanení a vytvořenou postavu v této sérii. Postva Terminátora který na začátku zabil Johna Conora a potom se usadil a žil rodiný život, to ani nestojí za komentář že stroj který má jediný program a to zabít svůj cíl po splnění úkolu začne podnikat a starat se o rodinu. Ale naprosto top moment je když sedí hlavní postavy na terase u Arnolda doma a sám velký Arnold hladí psa který klidně sedí u něj. Pokud jste alespon jednou koukali na jeden film s terminátorem tak přeci každy pes vždy stěkal na každého terminátora a v prvním díle jsou psy jako kontrola před základnou odboje. Terminátor REV 9 nebo jak se jmenuje už jen završuje celou tohle pohromu a jeho výkon je v lepším případě snadno zapomenutelný. ()

Švestka 

všechny recenze uživatele

Začalo to rádoby klasicky, pak se objevil kus scénáře prvních tří terminátorů, kousek roadmowie, pak přišla velmi trapná scéna v přehradě, celkem nepovedená bitka v elektrárně a obvyklá osudovost závěru. A já se ptám, za co je tu tolik hězdiček a procent? Vždyť to bylo blbější, než s Emilkou! ()

pretorij 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vubec spatne. Nejak nejsem vetsinou odvarenej z radoby vtipnych hlasek a steku z minulosti, aby se jakoze ti zariti fanousci mohli ukajet pocitem "ze si vsimli uuh". Ale tady to sedelo. I hlasky meli uroven. Celkem pekne to dosypalo a ty dve hodiny utekli bez toho abych u toho musel usinat. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Beru zpět včerejší hodnocení, jak o tom přemýšlím, tak ho musím celé přehodnotit, pokud jste někdo zklamaný, tak pardon, ale je to tak. Tento film, který není vlastně špatný, zapadá do dnešní doby, kdy si nějaká skupina (Jamesi proč?!) řeší za 200 nebo kolik miliónů USD svoje komplexy. Takže tu máme uprchlickou krizi s Mexikem, máme řešení rasové otázky, máme tu řešení chlapi vs. všechno ostatní. Takže to snadno sklouzne k tomu, že musíte poslouchat úmorný rozhovor, jak to mají uprchlíci složité, či z terminátora udělají usedlého tatíka, který, kdyby mohl, uroní slzu, že opouští rodinu a namísto plánování útočné akce vypráví o tom, jakou barvou maluje klientům pokoje, zatímco ty bojovné samice na tou jeho bačkorovitostí koulí očima. Jasně, Arnie hláškoval jako o život, Linda i ta vylepšená křepelka mu v tom zdatně sekundovaly (i když musím říci, že tentokrát byly titulky lepší a odvážnější, než originál) a záporák byl solidně záporný. Kamera občas na přesdržku, režisér to občas mohl dotáhnout do dokonala. To všechno super, ale sakra - já chtěl pořádné scifi, byť tedy trikově stejné, jako třeba Ironman a popírající často fyziku (škoda), ale dostal jsem politické PR, byť líbivě zabalené. Škoda, škoda, škoda. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Terminátor od Soudného dne. Tuhle sérii jsem po posledních patlaninách téměř odepsal a z obavou vyrazil na nejnovější přírůstek, a jsem nadšen. Je dobře že tenhle díl vrací značce Terminátor důstojnost. ()

Sekyn 

všechny recenze uživatele

Tak to máme za sebou. Možná to nezní jako věta terminátořího fanouška, ale věřte, že jsem jím býval. Předem bych rád upravil název této seriálové epizody na : Terminator: Dark Fake. V tomto filmu se nedalo věřit vůbec ničemu - citům, bolestem nad ztrátou druhých, prostě ničemu co se v nás někdo snažil vzbudit. Celý film jsem nehnul brvou. Nezasmál jsem se (to ostatně nikdo v sále a to tam div do titulků nedali příkaz" teď se směj!"), necítil jsem žádné napětí a při akčních scénách jsem usínal. Při srdcervoucích scénách, kdy se postavy psychicky hroutily jsem zíval. Přece nám nikdo nemůže tvrdit, že Sára po smrti Johna bude mít ještě nějakou sílu na to, aby se z ní stala super-babča. Kde je její motiv pro to, aby dělala to co tvrdí. Přece nám nikdo nemůže tvrdit, že se terminátor po dokončení úkolu (zabití dítěte) stane otcem tisíciletí. Proboha je to stroj! Program strojů běží, dokud se nedokončí. Když se dokončí, stroj zůstane stát! A na 99% procent bych řekl, že takový terminátor po dokončení úkolu (programu) bude mít příkaz se zničit. Přece nebude Skynet dávat lidem plně funkčního Terminátora. Mimochodem, když jsme u Skynetu, to byl aspoň důstojný a zapamatovatelný název, ale nový kyber nepřítel, jehož jméno si ani nepamatuju zněl nudně. Možná by vás taky zajímalo, proč tam do Rev-9 (taky hroznej název) celý dvě hodiny bezradně střílej, když od začátku vědí, jak ho zničit. Takže jak to mělo vypadat: Klučičí blondýna se měla vrátit v čase, v prvním souboji si měla nechat propíchnout břicho, vyndat baterku, vrazit mu jí z posledních sil do oka. Pak by to zajiskřilo, závěrečné titulky a konec. Za pěkných 15 minut by bylo hotovo nemuseli se tahat z domova důchodců dva starci a narušovat tak jejich spokojenou penzi. No a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna, ale kdo by to četl? No dávám schválně horší hodnocení už jen za to, že to celé bylo akorát recyklát recyklátu. Je to pořád to stejné dokola: vracečka časem, zabití blízkých, útěk před strojem, zničení všeho možného, střílení se vším co je po ruce (a že toho je vždycky nekonečno) a závěrem se zničí ta nejnovější, nezničitelná terminátoří mašina a ten zlej prostě nikdy nevyhraje. Ale je potřeba vymyslet ještě lepšího a ještě víc nezničitelnýho terminátora pro další film. Hlavně naivně nedoufejte, že bude jeho obsah něčím jiný :-( ()

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama