Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrcům se přesně podařilo zachytit ducha knihy, v níž se mísí Gaimanova temnota s Pratchettovou hravostí a typickým britským humorem. K tomu se na jedničku podařil i casting, který nemohl být dokonalejší, přičemž všemu jednoznačně šéfují David Tennant s Michaelem Sheenem. Možná by se dalo žbrblat nad triky, které se v dnešní konkurenci mohou zdát béčkové, ale o těch to tady vůbec není. Jedna z nejlepších knižních adaptací, které nemůže urazit ani nejortodoxnější fanoušky předlohy. 100% ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Je šílená radost pozorovat dvojici Tennant a Sheen. Fakt jsem si ty dva po boku na obrazovce užívala. Líbilo se mi i pojetí, se kterým byla minisérie natočená. Takový ten nadhled, který Britové umí. Dětští herci byli taky dobře vybráni a vlastně jediní, kdo mi štvali, byl Shadwall s Madame Tracy. Hudba od Queen jen potěšila a skvěle seriál doplňovala. Není to úplně dokonalé, ale jsem spokojená. ()

Reklama

haluska11 

všechny recenze uživatele

opět tu máme další důkaz, že Pratchetta nelze adaptovat na obrazovky - ani když se na tom podílí kolega Gaiman. nic z fikčního světa není dostatečně přesvědčivé: postavy, kostýmy, prostředí, to vše působí nepříjemně uměle a zkrátka neuvěřitelně. slabý dojem z herectví žel nezachrání ani Tennantovo charisma. jde o průměrný fantasy seriál s biblickými motivy, nízkorozpočtovými efekty a britským humorem, čtenářská očekávání ale v žádném případě nenaplňuje. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi britské. A je to mnohem víc Pratchett než Gaiman, přesně jeho styl humoru a pohodové atmosféry, a starší filmové zpracování jeho knih to připomíná i skvělými herci (Tennant se pro roli démona narodil a rodiče ho pro ni vychovali) a nedobrou kvalitou triků (ne že by na tomto jakkoli záleželo). Jen na rozdíl od čistokrevných Pratchettovek to skutečně má koherentní děj a dobré gradování do finále. Skvělé. 9/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud nemáte rádi knihy Terryho Pratchetta, na seriál se nedívejte, nebude vás bavit. Pokud jste horlivými vyznavači největšího z tesařů a nemáte smysl pro humor, na seriál se nedívejte, mohla by vás postihnout mozková příhoda. Pokud jste ještě nic od výše zmíněného autora nečetli, radši to před tímto seriálem napravte, ať víte, do čeho jdete. Pokud jste četli Zeměplochu a Dobrá znamení, určitě si seriál užijete. Jestli mi na britské tvorbě v současnosti něco vadí, je to ta pitomá korektnost, které jsem tady musel překousnout docela hodně. Když jsem i tak hodnotil plnou palbou, je jasné, že jsem se skvěle bavil. // Dodatek ze 17. 12. 2023: Takhle vypadal můj komentář / recenze k seriálu, jenže ode dneška je platný už jen pro první řadu. Druhá série totiž tančila, jak chlebodárci z BBC pískali, a ti zase pískali jen tak, jak jim jejich devótní přístup ke všem možným menšinám dovoluje. Za tím si stojím (bídně ale přece), přestože mě jako mrzáka měl zřejmě obměkčit anděl na kriplkáře. Neobměkčil, nasral. Přesně takový tupý výblitek dokazuje, jak moc tady chyběl vliv autora předlohy k první řadě. / Poučení: Pokud toužíte po lepším zážitku, jděte do knihy. Jmenuje se stejně, tak by ji mohli najít i méně důvtipní. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)
  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama