Reklama

Reklama

Hurikán

  • Velká Británie Hurricane (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hurricane: Squadron 303 je příběh skupiny odvážných Poláků, kteří v druhé světové válce bojovali v oblacích nad Anglií, a to nejen aby udrželi Velkou Británii svobodnou od nacistů, ale také aby udrželi při životě svoji představu o vlastní svobodné zemi, která existovala ve své moderní podobě již téměř dvacet let, než byla rozdrcena čelistmi Německa a Sovětského svazu. Vyzbrojeni stíhačkou Hurricane a pod bedlivým dozorem z počátku neochotného velení  RAF svádí svůj boj za svobodu... (KIT.HL)

(více)

Diskuze

pursulus

pursulus (hodnocení, recenze)

Když ne do zajímavostí, tak aspoň sem skusím dostat nad míru zajímavé informació, které v sekci Zajímavosti smetli že nemám jiné ověření, než předsmrtná slova mého strýce-pamětníka. Iwan Rheon nehraje nikoho jiného než známého českého trampíře Boba Hurikána, občanským jménem Josefa Vomáčku. o jehož působení v Čechách rozepisuje se i historik Rada na stránkách studie o "Šesti trampech". Film je pak na počest onoho odvážného vlastence taktéž pojmenován.

 

Po konci války vrátil se Vomáčka zpět do vlasti a v tremské odlehlé od veškeré civilisace části Čech, divokém Posázaví,. setkal se osobně se svým dávným nepřítelem a potíratelem všeho tremstva, mastňákem Josefem Kodadou. Dojemná byla prý konfrontace obou osobností. Kodada měl zvolati: "Vítej do vlasti, synu Posázavský!", zatímco v oku borce zalesknuvší slzu potlačil mohutný stisk a potřes rukou mastňákovou — věc nebývalá, nejzuřivější trempové zaklínali se tím, že si utnou ruku, která by byla vložena do spáru mastňákova. Idyla ta však netrvala dlouho,  nebo Kodada už v té době připravoval puč coby agent Prahy v posázavské části Čech. Bob Hurikán si pak odpracoval v uranových jamách jáchymovských plných 11 let a sedum měsíců.

Klobasa45cm

Klobasa45cm (hodnocení, recenze)

 verim ze Polaci to budou mit  kurva lepsi  neverim ze cizi filmari  na to vubec maj  ;)

Reklama

Reklama