Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh britského pilota - stíhača Douglasa Badera, ktorý sa stal legendou. Jeho odvaha a vytrvalosť bola inšpiráciou pre mnohých počas vojny a aj neskôr v mieri. Jeho letecká kariéra bola prerušená nehodou, pri ktorej prišiel o obe nohy. On sa však nevzdával a napriek nepriazni osudu sa v predvečer 2. svetovej vojny stáva znova stíhačom RAF... (Noddy)

(více)

Recenze (8)

vojta033 

všechny recenze uživatele

Letectví okolo WW2 mi není úplně cizí, ale přesto se musím přiznat, že mi jméno Douglas Bader moc neříkalo. Na Reach for the Sky jsem narazil jen šťastnou náhodou a musím říct, že jsem moc rád. Je neuvěřitelné, co člověk dokáže svojí vůlí a s velkým sebezapřením. Obával jsem se delší stopáže, ale zvládl bych i několik desítek minut na víc. Film mi příjemně plynul a u konce jsem měl tendence pustit si ho znovu. Jediné, kdy jsem byl na vážkách bylo, když byl Bader v zajetí. Zde mi nesedělo, že by s ním Němci zacházeli tak slušně, ale nevím. Jako bonus tu byla velmi sympatická Muriel Pavlow. Dlouho jsem neměl tak jasno o hodnocení. ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Trosku moc preslazene cajem a mlekem , to je bohuzel i bohudiky tim kdy film vznikl. O letectvi kome WW2 se zajimam a jmeno D.B mi neni cizi, musim se vsak priznat ze na zacatku tohoto filmu pusobi jako šašek…coz mi rislo velice zvlastni. Nejak to na mne bohuzel skoro cele nepusobilo vubec dobre…az do zacatku bojoveho letani. Kdy se tak trosku temperamentni vystupovani konecne ujme v prosazovani leteckych zajmu…a nastane ta prava podivana na leteckeho hrdinu, ktery nikdy neprestal bojovat! (viděno v originale s titulky exceletni děkuji). ()

Reklama

ryba443 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně natočený film o Douglasu Baderovi, legendárním beznohém stíhači a velkém životním bojovníkovi, který se navíc celou dobu drží faktů, aspoň tedy pokud jej mohu porovnávat s knihou Hrdina století od Františka Fajtla. Pár výhrad bych také měl - některé pasáže jsou trochu rozvleklejší a ukecanější, herec Kenneth More je jen o 4 roky mladší než samotný Bader, takže v roce natáčení 1956 už je pro svojí předlohu dost starý, chybělo mi stěží uvěřitelné přátelské setkání s Adolfem Gallandem na letišti v St.Omer po Baderově sestřelení apod. Všechno ale Reach for the Sky dohání slušnou dobovou atmosférou (přece jen, nebylo zas tak dlouho po válce) a fantastickým množstvím dobové techniky, o které si můžeme dnes nechat jen zdát. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Napíši jen toto: Douglas Robert Steuart Bader G/C CBE DSO DFC. Dvacet sestřelů. Tohle je příběh o něm. Znalci vědí, ostatním se tenhle film nebude líbit nebo jej nepochopí. O tomto hrdinovi v pravém slova smyslu jsem věděl dávno před tímto filmem a model jeho Spitfire D-B v měřítku 1:72 mi dlouhá léta stál na poličce hned vedle Tempestu ,,Grand Charlese'' Pierre Clostermanna a Spitu Johnie Johnsona ... ehh, kde jsou ty časy, kde je ta polička a kde jsou ty modely.... ?:-) ---- Skláním se v hluboké úctě před tímto mužem! Rok vzniku filmu umožnil filmařům užít autentickou techniku, takže jako bonus tu milovníci letadel uvidí Avra, Buldoky, Hurouše, Spity, Mesouny 109 a 110, He 111.... Prostě ultimátní záležitost. Pro milovníky letectví povinnost vidět !!! * * * * * ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama