Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Pete 

všechny recenze uživatele

Druhý díl s tím prvním tvoří jednotný celek. Ostatně v dnešní době by se tento spektákl dělit asi nemusel, protože 3 hodiny jsou bohužel už zcela běžné. Mně osobně bavila druhá část trochu víc, pokud bych se musel rozhodnout. Faye Dunaway je tu geniální mrcha proradná. A dále tedy jen ještě poznámka pod čarou - trochu mne překvapilo, jak moc jsou 3M o nevěře, které se tehdy zjevně přikládala ještě mnohem menší váha, než dnes. Celá zápletka se točí kolem zakázané lásky francouzské královny Anny s anglickým vévodou, kterému to však nezabrání v záletu s Milady. Švadlena královny Constance zase podvádí svého starého manžela s D'Artagnanem, ten posléze také podlehne půvabům té zrádné Milady, která je tak nevěrná svému milenci Rochefortovi, a čtvrtý mušketýr nakonec neodolá ani nabídce rychlého sexu od její služebné Kitty. Třech mušketýrů se to naštěstí příliš netýká, jejich milostným avantýrám se (až na tu romantickou konexi Athose) pro lepší přehlednost film raději nevěnuje. Tedy tak nějak v posteli všichni pro všechny, a ne jen pro jednoho. ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí a zdaleka i nejlepší filmová adaptace slavného Dumasova románu. Knihu jsem kdysi se zaujetím četl možná třikrát, ale tento film dal postavám takovou tvář, jak si je vybavuji dnes. Michael York v roli d´Artagnana je nezapomenutelný, nádherná Raquel Welch jako paní Bonacieux rovněž. Hraběte Rocheforta určitě ještě nikdo nezahrál lépe než Christopher Lee. Dále Olivier Reed, Richard Chamberlain, Faye Dunaway, Charlton Heston a další. Skvostná záležitost. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Začnu kladnými body. V pokračování Lesterových mušketýrů jsem si zvykl na Hestona v roli kardinála, potěšilo mě nevynechání obléhání La Rochelle a jsem rád, že smrt Constance nebyla odbyta tak šíleným způsobem jako ve francouzské verzi. Jinak se ale budu opakovat, tohle prostě nejsou mušketýři, jak bych si je představoval. "Užasné mezinárodní obsazení" je sice jménovitě hvězdné, ale například takový Finlay vůbec nevypadá jako vazoun, co by jednou ránou skolil půlku armády a York je sice předloze věrnější d´Artagnan, ale i tak mě baví daleko méně, než Barray. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jen potvrdil to, co první výrazně naznačil- krása! Skvělé filmy se tak špatně komentují... Byla jsem zvědavá, jaký bude přechod mezi "lehkovážným" chováním mušketýrů a následných tvrdých bojů a nakonec i smrtí krásné Constance. Okolnosti její smrti jsou sice jiné, než v jiných verzích a knize samotné, ale vůbec to nevadí- velice dojemná a smutná chvíle, po které následuje neuvěřitelný d' Artagnanův hněv a poté úžasný souboj Rocheforta a zoufalého Gaskoňce v klášterním kostele.. Sám konec je laděn trochu více optimisticky, než třeba v knize, kde se mušketýři vyloženě odloučí. Lesterovy mušketýři rozhodně nejsou parodií- ale skvělým příběhem s nadsázkou, plným vtipu, napětí a skvělé atmosféry doby, kdy ještě byli mušketýři! ()

reich 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jsou klasika, která se mi snad nikdy neokouká. Pokračování úspěšného prvního filmu, které nám přináší opět výpravné dobrodružství s hvězdně obsazeným filmem. Film představuje mušketýry (Michael YorkOliver ReedRichard Chamberlain a Frank Finlay) v hodně za spravedlností, ctí a lásce, kteří se musí vypořádat s vychytralým a prohnaným kardinálem Richelieum (Charlton Heston), jeho služebníkem a nebezpečným špionem Rochefortem, kterého hraje vynikající  herec Christopher Lee a krásnou a nebezpečnou Milady de Winter (Faye Dunaway). A to vše doplňuje, za mě nejkrásnější herečka doby na celé planetě a to sice Raquel Welch, která hraje Constance de Bonacieux. Film plný napětí, strhující akce, plný soubojů. Navíc celý příběh a oba filmy podtrhuje vynikající hudba od Michela LegrandaZasloužené vysoké hodnocení, jelikož tato verze je lepší, než ta francouzská. 100%  ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama