Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jakmile jednou do mého života vstoupil Scorsese s De Palmou, na nějaké Spáče jsem si už poté nikdy nevzpomněl. Což je ovšem rozhodně chyba, jejich předností totiž určitě není New Yorské prostředí let minulých, ale skvělé pasáže v Ústavu pro chlapce, kde tou dobou slouží záporácká jistota Kevin Bacon. Toho chlapa v záporných rolích já prostě můžu. Samotný soudní proces je pak zajímavější spíše dalším parádním výkonem Dustina Hoffamana. 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že knížka byla asi hodně obsáhlá, protože ač je ten film dobrej, prostě nevyužívá všechny postavy naplno a prostě si k nim nevytvoříte takovej vztah. Kór, když ještě vyrostou. I různé situace při připravování pomsty jsou jen tak naťuknuty a já kolikrát ani moc nevěděl, v čem je jádro pudla. Nejlepší část byla rozhodně dětství ještě před pasťákem. Herecky hodně dobrý, ale myslím, že kdyby se režie zhostil např. Spike Lee mohlo to být všechno dotaženější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čechoslováci majú film Vyšší princip, amíci Sleepers. Myslím filmy, ktoré úspešne polemizujú o otázke viny a možnosti onoho vyššieho princípu, ospravedlňujúceho hrdelný zločin. Dá sa to? Verte, že áno. Veľmi svižne ubiehajúca dráma, o ktorej pokiaľ vopred nič neviete, dokáže vás viac krát prekvapiť. K plnej spokojnosti mi v závere chýbal jeden moment, ktorý sa priam do deja pýtal a mohol dať filmu ešte jednu rovinu navyše, ale to je záležitosť na hodinový pokec pri pive. Film vyvoláva samozrejme aj otázky ďalšie, ale to je pochopiteľne dané predlohou a ani pri takejto luxusnej stopáži (na celovečerák) nebolo možné všetko dotiahnuť do čo najuspokojivejšieho možného konca. Nemal by som nič voči seriálovému spracovaniu. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Strhující začátek, opět vychvaluju dětské herce - poslední dobou to dělám často - Jonathana Tuckera, Geoffrey Wigdora, Josepha Perrina a předčasně zesnulého Brada Renfro, který hrál například v Nadaném žákovi onoho nadaného žáka. Další skvělá role Roberta De Nira, který tu předvádí typický případ tzv. dokonalého denirovského herectví. Mrazivé a sugestivně pojaté období v polepšovně zdobí patřičně hnusný Bacon - role jemu jak ušitá. Ve druhé třetině ale filmu trochu dochází dech a nastupuje linie ze soudní síně, která ožívá až s příchodem umolousaného opilce Hoffmana s ujetým účesem. Navíc jsou tu zase úplně neznámé tváře dospělých hrdinů, což trochu stěžuje vyvinout si k nim nějaký vztah, protože prakticky jsou to "noví" lidé. Zdánlivý happyend s doslovem hodně silný. 85% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)
  • Lorenzo Carcaterra, který je autorem knižní předlohy, tvrdil, že je příběh inspirovaný jeho vlastním životním příběhem. Když toto tvrzení začaly řešit úřady v New Yorku, zjistilo se, že neexistují žádné záznamy o soudních přelíčeních, které by se týkaly takového případu. (don corleone)

Reklama

Reklama